WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Een dag uit een familievakantie

Op wintersport met Vinea

Op wintersport met het hele gezin

Ben je op zoek naar een familievakantie in de sneeuw? Vinea Family vakanties zitten vol fun, spektakel, natuur én de nodige ontspanning. Wij zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft, hoeven jullie alleen nog paar in te pakken en te genieten. Benieuwd naar hoe een dag uit een wintersportvakantie voor het hele gezin eruit ziet bij ons? Wij vertellen je alles in deze blog!

wintersport, familievakantie, family

07:30 - Wake up!

De wekker gaat af... tijd voor het ontbijt! Elke ochtend staat er een heerlijk ontbijtbuffet voor ons klaar. Van yoghurt met vers fruit tot scrambled eggs en croissantjes, voor ieder wat wils en een perfecte start van de dag. En niet te vergeten, verse koffie! We ontbijten elke dag samen met alle gezinnen in een gezellige ruimte. Elk gezin heeft een eigen ruime tafel om aan te eten, net als de reisleiding die ook in diezelfde ruimte eet. De kinderen vermaken zich door rond te rennen en verstoppertje te spelen. Tijdens het ontbijt wordt het programma van de dag kort doorgenomen en heeft iedereen nog een half uur om zich om te kleden en spullen te pakken.

wintersport, familievakantie, family

09:00 - Tijd om de piste op te gaan

Om 09:00 spreken we af bij de ski-bus, die precies naast het hotel stopt. Kinderen van 0 tot en met 3 jaar kunnen terecht bij de opvang die wordt verzorgd door de reisleiders van Vinea. Elke dag staat er naast de algemene activiteiten ook een speciale activiteit op het programma, zoals vandaag: vingerverven! Naast de gemeenschappelijke ruimte is er in het hotel ook een prachtige kinderkamer waar ze zich helemaal kunnen uitleven. De reisleiding is op alles voorbereid en heeft genoeg spullen, spelletjes en vochtige doekjes om 3 weken door te kunnen 😉.

Skiles

Kinderen van 4 tot en met 16 jaar krijgen van 10u00 tot 12u00 les van onze eigen gecertificeerde leraren. Er worden verschillende groepjes gemaakt op basis van niveau. Weet je niet helemaal vanaf hoe oud je kind op skiles kan? Onze instructeurs weten precies wat elk kind nodig heeft! We spreken af op een vast punt waar we de ouders ontmoeten. Voor de ouders met jongere kinderen wordt na de lunch afgesproken om 13:00 uur bij het hotel. Ouders kunnen in de ochtend zelf het skigebied verkennen of meegaan op een tour door het gebied met een van de reisleiders. In de middag staat er óf een gezamenlijke activiteit op het programma óf een vrije middag waarbij ouders en kinderen samen kunnen skiën of hun eigen invulling kunnen kiezen. Vandaag staat er een leuke activiteit op onze planning, namelijk rodelen!

wintersport, familievakantie, family

14:00 - Lunchtime!

Om 14:00 uur hebben we afgesproken bij de lift na de lunch, zodat we gezamenlijk naar boven kunnen gaan. Omdat het een mooie, zonnige dag is en we allemaal bij elkaar zijn, maken we nog snel een mooie groepsfoto. De families kunnen ook samen op de foto, say cheese!
Nadat we klaar zijn met de foto's en een gezamenlijk sneeuwballengevecht, krijgen we een korte uitleg over het rodelen en staan we klaar om te beginnen. Een van de reisleiders telt af: 3, 2, 1 en GO! Alle families starten fanatiek en moeten bij de eerste bocht nog even wennen aan de besturing van de slee, wat voor hilarische momenten zorgt. Na een paar kilometer krijgt iedereen de smaak te pakken en wordt er gestreden om de overwinning. De reisleiders stoppen af en toe om foto's te maken en waar nodig te helpen. Bij de finish wordt de overwinning gevierd en kunnen de families kiezen of ze terug willen gaan naar het hotel om te genieten van het zwembad en/of de sauna, of dat ze blijven voor een drankje in de après-ski.Na een gezellige borrel in het zonnetje is het tijd om terug te keren naar het hotel. Hier heeft iedereen vrije tijd tot het diner.

wintersport, familievakantie, family

19:00 - Gezellig samen eten

Om 19:00 uur spreken we af in de gemeenschappelijke ruimte om te eten. Tijdens het diner krijgen we een heerlijk keuzemenu voorgeschoteld, waarbij we onze keuze de dag ervoor kunnen doorgeven. Voor het voorgerecht is onderdeel van het keuzemenu of een salade-/soepbuffet. Er wordt uiteraard rekening gehouden met de kinderen. Het hoofdgerecht en dessert worden geserveerd door de medewerkers van het hotel, evenals de drankjes. Wat een luxe!

wintersport, familievakantie, family

20:00 - Spelletjes

Na het diner staat er nog een avondactiviteit op de planning, die varieert per dag en wordt afgewisseld met vrije avonden. Vandaag spelen we levend ganzenbord. Het is tijd om de score van het rodelen recht te zetten en dat is te merken, want alle families zijn enorm fanatiek! Na het kiezen van een naam mogen de families om de beurt gooien en landen op een cijfer. Voorafgaand aan het spel zijn er door het hotel opdrachten verstopt met een cijfer. De families moeten op zoek gaan naar die opdracht en vervolgens uitvoeren voor de jury (de reisleiding). "Teken een reisleider na", "Maak een levende piramide", "Beeld een bobsleeteam uit" en "Zing Let It Go" zijn enkele voorbeelden van opdrachten. Het hotel staat op zijn kop door alle rennende families op zoek naar de volgende opdracht. De ene na de andere opdracht wordt lachend uitgevoerd en de familie die als eerste het einde van het bord bereikt, heeft gewonnen. Yesss! Na het spel blijven sommige ouders nog even hangen om onder het genot van een drankje na te lachen over de gekke opdrachten. Maar lang houden ze het niet vol. Het was overigens een drukke dag tijdens de wintersport en morgen staat de wekker weer om half acht. Welterusten! 

wintersport, familievakantie, family

Familievakantie met Vinea: leuk voor iedereen!

Een familievakantie met Vinea betekent een topvakantie voor het hele gezin. Of het nou gaat om een actieve gezinsvakantie, een relaxte strandvakantie of wintersport met gezin. Met Vinea Family beleef je als het ware een 'familiekamp'. Want net als op zomerkamp beleef je elke dag nieuwe, avontuurlijke activiteiten. En er gaan meerdere families mee, dus dat maakt het extra gezellig! De kids maken snel vrienden, dus ze vervelen zich geen seconde. Zo kun jij genieten van qualitytime met je kind(eren), maar ook van tijd voor jezelf. De ervaren en vertrouwde Vinea-reisleiding zorgt voor een geweldig activiteitenprogramma voor kids van alle leeftijden. Aan het eind van de dag zijn ze zo blij en uitgeput, daar heb je ‘s avonds geen omkijken meer naar.

wintersport, familievakantie, family