INFO VOOR 13-16 JAAR

Wat kan je verwachten van een Vinea vakantie in de leeftijdsgroep 13-16 jaar

Of je nu alleen of samen op vakantie gaat, de reisleiding zorgt er vanaf het begin voor dat iedereen het naar zijn zin heeft. Het is dus zeker geen probleem als je alleen komt. Bij Vinea maak je juist gemakkelijk nieuwe vrienden. Aan het begin van de vakantie worden er een aantal kennismakingsspellen georganiseerd, zodat je iedereen meteen kent. Je bent dus nooit lang alleen. Door de goede sfeer die er heerst op onze vakanties en door samen te gekke activiteiten te beleven, wordt de groep al snel heel hecht. Aan het eind van de vakantie ga je dan ook met een heleboel nieuwe vrienden en leuke vakantieverhalen naar huis!


Speciaal voor jou hebben we de beste reisleiding geselecteerd. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar motivatie, enthousiasme en ervaring in het werken met jongeren. De reisleiders zijn tussen de 19 en 30 jaar, zitten dus nog boordevol energie en houden zeker van gezelligheid. Tijdens ons opleidingsweekend leren ze hoe ze jou een te gekke vakantie kunnen bezorgen.

De meeste vaste activiteiten vinden plaats op loop- of fietsafstand van onze locaties. Voor activiteiten zoals golfsurfen, paardrijden en abseilen werken we samen met gecertificeerde instructeurs, maar ook de eigen Vinea reisleiding is hierbij aanwezig. Het zeilen wordt door onze eigen Vinea instructeurs georganiseerd. De activiteiten ondernemen we met de gehele groep en duren meestal een dagdeel. Buiten de grote activiteiten, zoals klimmen, organiseren de reisleiders een heleboel spellen en kleinere activiteiten. Er is ook altijd voldoende tijd om te chillen met je nieuwe vrienden. En heb je zelf een leuk idee om te ondernemen, dan kan je dat natuurlijk ook altijd aangeven! Mocht je ergens mee zitten tijdens de vakantie dan kan je altijd aan de bel trekken bij de reisleiders.


Tijdens je vakantie wil je natuurlijk lekker eten & drinken. Bij Vinea besteden we hier dan ook veel aandacht aan. De reisleiding bedenkt de lekkerste maaltijden, maar als je zelf een goed idee hebt, kun je dat natuurlijk altijd aangeven. ’s Ochtends kan je kiezen tussen brood, crackers of muesli/cornflakes en natuurlijk allerlei soorten beleg. Bij de lunch is er brood, maar zorgt de reisleiding vaak ook voor iets extra’s zoals een tosti of een broodje knakworst. Bij het avondeten is er bijvoorbeeld pasta, gebakken aardappelen, patat, rijst, of een maaltijdsalade met groente en vlees. Vaak wordt er ook een lekkere salade bij geserveerd. Buiten de maaltijden om zijn er ook voldoende tussendoortjes en natuurlijk kun je ook altijd wat fruit of te drinken pakken. 


Natuurlijk kan en mag er een heleboel op een Vinea vakantie, maar om de vakantie voor iedereen leuk te houden, hebben we een aantal afspraken. Hieronder kun je ze lezen:

  • Onze vakanties zijn groepsvakanties. De reisleiding bedenkt hele gave programma’s, maar je hebt overdag ook veel vrijheid om zelf te bepalen wat je gaat doen. Geef het wel altijd aan als je iets anders wilt ondernemen, zodat de reisleiding weet waar je bent of iets voor je kan organiseren.
  • Bij het uitgaan ga je altijd op stap met de hele groep en de reisleiding. De terugkomtijden verschillen per bestemming en worden met de groep afgestemd.
  • Alcoholgebruik is niet toegestaan, de reisleiding ziet hier op toe. Wanneer je met alcohol wordt gezien of als duidelijk is dat je alcohol hebt gebruikt, word je aangesproken door de reisleiding. Als dit een tweede keer gebeurt nemen we contact op met je ouders.
  • In onze accommodaties, bussen, tenten en tijdens activiteiten is roken niet toegestaan. Aan het begin van de vakantie wordt er geïnventariseerd wie er al rookt. Hiermee willen we voorkomen dat jij begint met roken tijdens de vakantie.
  • Drugs zijn niet toegestaan. Vinea hanteert hier een zero tolerance beleid in. Dit betekent dat wanneer je drugs in je bezit hebt of hebt gebruikt tijdens een vakantie, jouw vakantie per direct is afgelopen. Eventuele extra reiskosten zijn voor jezelf.
  • Jongens en meiden slapen apart.
  • Ga je ’s avonds niet op stap, dan eindigt de avond meestal rond 23.00 uur.

 


Vinea heeft het breedste aanbod aan vakanties voor jongeren. Met de verschillende thema’s is er altijd een vakantie die bij jou past!