WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Wintersport met kleintjes

Alles over kinderopvang op wintersport

Stel, je gaat al jarenlang op wintersport. Hét hoogtepunt van het jaar, waar jullie elke keer weer naar uitkijken. Maar dan krijg je een kindje. Wat nu, hoe past zo’n skireis in dit nieuwe gezinsleven?

Met je kind spelen in de sneeuw is natuurlijk leuk, maar lekker skiën en snowboarden wordt met zo’n kleintje toch lastig.

Gelukkig zijn jullie niet de enige in die situatie, dus is er een oplossing: wintersport kinderopvang.


Wintersport kinderopvang mogelijkheden

Het is natuurlijk ook een optie om als ouders om en om op te passen, maar ideaal is dat niet. Daarom is voor een wintersport met kleintjes kinderopvang het overwegen waard.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor kinderopvang op locatie, van een uurtje tot een hele dag. In familievriendelijke skidorpen vind je meestal wel een crèche waar je je baby, dreumes, peuter of kleuter naartoe kunt brengen. Daar worden vaak zowel binnen- als buitenactiviteiten met de kinderen gedaan.

Sleeën tijdens wintersport kinderopvang

Soms is zo’n wintersport kinderopvang onderdeel van een skischool. Dan heet het ook wel een kinderclub. Hier heb je voor peuters ook de mogelijkheid om opvang te combineren met een soort van skiles. Daarvoor zijn er speciale ‘bambini’-klasjes.

Omdat peuters nog te jong zijn om echt te leren skiën, gaan ze vooral spelen en glijden in de sneeuw. Vooral plezier en vermaak staat hierbij centraal.

Een prima voorbereiding op het echte werk! Zo wennen ze alvast een beetje aan het gevoel, aan de skiuitrusting en -kleding.

Skilessen voor kleintjes

Bij veel skischolen mogen kinderen vanaf een jaar of 3 beginnen met skiles. Je kind moet daarvoor in ieder geval uit de luiers zijn. Toch betekent dat niet per definitie dat jouw kind al klaar is om op skiles te gaan.

Kijk ook zelf naar hoeveel kracht en energie je kind heeft en hoever hij of zij is met de motorische ontwikkeling. Lees ook ons uitgebreide advies over de beste leeftijd om te beginnen met skiles.

Skiles of snowboardles als wintersport kinderopvang

Op wintersport met een ander gezin

Het kan zijn dat je het geen prettig idee vindt om je kind bij een wildvreemde achter te laten bij de kinderopvang. Wintersport in het buitenland, een andere cultuur en waarschijnlijk ook een andere taal… Misschien heb je toch liever een oppas die vertrouwd is?

In dat geval kun je overwegen om samen met anderen op vakantie te gaan. Bijvoorbeeld je ouders die als oppas kunnen fungeren, of een bevriend gezin. Als je met een ander gezin samen op wintersport gaat kun je als ouders bij toerbeurt bij de kids blijven. Zo is het voor beide een win-win!

Wintersportreis inclusief kinderopvang

Tot slot is er nog de optie om te kiezen voor een wintersportvakantie waarbij kinderopvang is inbegrepen. Bijvoorbeeld een wintersport groepsreis voor gezinnen. Dit is een compleet verzorgde wintersport, inclusief Nederlandse reisleiding. Er zijn speciale wintersportvakanties gericht op jonge gezinnen, waarbij de reisleiding ook kinderopvang verzorgt.

Wil jij even een paar uur knallen op de piste? Dan kun je je kind bij de reisleiding achterlaten. Omdat de hele vakantie door dezelfde reisleiders begeleid wordt, voelt dit al snel vertrouwd.

Het is erg prettig dat je niet ter plekke nog van alles moet uitzoeken en regelen voor de wintersport kinderopvang. Je weet van tevoren al waar je aan toe bent.

Vinea biedt zelf ook wintersport met kinderopvang aan. Bij deze wintersportreis voor gezinnen geldt een speciale prijs voor kinderen tot 4 jaar, waarbij kinderopvang is inbegrepen. Je hoeft dus geen rekening te houden met extra kosten.

De opvang vindt tegelijkertijd plaats met de skilessen. Ideaal als je meerdere kinderen hebt, waarvan de ene wel oud genoeg is voor les en de andere nog niet. Tijdens de lesuren heb jij je handen vrij om zelf lekker kilometers te maken.

Andere blogs