WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Wintersport checklist

Wat moet je meenemen op wintersport?

Checklist Wintersport

Wat moet je meenemen op wintersport? Als je op vakantie gaat is het altijd handig om een lijstje te hebben met spullen die je niet mag vergeten. Dat je genoeg schone onderbroeken moet inpakken kun je zelf wel bedenken, maar bij een wintersportvakantie zijn er nog wel wat meer dingen waar je aan moet denken. Daarom in deze checklist handige tips voor wat je moet meenemen als je op wintersport gaat!


De basics: je ski-outfit

Het ligt natuurlijk voor de hand, maar bij wintersporten is het echt belangrijk dat je de juiste kleding meeneemt. Dat betekent een skijas en skibroek, maar ook kleding voor daaronder. Zoals een thermolegging, thermoshirt en/of skipulli. Check van tevoren vast de weersvoorspellingen. Als het -15 wordt ga je namelijk meer laagjes nodig hebben dan bij -3. Bovenop de berg is het altijd kouder dan in het dal, dus het is slim om een website te gebruiken die dat ook aangeeft, zoals Sneeuwhoogte.nl.

Vergeet ook niet om meerdere paren skisokken in te pakken, en zorg voor stevige waterdichte handschoenen. Ook is een buff (nekwarmer) en eventueel een bivakmuts (ook wel balaclava genoemd) fijn om je hoofd en nek warm te houden.

Ski-uitrusting

Als je je eigen ski’s, board en/of ski- of snowboardschoenen hebt neem je die natuurlijk ook mee. Heb je die niet, no worries, je kunt dit in elk wintersportgebied huren. Dat geldt ook voor een helm, die tegenwoordig in veel gebieden verplicht is. Als je het huren van spullen al van tevoren thuis regelt, vergeet dan niet om hiervan een bevestiging of bewijs mee te nemen. Ga je op wintersport met Vinea, dan zorgen wij hier uiteraard voor.

Skibril

Ook heel belangrijk om mee te nemen op wintersport: een goede bril! Deze beschermt je ogen tegen fel zonlicht, neerslag, maar ook de koude wind als je op hard tempo naar beneden raast. Daarom is een bril die echt op je gezicht aansluit het prettigst, want anders kan UV-straling of wind er nog steeds langs. Verder heb je brillen (of verwisselbare vizieren) voor verschillende weersomstandigheden, zodat je bijvoorbeeld bij mist beter contrast kunt zien. Heb je meer dan één bril, of verschillende lenzen, dan is het zeker handig om die mee te nemen. Kun je op de dag zelf beslissen welke het beste past bij het weer!

Voor de momenten dat je even wil genieten van het zonnetje op het terras is het fijn om ook een gewone zonnebril bij je te hebben.

Zonnebrandcrème

Over zon gesproken… Bij een vakantie in de sneeuw denk je er misschien niet zo snel aan, maar wist je dat je juist dán heel snel kunt verbranden? Dat komt doordat de UV-straling in de bergen extra sterk is en ook nog eens wordt gereflecteerd door de witte sneeuw. Bovendien is je huid in de winter nog niet gewend aan zoveel zon. Het is dus heel belangrijk dat je je gezicht goed insmeert. Zonnebrandcrème hoort dus zeker thuis op de checklist van wat mee te nemen op wintersport. Een klein tubetje dat je ook makkelijk in je zak mee kan de piste op is aan te raden!

Kleding voor na het skiën

Je hebt je laatste afdaling gemaakt en wil nog even een rondje lopen door het dorp. Dan is het fijn als je snowboots aan kunt trekken waarmee je goed kunt lopen in de sneeuw, en gewone handschoenen die je wat meer bewegingsruimte geven dan die dikke lompe skihandschoenen. En natuurlijk een warme muts, want zonder helm voelt je hoofd anders ineens best koud…

Zwemkleding

In veel skigebieden kun je naar de spa, sauna of een zwembad. Best lekker voor de afwisseling! Dus wil je hier gebruik van maken, dan is badkleding ook zeker iets om mee te nemen op wintersport.

Smeerseltjes

Tijdens je wintersportvakantie kun je sneller dan normaal een droge, schrale huid krijgen. Dat komt bijvoorbeeld door de temperatuurverschillen (van ijskou naar warme après-skihut) en de droge berglucht. Het is daarom handig om gezichts- en handcrème mee te nemen zodat je hier minder last van hebt.

Mondkapje

In coronatijden is er nog iets extra’s waar je aan moet denken: mondkapjes. Het verschilt per land wat je precies nodig hebt. Soms is het voldoende als je je nekwarmer of bivakmuts over je mond en neus trekt, maar soms is een specifiek type mondkapje het enige wat is toegestaan om bijvoorbeeld de skiliften te mogen gebruiken.

Reisverzekering

Oké, dit is niet exact iets ‘wat je moet meenemen op wintersport’, maar het hoort wel thuis op de checklist van een goede voorbereiding. Wintersport valt namelijk niet standaard onder de meeste verzekeringen. Zorg dus voor een verzekering mét wintersportdekking en eventueel aanvullende ziektekosten, dat scheelt je veel geld mocht er tijdens je vakantie iets misgaan.

Bonustip!

Ga je met Vinea mee op wintersport?Dan krijg je voor vertrek ook nog een paklijst toegestuurd voor je vakantie. Handig toch? En als je twijfelt of je wel de juiste spullen hebt bijvoorbeeld, kun je gewoon contact opnemen en vragen om advies.

Ook mee met Vinea? Bekijk onze Snowcamps voor jongeren en Wintersportreis voor gezinnen. Weet jij daarnaast trouwens wel wat je allemaal mee moet nemen? Lees voor de zekerheid onze blog 'Koffer inpakken: Help! Wat neem ik mee?'

Andere blogs