INFO VOOR 10-12/13 JAAR

Wat kan je verwachten van een Vinea vakantie in de leeftijdsgroep 10-12 jaar

Als je aankomt op de locatie word je welkom geheten door de reisleiding en eventueel de zeilinstructeurs. Zij zullen je alles laten zien en vertellen waar je slaapt. Je kunt dan rustig met je ouders even wat spullen uitpakken of je bed opmaken. Hierna kun je alvast een spelletje gaan doen met de andere kinderen die er al zijn. Als je liever nog even toekijkt kan dat natuurlijk ook. Wil je wat drinken of iets lekkers? Ook dat is geen probleem. Er is van alles en voor je ouders staat er koffie en thee klaar.
Als alle kinderen er zijn, stelt de reisleiding zich voor en daarna begin je met een aantal kennismakingsspelletjes om iedereen te leren kennen. Voor je ouders is het nu tijd om naar huis te gaan. De reisleiding heeft allemaal superleuke spellen bedacht om van iedereen de naam te leren en om elkaar wat beter te leren kennen. Je zult merken dat je al snel nieuwe vriendjes maakt. Het is dan ook helemaal geen probleem als je alleen komt. Onze vakanties zijn echte groepsvakanties en de reisleiding zorgt ervoor dat er één groep ontstaat.


Alle reisleiders die voor Vinea aan de slag gaan zijn heel enthousiast, aardig en betrouwbaar en ze weten precies wat jij leuk vindt. Mocht er toch een keer iets zijn wat je niet zo leuk vindt of wat je niet durft dan kun je dit altijd aan de reisleiding vertellen. Je hoeft niet bang te zijn dat ze boos of verdrietig worden. Ook als je bijvoorbeeld een leuk idee hebt voor een spel kan je dit bij ze aangeven.


Tijdens elke vakantie onderneem je een heleboel gave activiteiten. Natuurlijk verschilt het per vakantie wat je precies gaat doen. Als je voor een zeilvakantie kiest, ga je natuurlijk veel zeilen, bij een ponykamp veel paardrijden en tijdens een survivalkamp ga je bijvoorbeeld klimmen of mountainbiken. Welke activiteiten je precies gaat doen kun je op de vakantiepagina’s lezen. Meestal ben je zo’n 2 uur per dag met deze activiteiten bezig, vaak een ochtend of een middag. Daarnaast organiseert de reisleiding een superleuk programma met leuke spelletjes, zoals het ruilspel, spannende estafettes, levend stratego, een waterzeskamp of het grote chaosspel!


 


Natuurlijk ben je heel benieuwd naar de andere kinderen in je groep. Eén ding kunnen we je alvast vertellen: ze vinden het net zo spannend als jij! Gelukkig zorgt de reisleiding er voor dat iedereen elkaar snel leert kennen en dat jullie al snel één groep zijn. Het is dan ook helemaal geen probleem als je alleen komt. Gemiddeld komt ongeveer de helft van de kinderen alleen naar één van onze vakanties. 


Ben je benieuwd wat je tijdens je vakantie gaat eten? Bij het ontbijt en de lunch is er natuurlijk brood. Hierbij kun je kiezen of je wit of bruin brood wilt en bij het ontbijt is er ook muesli. Ook zijn er beschuit en crackers en een heleboel keuze uit broodbeleg. Of je nu houdt van hagelslag, kaas of jam, er is voor ieder wat wils. Bij de lunch zorgt de reisleiding ook altijd voor iets extra’s, zoals een broodje knakworst of een tosti. ’s Avonds eet je bijvoorbeeld pasta, gebakken aardappels met groente en een hamburger of een rijstgerecht. Natuurlijk hoort er ook een lekker toetje bij. Tussen de maaltijden door krijg je ook regelmatig een snoepje, koekje of fruit. Er staat altijd fruit en drinken (water of limonade) voor je klaar. Bij het ontbijt en de lunch kan je ook uit appelsap, sinaasappelsap of chocomelk kiezen. Ben je vegetariër, volg je een dieet, of lust je iets niet dan kunnen we hier gewoon rekening mee houden.


Afhankelijk van je vakantie verblijf je in een accommodatie of op een camping. Al onze locaties zijn heel geschikt voor het organiseren van kindervakanties. Er is lekker veel ruimte en Vinea zorgt voor bijvoorbeeld kussens en zitzakken. Ook zorgen we voor spelmateriaal zoals ballen, tennisrackets, spelletjes en tijdschriften. Natuurlijk liggen onze locaties ook vlak bij alle activiteiten die je gaat ondernemen. Zo hoef je nooit ver te lopen of fietsen voor je bij het strand, de survivalbaan of de manege bent.


Bij een vakantie horen natuurlijk ook afspraken om te zorgen dat de vakantie goed verloopt. Voor jouw leeftijdsgroep hebben we de volgende afspraken:

  • Je gaat altijd met de hele groep of een klein groepje op pad, samen met de reisleiding.
  • Jongens en meiden slapen altijd gescheiden.
  • Je gaat om ongeveer 22.00 uur slapen.
  • Als je een mobiele telefoon meeneemt kan je deze gebruiken tijdens vrije momenten. Tijdens activiteiten, spellen en het eten ben je vooral bezig met je (nieuwe) vrienden en heb je weinig tijd hiervoor. Mobiele telefoons worden door ons niet ingenomen, dus zorg dat je ze op een goede plaats bewaart. Als je nog geen mobiele telefoon hebt en je wilt een keer je ouders bellen, dan kan je dat altijd aangeven bij de reisleiding. Zij zorgen ervoor dat dit mogelijk is. 

 


Vinea heeft het breedste aanbod aan vakantiekampen voor kinderen en jongeren. Met de verschillende thema’s is er altijd een vakantie die bij jou past!