WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Schoolkamp Watersport in Friesland

Met de wind in de zeilen volle vaart vooruit! Met onze mooie groepsaccommodatie aan de Friese wateren kunt u bij Zeilschool de Steven een geweldig schoolkamp organiseren in het thema van watersport. Er zijn verschillende materialen te huur, van zeilboten tot kano's.


In het kort

 • Locatie: Langweer, Friesland
 • Soort verblijf: Groepsaccommodatie
 • Leeftijd: 10-15 jaar
 • Aantal deelnemers: Maximaal 40 (excl. docenten/begeleiders)
 • Beschikbare periode: Vanaf half mei t/m de zomer
 • Prijs: Op aanvraag


Verblijf en eten

Het Vinea-verblijf ‘De Steven’ is een vrijstaand herenhuis aan de oude haven van het watersportdorp Langweer. De centrale ligging direct aan het water, dat in verbinding staat met vele vaarten, maakt het een goede plek om bij elke windrichting te kunnen zeilen en surfen.

De accommodatie heeft een grote recreatieruimte, zitkamer en een ruime keuken. Op de eerste verdieping zijn er 4- tot 8-persoons slaapkamers met stapelbedden en een wastafel. Voor het huis is er een zonnig terras met uitzicht op het water en de boten. Het grasveld achter de accommodatie biedt alle ruimte voor sport- en spelactiviteiten. Daarnaast is er vlakbij nog een recreatieterrein met een strandje waar je kunt zwemmen.

Eten

Vinea verzorgt alle benodigdheden voor het onbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. De school hoeft dus geen inkopen te doen. Wel is het aan de docenten/begeleiders van de school om de maaltijden klaar te maken.


Mogelijke activiteiten

Met een schoolkamp in Langweer kunt u uw leerlingen kennis laten maken met verschillende watersportdisciplines. Hieronder staat het materiaal dat op deze locatie beschikbaar is en dat afhankelijk van de (zeil-)ervaring van de docenten/begeleiders gehuurd kan worden. Er zijn tijdens de schoolkampen geen instructeurs vanuit Vinea aanwezig, u dient dus zelf de leerlingen te kunnen begeleiden en instrueren.

Afhankelijk van de groepsgrootte kunnen de leerlingen in kleinere groepjes rouleren en de verschillende disciplines uitproberen.

Optimist fun
De optimist, een eenmans zwaardboot, is de ideale opstapboot. Deze boot is vrij stabiel en onzinkbaar, en staat garant voor veel plezier op het water. 

Valk
Zonder twijfel is dit de bekendste kielboot. De Valk is een toegankelijke, stabiele zeilboot die geschikt is voor alle niveaus. Je kunt hierin op een actieve en gezellige manier leren zeilen. Je zit namelijk met 4 à 5 personen samen in de boot. De valk is een toerboot waarmee gemakkelijk de omgeving verkend kan worden.

Windsurfen
We hebben windsurfplanken met verschillende formaten zeilen. We helpen graag bij het kiezen van de juiste maat, gebaseerd op ervaring, leeftijd en het weer. Windsurfen leer je met vallen en opstaan, dus ook wetsuits zijn inbegrepen.

Kanoën
Van windkracht over naar spierkracht: in kano's kunnen leerlingen al peddelend de Friese meren verkennen. 


Vervoer van en naar locatie (optioneel)

Indien gewenst kunnen wij het vervoer voor uw school verzorgen. De touringcars waar wij gebruik van maken voldoen aan strenge eisen en staan garant voor een prettige reis van en naar locatie. De leerlingen en docenten worden op school (of een ander afgesproken punt) opgehaald door onze touringcar en naar de locatie vervoerd en natuurlijk weer veilig teruggebracht.


In het kort

Inbegrepen:

 • Verblijf in groepsaccommodatie De Steven
 • Boodschappen en benodigdheden voor ontbijt, lunch en avondeten (zelf te bereiden) 
 • Tussendoortjes, vers fruit en drinken

Niet inbegrepen:

 • Optioneel: huur watersportmaterieel
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vervoer van en naar de locatie
 • Borg à € 250,- (voor de hele groep)
 • Boekingskosten à € 25,- (voor de hele groep)

ANVR & SGR
Vinea is aangesloten bij de ANVR en SGR. Een extra zekerheid en een waarborg voor kwaliteit.


Offerte aanvragen

Bent u enthousiast en ontvangt u graag een offerte voor uw schoolkamp? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. 

Wilt u naast de accommodatie ook gebruik maken van ons watersportmaterieel? Wij bespreken graag samen de mogelijkheden.