WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

CWO

Het CWO

De Vinea zeilscholen en alle Vinea-zeilinstructeurs en surfinstructeurs die er les geven zijn Commissie Watersport Opleidingen (CWO)-gekwalificeerd. 

CWO
De Stichting Commissie Watersport Opleidingen (CWO) is een samenwerkingsverband van het Watersportverbond, de HISWA en ISAF. Deze stichting stelt zich tot doel een uniform diplomasysteem voor vaaropleidingen in te richten en de kwaliteit te bewaken. Zo zijn er diploma’s voor bijna elke watersportdiscipline.

Naast deze diploma's voor watersporters zijn er ook opleidingen en diploma's voor instructeurs en examinatoren in elke tak van watersport.

Diploma
Bij alle zomerkampen en jongerenvakanties op onze zeil- en windsurfscholen ontvang je aan het eind van de week een CWO-diploma of vorderingenstaat. Binnen elke discipline zijn er vier niveaus. Zo is het eerste diploma bedoeld voor beginners en geeft diploma IV aan dat je het instructeursniveau hebt bereikt. Een diploma geeft aan dat je, binnen de discipline waarin je die week hebt gevaren, aan alle eisen van dat niveau voldaan hebt. Wanneer je nog niet aan alle eisen voldoet, krijg je een vorderingenstaat. Hierop staat aangegeven welke technieken je al op dat niveau beheerst en waar je nog aan moet werken. Heb je al diploma’s en/of vorderingenstaten?

  • Geef dit dan aan bij de boeking. Dan kunnen de instructeurs vooraf al een betere indeling maken.
  • Ben je het vergeten op te geven bij de boeking, geeft niks, neem ze gewoon mee naar de zeil- of windsurfschool.