INFO VOOR 12-14 JAAR

Wat kan je verwachten van een Vinea vakantie in de leeftijdsgroep 12-14 jaar

Of je nu alleen of samen op vakantie gaat, de reisleiding zorgt er vanaf het begin voor dat iedereen het naar zijn zin heeft. Het is dus zeker geen probleem als je alleen komt. Bij Vinea maak je juist gemakkelijk nieuwe vrienden. Aan het begin van de vakantie worden er een aantal kennismakingsspellen georganiseerd, zodat je iedereen meteen kent. Je bent dus nooit lang alleen. Door de goede sfeer die er heerst op onze vakanties en door samen te gekke activiteiten te beleven, wordt de groep al snel heel hecht. Aan het eind van de vakantie ga je dan ook met een heleboel nieuwe vrienden en leuke vakantieverhalen naar huis!


Speciaal voor jou hebben we de beste reisleiding geselecteerd. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar motivatie, enthousiasme en ervaring in het werken met jongeren. De reisleiders zijn tussen de 19 en 30 jaar, zitten dus nog boordevol energie en houden zeker van gezelligheid. Tijdens ons opleidingsweekend leren ze hoe ze jou een te gekke vakantie kunnen bezorgen.

De meeste vaste activiteiten vinden plaats op loop- of fietsafstand van onze locaties. Voor activiteiten zoals golfsurfen, paardrijden en abseilen werken we samen met gecertificeerde instructeurs, maar ook de eigen Vinea reisleiding is hierbij aanwezig. Het zeilen wordt door onze eigen Vinea instructeurs georganiseerd. De activiteiten ondernemen we met de gehele groep en duren meestal een dagdeel. Buiten de grote activiteiten, zoals klimmen, organiseren de reisleiders een heleboel spellen en kleinere activiteiten. Er is ook altijd voldoende tijd om te chillen met je nieuwe vrienden. En heb je zelf een leuk idee om te ondernemen, dan kan je dat natuurlijk ook altijd aangeven! Mocht je ergens mee zitten tijdens de vakantie dan kan je altijd aan de bel trekken bij de reisleiders.


Tijdens je vakantie wil je natuurlijk lekker eten & drinken. Bij Vinea besteden we hier dan ook veel aandacht aan. De reisleiding kookt de lekkerste maaltijden, maar als je zelf een goed idee hebt, kun je dat natuurlijk altijd aangeven. ’s Ochtends kan je kiezen tussen brood, crackers of muesli/cornflakes en natuurlijk allerlei soorten beleg. Bij de lunch is er brood, maar zorgt de reisleiding vaak ook voor iets extra’s zoals een tosti of een broodje knakworst. Buiten de maaltijden om zijn er ook voldoende tussendoortjes en natuurlijk kun je ook altijd fruit en wat te drinken pakken.


Natuurlijk kan en mag er een heleboel op een Vinea vakantie, maar om de vakantie voor iedereen leuk te houden, hebben we een aantal afspraken. Hieronder kun je ze lezen:

  • Je gaat altijd met de hele groep of een klein groepje op pad, samen met de reisleiding. In sommige gevallen mag je ook met een klein groepje zonder de reisleiding op pad. Bijvoorbeeld om naar een dorpje vlak bij de camping te gaan.
  • Jongens en meiden slapen altijd gescheiden.
  • Doorgaans ligt de bedtijd op ongeveer 22.30 uur.
  • Als je een mobiele telefoon meeneemt kan je deze gebruiken tijdens vrije momenten. Tijdens activiteiten, spellen en het eten ben je vooral bezig met je (nieuwe) vrienden en heb je hier weinig tijd voor. Mobiele telefoons worden door ons niet ingenomen, dus zorg dat je deze op een goede plaats bewaart. Als je geen mobiele telefoon mee hebt en je wilt een keer je ouders bellen, dan kan je dat altijd aangeven bij de reisleiding. Zij zorgen ervoor dat dit mogelijk is.

 


Vinea heeft het breedste aanbod aan vakantiekampen voor kinderen en jongeren. Met de verschillende thema’s is er altijd een vakantie die bij jou past!