WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Schoolkamp Outdoor in Zeewolde

In Zeewolde kunnen we schoolkampen organiseren op een mooi landgoed in de natuur, direct gelegen aan het meer het Wolderwijd. De perfecte locatie voor activiteiten als vlotten bouwen, zwemmen, waterballen en een oriëntatieloop. We bieden hier twee verblijfsopties aan: een tentenkampement of groepsaccommodatie.


In het kort

Locatie: Zeewolde, Flevoland

Soort verblijf: Keus uit tentenkampement of groepsaccommodatie

Leeftijd: 9 - 14 jaar

Aantal deelnemers: Minimaal 20 en maximaal 65 (excl. docenten/begeleiders)

Aantal dagen: 3 dagen

Beschikbare periode: Vanaf half mei t/m september

Prijs: Vanaf €85 per leerlingActiviteiten

Onderstaande activiteiten staan op het programma voor schoolkampen in Zeewolde. Vinea zal instructiekaarten verschaffen waarmee docenten zelf de leerlingen kunnen begeleiden bij deze activiteiten. Er is geen begeleiding vanuit Vinea aanwezig ter plaatse.

Waterballen & Zwemmen

Lopen op het water: het kan met waterballen! Hiervoor gebruiken we grote, doorzichtige ballen waar je in kunt kruipen om zo op het water te drijven. Een hilarische activiteit, want overeind blijven of lopen over het water is moeilijker dan het lijkt.

Oriëntatieloop

De oriëntatieloop is een leuke en leerzame uitdaging voor de leerlingen. Met een kaart, kompas, coördinaten en speciale instructies gaan ze in kleine groepjes op pad. De tocht gaat zowel door het landgoed waar jullie verblijven, als door de nabije omgeving.

Vlotbouwen

Avontuur op het water! In groepjes gaan de leerlingen aan de slag met touwen, palen en tonnen. Een goede samenwerking is van belang, want nadat de vlotten gebouwd zijn komt de grote test. De leerlingen mogen op hun zelfgebouwde vlot gaan varen. Zal iedereen droog de overkant halen?


Optionele activiteiten

Liever iets anders doen? Tegen een meerprijs zijn ook de onderstaande activiteiten mogelijk op deze locatie. Let op: deze activiteiten worden niet extra aan het programma toegevoegd, maar komen in de plaats van een van de standaard activiteiten hierboven.

Workshop koken op vuur (€7,50 p.p. extra)

Is er iets gezelliger dan met z'n allen rond het kampvuur zitten? Ja, samen eten koken op het kampvuur! Tijdens deze activiteit gaan we even 'back to basic' en leren jullie hoe je lekkere dingen kunt klaarmaken op het kampvuur. Deze activiteit is bedoeld voor zowel de leerlingen als de docenten/begeleiders.

Outdoor activiteiten (€15 p.p. extra)

Het scoutinglandgoed waar jullie verblijven heeft een eigen klimtoren. Hier kunnen leerlingen de uitdaging aangaan om de top te bereiken. Gelukt? Dan komt misschien wel het leukste deel: al tokkelend weer beneden komen. Daarnaast is er een survivalbaan waar leerlingen zo snel mogelijk moeten proberen om allerlei hindernissen en obstakels te trotseren. Deze activiteit is bedoeld voor de leerlingen en kan door de docenten zelf begeleid worden.


Verblijf en eten

Op Scoutinglandgoed Zeewolde is het mogelijk te verblijven op het Vinea-kampement nabij het water, of in de groepsaccommodatie het Avonturenhuis. Het landgoed ligt aan het Wolderwijd, waar met mooi weer gezwommen kan worden.

Tentenkamp

Het kampement bestaat uit vier- tot vijf-persoons tenten, een kooktent en een overdekte recreatietent waar gezamenlijk aan tafels wordt gegeten. Het kampement is gezellig aangekleed en biedt plek voor maximaal 60 deelnemers (excl. begeleiders/docenten). Het sanitair is basic en ligt vlakbij.

Groepsaccommodatie

Het Avonturenhuis is een mooie, nieuwe groepsaccommodatie. Het is gebouwd met veel natuurlijke materialen en oog voor duurzaamheid. Het Avonturenhuis biedt plek voor maximaal 65 deelnemers (excl. begeleiders/docenten)

Eten

Vinea verzorgt alle benodigdheden voor het onbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. De school hoeft dus geen inkopen te doen. Wel is het aan de docenten/begeleiders van de school om de maaltijden klaar te maken.


Vervoer van en naar de locatie (optioneel)

Indien gewenst kunnen wij het vervoer voor uw school verzorgen. De touringcars waar wij gebruik van maken voldoen aan strenge eisen en staan garant voor een prettige reis van en naar locatie. De leerlingen en docenten worden op school (of een ander afgesproken punt) opgehaald door onze touringcar en naar de locatie vervoerd en natuurlijk weer veilig teruggebracht.

Informatie en prijzen

Bij verblijf in tentenkampement: €85 per leerling, €59 per docent

Bij verblijf in groepsaccommodatie Avonturenhuis: €119 per leerling, €89 per docent

Inbegrepen:

  • 2 nachten verblijf op Scoutinglandgoed Zeewolde (kampement of accommodatie)
  • Standaardactiviteiten zoals hierboven vermeld
  • Gebruik van materialen
  • Tussendoortjes, vers fruit en drinken
  • Boodschappen en benodigdheden voor ontbijt, lunch en avondeten (zelf te bereiden)

​Niet inbegrepen:

  • Optionele activiteiten
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Vervoer van en naar de locatie
  • Borg à € 250,- (voor de hele groep)
  • Boekingskosten à € 25,- (voor de hele groep)

ANVR & SGR

Vinea is aangesloten bij de ANVR en SGR. Een extra zekerheid en een waarborg voor kwaliteit.


Offerte aanvragen

Bent u enthousiast en ontvangt u graag een offerte voor uw schoolkamp? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Past bovenstaand programma u niet (helemaal)? Wij bespreken graag eventuele aanpassingen en denken graag met u mee.