WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code

CORONA INFORMATIE

Maatregelen op de kampen en veelgestelde vragen

Vinea volgt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus nauwlettend. Uiteraard staat voor ons de gezondheid van de deelnemers, medewerkers en de maatschappij voorop. Vinea volgt daarbij het advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken, het RIVM en de ANVR. Wij schakelen direct indien daar aanleiding voor is. 

Middels deze pagina houden wij je graag op de hoogte. We doen ons best de website zo goed mogelijk up-to-date te houden. Je leest hieronder informatie met betrekking tot onze reizen naar Oostenrijk, de maatregelen die gelden op de kampen (laatst geüpdatet: oktober 2021) en belangrijke veelgestelde vragen rondom verzekering en annuleren met betrekking tot corona.
 


Oostenrijk heeft op dit moment kleurcode geel en er worden volop voorbereidingen getroffen om een mooi skiseizoen tegemoet te gaan. 

Vinea volgt te allen tijde de regels die ter plaatse gelden. Sinds 8 november zijn de maatregelen in Oostenrijk aangescherpt. Onderstaande regels zullen ten minste gelden tot de kerst, maar er is grote kans dat deze periode wordt verlengd.

2G-regel
In Oostenrijk geldt nu voor iedereen vanaf 12 jaar de 2G-regel. Dit betekent dat je gevaccineerd moet zijn of genezen van corona. Voor beide geldt dat je dit moet kunnen aantonen met een geldige internationale QR-code in de CoronaCheck-app. Een negatieve coronatest is dus, volgens deze regelgeving, niet meer voldoende om mee te kunnen op onze snowcamps en Family wintersportvakanties. Uiteraard houden wij de reisinformatie nauw in de gaten en zullen wij het vermelden zodra bekend is of deze regels in januari en februari nog steeds zullen gelden.

Wij gaan ervanuit dat, indien je meegaat met een van onze reizen naar Oostenrijk, je er zelf voor zorgt dat je aan de regels voldoet. Het niet hebben van een vaccinatie- of herstelbewijs geldt niet als reden om kosteloos je vakantie te kunnen annuleren.

Janssen-vaccin
Vanaf 3 januari wordt een vaccinatie met het Janssen-vaccin in Oostenrijk niet meer geaccepteerd als geldig vaccinatiebewijs. Voor verdere informatie hierover verwijzen we je naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Blijf op de hoogte
Omdat de coronaregels nog regelmatig veranderen, kunnen we nu nog niet zeggen met welke maatregelen we verder tijdens de vakantie precies rekening moeten houden. Wij zullen deelnemers hierover informeren zodra de vakantie dichterbij komt en er meer duidelijk is. In de tussentijd raden wij aan om zelf de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden voor het actuele reisadvies en de laatste informatie.

Wanneer besluit Vinea een reis te annuleren?
Mocht de kleurcode van Oostenrijk veranderen van geel naar oranje, dan betekent dit niet per se dat de reis niet meer doorgaat. Het is dan aan Vinea om de situatie te beoordelen, waarbij wij zullen kijken naar de geldende regels vanuit de overheid, de lokale maatregelen en het advies van het OMT, RIVM en de ANVR. Tot een week voor vertrek wordt de situatie wekelijks getoetst, daarna dagelijks. Als blijkt dat de vakantie niet meer goed en veilig kan worden uitgevoerd zullen wij deze annuleren en ontvang je het reeds betaalde bedrag terug.


Dit protocol is opgezet door Vinea Vakanties, aan de hand van de richtlijnen van het RIVM. Deze richtlijnen zijn het uitgangspunt, aangepast op de setting van kampen en vakanties voor kinderen en jongeren in de leeftijd 7-19 jaar.

LET OP: onderstaand is het protocol dat wij hebben gevolgd tijdens de herfstvakantie. Voor de Snowcamps in januari en februari zal later een update volgen.


Kinderen, ouders en reisleiders met de volgende klachten blijven thuis

 • Neusverkoudheid 
 • Loopneus 
 • Niezen 
 • Keelpijn
 • Hoesten
 • Koorts 

Voorafgaand aan het kamp ontvangen deelnemers een gezondheidsvragenlijst. Bij aankomst levert iedere deelnemer de ingevulde lijst in bij de Locatiecoördinator. Indien je één of meer corona-gerelateerde vragen met JA hebt beantwoord vragen we je naar huis te gaan.


 • Wij adviseren alle deelnemers dringend om zich maximaal 48 uur voor de start van het kamp te laten testen. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk risico's wegnemen en het kamp zo veilig en goed mogelijk laten verlopen. De voorkeur gaat dan ook uit naar een officiële test, aangezien deze de meest betrouwbare resultaten geeft. Dit kan bij de GGD of via Testen voor Toegang.
 • Bij aankomst op de vakantielocatie zullen wij alleen vragen naar de gezondheidsvragenlijst; we zullen geen bewijs van testen vragen. Wij rekenen op ieders eigen verantwoordelijkheid. 
 • Deelnemers van 12 jaar of ouder en stafleden zullen wij vragen om ook tijdens het kamp nog tweemaal te testen door middel van een zelftest. Dit zodat wij er bij een eventuele besmetting snel bij zijn.

Wat gebeurt er bij positief testen tijdens het kamp?

 • Wanneer een deelnemer een positieve uitslag krijgt bij de zelftest, worden diens ouders/verzorgers ingelicht om hem/haar op te komen halen.
 • De positief geteste deelnemer doet bij thuiskomst zo snel mogelijk een PCR-test, om zeker te weten of er sprake is van een coronabesmetting. Is de uitslag van de PCR-test toch negatief, dan mag de deelnemer terugkomen naar het kamp.

 • Als een deelnemer last heeft van klachten moet hij/zij dit melden bij de reisleiding. Het gaat om klachten als neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoest, benauwdheid, verhoging en koorts.
 • Bij serieuze klachten wordt de deelnemer geïsoleerd en worden de ouders/verzorgers ingelicht om hem/haar op te halen. Bij thuiskomst ga je in quarantaine en neem je contact op met de huisarts. Het advies is om je te laten testen.
 • Ben je thuis en heb je een negatieve testuitslag van de GGD gekregen, dan ben je van harte welkom om weer aan te sluiten op het kamp.
 • Als er corona wordt vastgesteld, voert de GGD een bron- en contactonderzoek uit.

1 OUDER: Per kind komt er maximaal 1 ouder/begeleider mee. Meerdere kinderen mogen gebracht worden door dezelfde persoon. 

KORT: Breng- en ophaalmomenten worden zo kort mogelijk gehouden. Daarom zullen wij als organisatie vooraf veel in informatie voorzien. 

1.5 METER: Waar mogelijk is het advies aan iedereen om de 1,5 meter afstand te bewaren en fysiek contact met anderen, zoals handen schudden, te vermijden.

BUITEN AFSCHEID NEMEN: Ouders/begeleiders mogen hun kind afzetten bij de deur, zij mogen niet mee de locatie in. Natuurlijk kan onze reisleiding helpen met het sjouwen van bagage en opmaken van de bedden.


Veelgestelde vragen