Vinea Dagkampen

Ben jij super nieuwsgierig? En leer je het liefste elke dag weer iets nieuws? Dan mag je onze educatieve dagkampen niet missen! Op dagkamp leer je elke dag iets nieuws waar jij je leven lang profijt van hebt. Je slaapt gewoon lekker thuis in je eigen bed, maar je bent wel een week lang op kamp bij jou in de buurt.  

Of je nou graag kookt of liever je eigen gebouwde robot programmeert, op dagkamp kan het allemaal! Heb jij al ervaring? De programma’s zijn aangepast op jouw leeftijd en de professionele instructeurs vinden voor jou een uitdaging om aan te gaan. Zodat ook jij met ervaring nog genoeg nieuws leert en ontdekt. Daarnaast doen we hele  leuke activiteiten en spellen. En leer jij nieuwe vrienden maken bij jou in de buurt.  


Omdat het heel leuk is? Inderdaad! Omdat de ouders moeten werken? Niet per se. Omdat ze iets leren? Ja! De belangrijkste reden die genoemd wordt: “Ze worden er zelfstandiger van”. Hun zelfredzaamheid wordt groter. Opeens kunnen ze wel hun bed opmaken! Ze worden ook socialer. Ze leren in korte tijd nieuwe mensen kennen en zich aanpassen aan een groep. Mooie dingen dus. Een weekje kamp maakt gewoon een completer mens van ze. Eigenlijk een prima aanvulling op hun opvoeding. En het aller-leukste is, ze vinden het zelf fantastisch! Ze hebben de week van hun leven. Alleen maar leuke dingen met leuke mensen. Dingen ervaren. Aan het eind zijn ze gegroeid door deze vrijheid die ze hebben gekregen.


  • Dagkamp zonder overnachting op een centrale locatie
  • Dagelijks les van professionele instructeurs
  • Spelenderwijs leren in de vakantie
  • 5 dagen (maandag – vrijdag)
  • Lekker thuis slapen 
  • Begeleiding van de leukste Vinea-staf
  • Toffe (buiten)activiteiten naast de workshops 

Heb jij altijd al in een wereld rond willen lopen die je zelf hebt gemaakt? Met de tips en trics van echte programmeurs ga jij een week lang aan de slag met je eigen VR wereld. Je bedenkt en ontwerpt je eigen gamewereld, vervolgens voeg je codeblokken toe en ontpopt jouw wereld zich tot een echt interactief spel. Aan het einde van de week kun je met een VR bril (o.a. Oculus Quest) rondlopen in je eigen wereld en je eigen spel spelen.

 

 

 


Ben jij klaar voor de toekomst en zie jij het helemaal zitten om robots en apps te programmeren? Eentje waarmee je alles kunt wat jij wilt? Voor ontspanning of het verbeteren van de wereld. Op dit herfstkamp ontdek je hoe je een robot programmeert en je eigen app ontwerpt. Je gaat aan de slag met een echte robot: de Macqueen! En ga naar huis met je eigen app op je telefoon. Naast de workshops ga je buiten de tofste spellen en activiteiten doen met je nieuwe vrienden. 


Alle crea meiden opgelet: een herfstweek bomvol de leukste DIY activiteiten staan op je te wachten. Elke dag ga je met je eigen gemaakte creaties naar huis om aan je ouders te showen! Op dit dagkamp staat elke dag in het teken van lekker creatief bezig zijn. Textiel, schilderen, tekenen, beauty, sieraden maken en fotografie! Elke dag hebben we een ander thema met de leukste onderdelen. Wat dacht je van een Beauty-dag waar je allerlei beauty must-haves zelf gaat maken. Aan het einde van de dag ga je helemaal ontspannen naar huis.

 


Heb jij altijd al je eigen track of podcast willen maken? Of droom jij ervan om later DJ te worden? Kom alvast oefenen en leer alles over het maken van muziek, instrumenten, tracks en podcasts. Waan je een week lang in de muziekwereld en breng jouw muzikale creativiteit tot werkelijkheid. Naast de workshops ga je buiten de tofste spellen en activiteiten doen met je nieuwe vrienden. 


Ben jij een echte professor? Altijd op zoek naar antwoorden en nieuwsgierig hoe dingen zijn gemaakt? Op dit dagkamp ga jij samen met een professor je eigen proefjes uitvoeren en leer je alles over natuur- en wetenschap. Dus trek gauw je labjas aan, zet je veiligheidsbril op en let goed op want de professor is een beetje verstrooi… POEF!

 

 

 

 


Wat is jouw favoriete eten? Kun je dit zelf maken? Of is jouw droom om later chef-kok te worden? Ga mee op kookkamp en verbaas het thuisfront (en jezelf) als jij straks het eten staat klaar te maken! Op dit kookkamp leer je koken en alles over de ingrediënten en materialen die je hiervoor gebruikt. Dus was je handen en zet je koksmuts maar op, want we gaan kokkerellen!

 


Vind jij het leuk om kinderen nieuwe dingen te leren zoals programmeren, koken of scheikunde? Als reisleider van de Vinea dagkampen doe je de tofste activiteiten en leer je samen met de deelnemers vaardigheden waar ze hun hele leven lang profijt van hebben. Jij zorgt ervoor dat de hele groep een onvergetelijke kampweek heeft! Meld je hier aan als reisleider voor onze dagkampen.