BOOTSOORTEN

Welke boot past bij jou?

 


We kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet welke boot je moet kiezen. Op deze pagina hebben we alle boten voor je op een rijtje gezet om je te helpen kiezen.


Optimist (7 tot 12 jaar)
In de Optimist, een eenpersoons zwaardbootje, kun je heel veilig de beginselen van het zeilen leren of verder verbeteren. Wist je dat dit bootje heel stabiel is en nooit kan zinken? En het allerleukste: jij bestuurt dit zeilbootje helemaal zelf! 

De optimist is de kleinste boot in afmetingen, maar de grootste eenheidsklasse ter wereld, met meer dan 500.000 geregistreerde boten in meer dan 90 landen. Veel topzeilers zijn hun carriere begonnen in deze boot. Jij ook?

Bij de onderstaande Vinea locaties kan je varen in een Optimist:

 

Valk (12 tot 19 jaar)
In deze grote en snelle kielboot met fok en grootzeil vaar je samen met andere vakantiegenoten. Zeker gezellig dus! Onze nieuwe Vinea valken zijn bijna allemaal uitgerust spinaker. Je vaart deze boot samen met 2 of 3 andere cursisten en je instructeur zit ook bij je aan boord. In deze boot kun je je stuurmanskunsten goed ontwikkelen, zowel als beginner als gevorderde. En met deze boot kun je ook uitstekend lange afstanden afleggen. Ideaal voor leuke dagtochten dus!

Omdat deze boot ook veel verhuurd wordt, is de Valk een mooie ervaring als je zelfstandig gaat varen na je Vinea kamp. De Valk varen wij bij zeilschool Us Hiem.


Laser Pico 2-mans (10-12 jaar)
Deze zwaardboot vaart lekker snel en je wordt gegarandeerd nat! Je zeilt hierin doorgaans met z’n tweeën, dat wordt samenwerken! De Pico is een comfortabele en stabiele boot die onder alle weersomstandigeheden goed te varen is. Ideaal voor beginners, maar ook de gevorderden beleven hierin veel plezier! Het is de ideale vervolgboot als je uit de Optimist komt.

Als je tussen de 10 en 12 bent, is dit een ideale tweemansjeugdzwaardboot. De Laser Pico 2-mans varen wij bij onze zeilschool de Steven.

 

Laerling (10-12 jaar)
De Laerling is de kleinste kielboot ter wereld. Het is dan ook echt het kleine broertje van de valk. In deze jeugdboot kan je ook zonder ervaring snel leren zeilen. Je zit met z'n 2en in de boot wat natuurlijk erg gezellig is, maar je leert hierdoor ook goed samenwerken. De Learling is ook een ideale stap als je uit de optimist komt en in de toekomst in de Valk wilt leren zeilen.

De Learling varen wij bij onze zeilschool de Steven.


Hobie Catsy (10 tot 12 jaar)
Deze jeugdcatamaran is ideaal voor de snelheidsduiveltjes onder jullie! Doordat de Hobie Catsy het kleinste broertje onder de catamarans is, kan je op een sportieve en uitdagende manier goed leren zeilen. Bij de onderstaande Vinea locaties kan je varen in een Hobie Catsy:

 

Hobie T1 (12 tot 14 jaar)
De Hobie T1 is dit jaar splinter nieuw! Het is de grotere broer van de Hobie Catsy en het kleine broertje van de Hobie 16. Een ideale boot om jezelf voor de bereiden op het grote werk. De Hobie T1 is een volwaardige catamaran met trapeze, daardoor kan je alle beginselen van het catamaran zeilen onder de knie krijgen! Bij de onderstaande Vinea locaties kan je varen in een Hobie T1:


Dart 16 (15 tot 19 jaar)

Heb je al zeilervaring opgedaan en zoek je echt spektakel? En ben je 15 jaar of ouder? Kies er dan voor om te gaan zeilen met de Dart 16. De Dart 16 is een grote catamaran met een groot zeiloppervlak en trapeze en vaar je met zijn tweeën. Je hebt niet veel wind nodig om lekker snel over het water te gaan. Voor je het weet vaar je met een drijver in de lucht. Voor extra sensatie is dit de boot die je moet kiezen

