WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Duurzaamheid

Duurzaamheid bij ViNEA

Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en bewust rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur. Bij het samenstellen van onze vakanties houden we hier rekening mee zodat jouw vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook in de toekomst een fantastische ViNEA-bestemming blijft.

Al bijna 70 jaar is ViNEA specialist in het organiseren van vakanties voor kinderen en jongeren tussen de 7 en 19 jaar. In de reisbranche zijn wij een vreemde eend in de bijt. Zo werken wij niet met lokale agenten, maar rechtstreeks met onze leveranciers. De reizen bedenken we zelf en de benodigde materialen hebben we grotendeels in eigen beheer.

Als organisatie willen wij onze deelnemers tijdens hun ViNEA-vakantie de mogelijkheid bieden zich op een positieve manier te ontwikkelen: sociaal, fysiek, vormend en/of mentaal. Tevens bieden wij honderden jonge vrijwilligers de kans unieke (werk-)ervaring op te doen waar zij in hun carrière profijt van hebben. Een voorbeeld geven in duurzaamheid past hier dus goed bij.

Ons streven is bijdragen aan een duurzame samenleving en aan duurzaam toeristisch ondernemen. Het informeren van deelnemers over duurzaam reisgedrag en het creëren van meer bewustzijn onder onze leveranciers, onze eigen medewerkers en onze reisleiders zien wij als belangrijke middelen om dit doel te realiseren.

Vervoer

Transport is noodzakelijk voor elke vakantie, maar zorgt wel voor broeikasgassen, waaronder CO2. Om te zorgen voor zo min mogelijk CO2-uitstoot, maken wij bewuste keuzes voor transportmiddelen. Daarom vliegen wij bijvoorbeeld niet naar onze Europese bestemmingen, maar gebruiken we een touringcar. Openbaar vervoer en touringcars veroorzaken namelijk de minste CO2-uitstoot. Uiteraard zorgen we ervoor dat een touringcar niet halfleeg is en daarvoor maken we gebruik van pendeldiensten, waardoor de touringcar wordt gedeeld met andere reizigers. Voor de rondreizen geldt dat we gebruiken maken van de trein en lokaal OV, omdat we met kleine groepen reizen.

Vanaf 2020 is het ook mogelijk de CO2-uitstoot van je vakantie te compenseren. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Reisleiding

Voor de uitvoer van ons duurzaamheidsbeleid is onze reisleiding het belangrijkste. Zij zorgen ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd op onze verschillende vakantielocaties. Daarom bekijken we ieder jaar welke tools zij hiervoor nodig hebben. Ook worden al onze reisleiders door ons zelf getraind waardoor we kunnen zorgen dat ze de juiste kennis in huis hebben voor een goede uitvoering.

Eten & drinken

Ook voor de boodschappen kijken we elk jaar kritisch welke wijzigingen we kunnen maken om hier duurzamer in te zijn. Zo werken we sinds 2017 samen met de Albert Heijn. Zij bezorgen de boodschappen op locatie. Hierdoor hoeft er niet apart met auto’s naar de supermarkt gereden te worden. Gedurende de dag wordt er drinken aangeboden uit kannen en worden kinderen zo veel mogelijk gestimuleerd om drinkflessen mee te nemen en te gebruiken. Ook kijken we welke wijzigingen we in menu’s kunnen aanbrengen om minder vlees en meer variatie te bieden.

Papierverbruik

Het gebruik van papier is niet geheel te voorkomen, maar wel te reduceren. Zo zorgen we ervoor dat spellen en borden die op locatie nodig zijn worden gelamineerd en hierdoor de hele zomer mee gaan. Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van tablets waardoor er minder geprint hoeft te worden. Voor promotiemateriaal kijken we kritisch of er posters opgehangen kunnen worden zodat we minder flyers hoeven uit te delen. De brochure wordt naar een gericht publiek gestuurd en is ook digitaal te bekijken.