CWO

Commissie watersport opleidingen

Kinderkamp

De Vinea zeilscholen (Us Hiem, Us Twadde Hiem, De Steven, De kameleon en Vinea Telstar surfschool) en alle Vinea instructeurs die er les geven zijn Commissie Watersport Opleidingen (CWO) gekwalificeerd. 

CWO
De Stichting Comissie Watersport Opleidingen (CWO) is een samenwerkingsverband van het Watersportverbond, de HISWA en ISAF. Deze stichting stelt zich tot doel een uniform diplomasysteem voor vrijwillige vaaropleidingen in te richten en in stand te houden. Zo zijn er diploma’s voor bijna elke watersportdiscipline.

Naast deze diploma's voor watersporters zijn er ook opleidingen en diploma's voor instructeurs en examinatoren in elke tak van watersport. Bovendien wil het CWO de kwaliteit van de vaaropleidingen in Nederland waarborgen en die kwaliteit zichtbaar maken voor de watersporters. Het CWO is van mening dat plezier in watersport gewaarborgd wordt met een goede opleiding.

Gecertificeerde begeleiding
Kwaliteit en veiligheid vinden we belangrijk. Een CWO-gekwalificeerde instructeur op een Vinea zeilschool word je daarom niet zomaar. Elke instructeur heeft een uitgebreide opleiding met succes behaald en veel zeiluren op zak. Daarnaast verblijven instructeurs en staf meerdere weken op dezelfde locatie. Op deze manier weten ze alle ins en outs van de accommodatie, het vaarwater en de omgeving. Het kan goed voorkomen dat je een jaar later dezelfde staf tegenkomt als je weer op zeilkamp gaat! Samenwerking, dat is waar het om gaat bij Vinea. Niet alleen op de boten, maar ook daarbuiten. We willen dat iedereen een leerzame en plezierige vakantie heeft die hij of zij nooit meer vergeet!

Diploma
Bij alle cursussen van onze zeilscholen ontvang je aan het eind van de week een CWO-diploma of vorderingenstaat. Binnen elke discipline zijn er vier niveaus. Zo is het eerste diploma bedoeld voor beginners en geeft diploma IV aan dat je het instructeursniveau hebt bereikt. Een diploma geeft aan dat je, binnen de discipline waarin je die week hebt gevaren, aan alle eisen voor dat niveau voldaan hebt. Wanneer je nog niet aan alle eisen voldoet krijg je een vorderingenstaat. Hierop staat aangegeven welke technieken je al op niveau beheerst, en waar je nog aan moet werken. Het is slim om bij een volgende cursus je oude diploma’s en vorderingenstaten weer mee te nemen. Op die manier weten de instructeurs wat je al kan en kunnen ze een goed lesprogramma voor je maken!