De Dart is een uitstekend vervolg op de Hobie T1. Bij de onderstaande Vinea locaties kan je varen in een Dart 16: 

 

 

Hobie 16 (15 tot 19 jaar)

Heb jij je CWO 2 catamaran of vergelijkbare ervaring? Ben jij op zoek naar nog meer snelheid? De Hobie 16 is de catamaran om de fijne kneepjes op te leren. Met zijn dubbele trapeze en groot zeil oppervlak ben jij gegarandeerd de snelste op het water! Als je goed kan zeilen op een Hobie 16 kun jij met elke catamaran overweg.

Dit is de catamaran die je ook veel ziet op de Franse en Spaanse stranden. Op zeilschool Us Hiem leren we je alles met deze boot.


Windsurfen (10 tot 19 jaar):
Surfdudes en -babes opgelet! Is surfen meer jouw ding? De boards en zeilen liggen voor je klaar! Strandjes met ondiep water worden opgezocht om het surfen goed onder de knie te kunnen krijgen. Of ga jij voor het leren van extra tricks? We geven les op elk gewenst niveau. Op onze zeilscholen en ook op onze speciale surflocatie op Strand Horst. Bij de onderstaande Vinea locaties kan je windsurfen:

 

Kitesurfen (12 tot 19 jaar)
Kitesurfen is de snelst groeiende watersport, en dat is niet voor niets. Zodra jij de vlieger goed in de lucht kan houden en in je voetbanden staat houdt niks jou meer tegen.

Bij Vinea kan je het kitesurfen leren op dé hotspot van Nederland. De locatie bij strand Horst is door zijn ondiepe water zeer geschikt voor beginners en door het grote open meer ook zeker gaaf voor meer gevorderde kiters. 


Topaz Tres (12 tot 14 jaar)Ben jij niet bang voor een nat pak? Wil je op een actieve manier leren zeilen? Dan is de tweemans Topaz Tres de perfecte boot voor jou. Met een trapeze en een gennaker komen alle zwaardbootfacetten aan bod. Nog mooier, deze boot heeft meer zeiloppervlak dan de RS Feva wat haar de een na snelste zwaardboot van onze vloot maakt. Dit type boot is erg geschikt als je al eens hebt gevaren in bijvoorbeeld een Laser Pico. 

Erg geschikt als je bijvoorbeeld uit de Laser Pico komt. Bij de onderstaande Vinea locatie kan je varen in een Topaz Tres:

 

 

Laser Vago (14 tot 19 jaar)

Heb jij minimaal je CWO I zwaardboot en hou jij van een uitdaging? Dan is de Laser Vago echt iets voor jou! De Laser Vago vaar je met twee personen en is de volgende stap in het zwaardbootzeilen. Met zijn grote grootzeil, fok en gennaker zal je ongetwijfeld het gevoel krijgen dat je over het water vliegt.

Bij de onderstaande Vinea locaties kan je varen in een Laser Vago.

 


RS feva (12-14)

De RS feva is nieuw dit jaar! Een heerlijke boot om goed te leren zwaardboot varen met zijn tweeën. De boot gaat hard, draait snel en teamwork is echt belangrijk in deze boot. Een fantastische uitdaging! De RS feva heeft in Nederland ook een officiële wedstrijdklasse. We dagen jou uit om bij ons jouw eerste racemeters te komen maken. Ook dit type boot is de volgende stap na de Laser Pico.

de RS feva wordt gevaren op zeilschool Us hiem:

 

Combicursus (alleen bij de zevendaagse kampen)
Weet je nog niet wat je leuk vindt? Combineer dan kitesurfen, het zeilen in een Valk of Topaz Tres met het windsurfen! Of combineer het Optimist zeilen met het zeilen in een Laerling. Bij onderstaande Vinea locaties kan je op combicamp: