BOOTSOORTEN

Welke boot past bij jou?

We kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet welke boot je moet kiezen. Op deze pagina hebben we alle boten voor je op een rijtje gezet om je te helpen kiezen.

 

 

 

 

 


Optimist (7 t/m 12 jaar)
Word schipper van je eigen boot! De optimist is onze jeugdzeilboot waar je alle beginselen van het zeilen leert. Het is een overzichtelijke zwaardboot die heel stabiel is. De optimist is de kleinste zwaardboot in afmeting, maar de grootste eenheidsklasse ter wereld. Veel topzeilers zijn hun carrière in deze boot begonnen. Jij ook? 

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Optimist:

 

O'pen Bic (10 t/m 14 jaar)
​In de O’pen Bic is er gegarandeerd actie! De boot is een kruising tussen een optimist en een surfplank. De boot is een eenmans jeugdzwaardboot die heel behendig en snel is. Je moet niet bang zijn om om te slaan, want dat gaat gebeuren. Gelukkig krijg je hem ook weer snel recht en kan je weer met volle snelheid vooruit.

​Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een O'pen Bic:


Laser Pico (10 t/m 12 jaar)
De opvolger van de optimist is de Laser Pico, een tweepersoons zwaardboot. Het is een ideale beginnersboot maar er valt ook genoeg te beleven voor de gevorderden. In deze boot moet je gegarandeerd samenwerken en ontkom je niet aan nat worden!

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Laser Pico:

 

RS Feva (12 t/m 15 jaar)
De RS-Feva is een leuke snelle tweemans zwaardboot waarin veel mogelijk is. Het is een ruime boot waarin je leert om samen te werken, hard zeilen en voor de wat meer gevorderde is er genoeg actie. Deze boot is de opvolger van de Laser Pico.

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een RS Feva:


Topaz Tres (12 t/m 15 jaar)
​Als opvolger van de RS Feva heb je de Topaz Tres. Het is een actieve tweemans zwaardboot die de één na snelste zwaardboot is van onze vloot. Met een trapeze en een gennaker komen alle zwaardbootfacetten aan bod. Leer nog beter en sneller varen!

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Topaz Tres:

 

Laser Vago (15 t/m 19 jaar)
​De Laser Vago is voor de gevorderde zwaardbootzeilers. Met zijn grote grootzeil, fok en gennaker zal je ongetwijfeld het gevoel krijgen dat je over het water vliegt. In de laser Vago vaar je met zijn tweeën en heb je veel actie.

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Laser Vago:


Laerling (7 t/m 10 jaar)
De Laerling is de kleinste kielboot ter wereld. Het is dan ook echt het kleine broertje van de Valk. In deze jeugdboot kan je ook zonder ervaring snel leren zeilen. Je zit met z'n tweeën in de boot wat natuurlijk erg gezellig is en je leert hierdoor ook goed samenwerken. De Learling is de ideale tussenstap voor als je uit de optimist komt en in de toekomst in de Valk wilt leren zeilen.

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Learling:

 

Valk (12 t/m 19 jaar)
De valk is een kielboot waar je met totaal vier deelnemers en een instructeur aan boord zit. Het is een prima boot voor zowel de beginnende als gevorderde zeiler. Met de Valk kan je lange afstanden afleggen, ideaal voor een dagtocht dus! De Valk is een boot die veel verhuurd wordt, met de ervaring die je deze week opdoet kan je uiteindelijk zelfstandig varen.

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Valk:


Hobie Catsy (10 t/m 12 jaar)
​De Hobie Catsy is de jeugdcatamaran waarin je alle beginselen van het catamaran zeilen kan leren. Je vaart de Hobie Catsy met zijn tweeën, erg gezellig dus! De catamaran staat bekend om zijn snelheid, waarin je met de minste wind over het water heen scheert. In deze boot kan je goed leren zeilen omdat de catamaran makkelijk in gebruik is.

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Hobie Catsy:

 

Hobie T1 (12 t/m 14 jaar)
De Hobie T1 is de vervolgboot van de Hobie Catsy. Met de felle kleuren van het zeil en de snelheid, val jij zeker op op het water. Deze catamaran is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, waarin je kan oefenen in de trapeze.

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Hobie T1:


Dart 16 (15 t/m 19 jaar)
Zoek je éxtra sensatie? Kies dan voor de Dart 16! De Dart 16 is gemakkelijk in gebruik en waar je eenvoudig grote snelheden mee kan bereiken. Zoek de spanning op en vaar op één drijver. De Dart 16 is de opvolger van de Hobie T1.

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Dart 16:

 

Hobie 16 (15 t/m 19 jaar)
​Heb jij je CWO 2 in de catamaran en ben je opzoek naar nóg meer snelheid? Dan is de Hobie 16 dé catamaran waarin jij goed leert zeilen. Met een dubbele trapeze en het grote zeiloppervlak ben jij gegarandeerd de snelste op het water.

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je varen in een Dart 16:


Windsurfen (7 t/m 19 jaar)
Surfdudes en -babes opgelet! Is surfen meer jouw ding? De boards en zeilen liggen voor je klaar! Windsurfen is geschikt voor alle leeftijden en hebben voor elke leeftijd en niveau passend materiaal. Stap jij voor het eerst op een board of scheer jij in je trapeze over het water? Vervelen zit er deze week niet bij!

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je windsurfen:

 

 

 


Kitesurfen (12 t/m 19 jaar)
​Kitesurfen is de snelst groeiende watersport en dat is niet voor niets. Zodra jij de vlieger goed in de lucht kan houden en in je voetbanden staat houdt niks jou meer tegen. Je hebt geen ervaring nodig, de lessen worden aangepast aan jouw niveau.

Bij de onderstaande Vinea-locaties kan je kitesurfen: