WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code

BOOTSOORTEN

Welke boot past bij jou?

We kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet welke discipline of boot je moet kiezen. Op deze pagina geven we van alle boten een beschrijving, zodat je makkelijker kunt kiezen. In het schema hieronder zie je met welke leeftijd je wat kan doen. Natuurlijk mag je altijd contact met ons opnemen als je er zelf nog niet helemaal uitkomt, we helpen je graag!


Optimist

Leeftijd: 7 t/m 12 jaar
Word kapitein van je eigen boot! In de optimist vaar je namelijk in je eentje, dus je hebt helemaal zelf de touwtjes in handen. De optimist is onze jeugdzeilboot waarmee je alle beginselen van het zeilen leert. Het is een overzichtelijke zwaardboot die heel stabiel is. Veel topzeilers zijn hun carrière in deze boot begonnen. Jij ook? 

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Optimist:

 

O'pen Bic 

Leeftijd: 10 t/m 14 jaar
​In de O’pen Bic is er gegarandeerd actie! De boot is een kruising tussen een optimist en een surfplank. Deze eenmans jeugdzwaardboot is heel behendig en snel. Je moet niet bang zijn om om te slaan, want dat gaat gebeuren. Gelukkig krijg je hem ook weer snel recht en kan je weer met volle snelheid vooruit!

​Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een O'pen Bic:


Laser Pico 

Leeftijd: 10 t/m 12 jaar
De opvolger van de optimist is de Laser Pico, deze vaar je met zijn tweeën. Het is een ideale beginnersboot maar er valt ook genoeg te beleven voor de gevorderden. In deze boot moet je gegarandeerd samenwerken en ontkom je niet aan nat worden!

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Laser Pico:

 

RS Feva

Leeftijd: 12 t/m 14 jaar
De RS-Feva is een leuke snelle tweemans zwaardboot waarin veel mogelijk is. Het is een ruime boot waarin je leert om samen te werken, hard zeilen en voor de wat meer gevorderde is er genoeg actie. Deze boot is de opvolger van de Laser Pico.

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een RS Feva:


Topaz Tres 

Leeftijd: 12 t/m 17 jaar
​Als opvolger van de RS Feva heb je de Topaz Tres. Het is een actieve tweemans zwaardboot die de één na snelste zwaardboot is van onze vloot. Met een trapeze en een gennaker komen alle zwaardbootfacetten aan bod. Leer nog beter en sneller varen!

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Topaz Tres:

 

Laser Vago 

Leeftijd: 15 t/m 17 jaar
​De Laser Vago is voor de gevorderde zwaardbootzeilers. Met zijn grote grootzeil, fok en gennaker zal je ongetwijfeld het gevoel krijgen dat je over het water vliegt. In de laser Vago vaar je met zijn tweeën en beleef je veel actie.

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Laser Vago:


Valk 

Leeftijd: 12 t/m 18 jaar
De valk is een kielboot waar je met totaal vier deelnemers en een instructeur aan boord zit. Het is een prima boot voor zowel de beginnende als gevorderde zeiler. Met de Valk kan je lange afstanden afleggen, ideaal voor een dagtocht dus! De Valk is verder een boot die veel verhuurd wordt. Met de ervaring die je in deze boot tijdens je kamp opdoet kan je uiteindelijk zelfstandig varen.

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Valk:

 


Hobie Catsy

Leeftijd: 10 t/m 12 jaar
​De Hobie Catsy is onze jeugdcatamaran waarin je alle beginselen van het catamaran zeilen kan leren. Je vaart de Hobie Catsy met zijn tweeën, erg gezellig dus! De catamaran staat bekend om zijn snelheid, waarin je met de minste wind al over het water heen scheert. Omdat deze boot makkelijk in gebruik is, is het een perfecte boot om goed te leren zeilen.

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Hobie Catsy:

 

Hobie T1

Leeftijd: 12 t/m 14 jaar
De Hobie T1 is de opvolger van de Hobie Catsy. Met de felle kleuren van het zeil en de snelheid, val jij zeker op op het water. Deze catamaran is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, en je kunt hierin oefenen in de trapeze.

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Hobie T1:


Hobie Teddy 

Leeftijd: 12 t/m 15 jaar
Hobie Teddy is een echte jeugdcatamaran en daarmee het grotere broertje van de Hobie Catsy. Deze catamaran is een paar slagen groter en helemaal klaar voor het echte werk. Op de Teddy zeil je met z’n tweeën en kan je de trapeze nog wel eens nodig gaan hebben. Voor je het weet komt één van de drijvers uit het water en moet je hangen om de boot rechtop te houden! De Teddy staat dus garant voor snelheid en veel actie!

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Hobie Teddy:

 

Hobie Twixxy 

Leeftijd: 12 t/m 15 jaar
​Zoek jij een echte uitdaging in het zeilen? De Hobie Twixxy is een catamaran die alles in huis heeft om jou van zeilplezier te voorzien. De boot is stabiel, robuust en makkelijk te hanteren. Met weinig wind zorgt deze catamaran er alsnog voor dat jij over het water scheert! 

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Hobie Twixxy:


Dart 16

Leeftijd: 15 t/m 18 jaar
Zoek je éxtra sensatie? Kies dan voor de Dart 16! De Dart 16 is gemakkelijk in gebruik en je kunt hier eenvoudig grote snelheden mee halen. Zoek de spanning op en vaar op één drijver. De Dart 16 is de opvolger van de Hobie T1.

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Dart 16:

 

Hobie 16 en Topaz 14 

Leeftijd: 15 t/m 18 jaar
​Heb jij je CWO 2 in de catamaran en ben je op zoek naar nóg meer snelheid? Dan zijn de Hobie 16 en Topaz 14 dé catamarans waarin jij nog beter leert zeilen. Met een dubbele trapeze en het grote zeiloppervlak ben jij gegarandeerd de snelste op het water.

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Hobie 16 of Topaz 14:


Topaz 16 XT

Leeftijd: 15 t/m 18 jaar
De nieuwste boot in onze vloot! Hij is snel, hij is stoer, hij staat garant voor heel veel actie! De Topaz 16 XT heeft een twin-trapeze en is een echt racemonster. Durf jij het aan? 

Bij de onderstaande locaties kun je varen in de Topaz 16:

 


Windsurfen

Leeftijd: 10 t/m 18 jaar
Surfdudes en -babes opgelet! Is windsurfen meer jouw ding dan zeilen? De boards en zeilen liggen voor je klaar! Windsurfen is geschikt voor alle leeftijden en voor elke leeftijd en niveau hebben we passend materiaal. Stap jij voor het eerst op een board of scheer jij in je trapeze over het water? Vervelen zit er met een surfkamp in ieder geval niet bij!

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je windsurfen:

 

Kitesurfen 

Leeftijd: 12 t/m 18 jaar
​Kitesurfen is de snelst groeiende watersport en dat is niet voor niets. Zodra jij de vlieger goed in de lucht kan houden en in je voetbanden staat houdt niks jou meer tegen. Je hebt geen ervaring nodig, de lessen worden aangepast aan jouw niveau.

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je kitesurfen: