INFO VOOR 16-19 JAAR

Wat kan je verwachten van een Vinea vakantie in de leeftijdsgroep 16-19 jaar

Of je nu alleen of samen op vakantie gaat, de reisleiding zorgt er vanaf het begin voor dat iedereen het naar zijn zin heeft. Het is dus zeker geen probleem als je alleen komt. Bij Vinea maak je juist gemakkelijk nieuwe vrienden. Aan het begin van de vakantie worden er een aantal kennismakingsspellen georganiseerd, zodat je iedereen meteen kent. Je bent dus nooit lang alleen. Door de goede sfeer die er heerst op onze vakanties en door samen te gekke activiteiten te beleven, wordt de groep al snel heel hecht. Aan het eind van de vakantie ga je dan ook met een heleboel nieuwe vrienden en leuke vakantieverhalen naar huis!


Speciaal voor jou hebben we de beste reisleiding geselecteerd. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar motivatie, enthousiasme en ervaring in het werken met jongeren. De reisleiders zijn tussen de 19 en 30 jaar, zitten dus nog boordevol energie en houden zeker van gezelligheid. Tijdens ons opleidingsweekend leren ze hoe ze jou een te gekke vakantie kunnen bezorgen.

De meeste vaste activiteiten vinden plaats op loop- of fietsafstand van onze locaties. Voor activiteiten zoals golfsurfen, paardrijden en abseilen werken we samen met gecertificeerde instructeurs, maar ook de eigen Vinea reisleiding is hierbij aanwezig. Het zeilen wordt door onze eigen Vinea instructeurs georganiseerd. De activiteiten ondernemen we met de gehele groep en duren meestal een dagdeel. Buiten de grote activiteiten, zoals klimmen, organiseren de reisleiders een heleboel spellen en kleinere activiteiten. Er is ook altijd voldoende tijd om te chillen met je nieuwe vrienden. En heb je zelf een leuk idee om te ondernemen, dan kan je dat natuurlijk ook altijd aangeven! Mocht je ergens mee zitten tijdens de vakantie dan kan je altijd aan de bel trekken bij de reisleiders.


Tijdens je vakantie wil je natuurlijk lekker eten & drinken. Bij Vinea besteden we hier dan ook veel aandacht aan. De reisleiding bedenkt de lekkerste maaltijden, maar als je zelf een goed idee hebt, kun je dat natuurlijk altijd aangeven. ’s Ochtends kan je kiezen tussen brood, crackers of muesli/cornflakes en natuurlijk allerlei soorten beleg. Bij de lunch is er brood, maar zorgt de reisleiding vaak ook voor iets extra’s zoals een tosti of een broodje knakworst. Bij het avondeten is er bijvoorbeeld pasta, gebakken aardappelen, patat, rijst, of een maaltijdsalade met groente en vlees. Vaak wordt er ook een lekkere salade bij geserveerd. Buiten de maaltijden om zijn er ook voldoende tussendoortjes en natuurlijk kun je ook altijd wat fruit of te drinken pakken.

Onze vakanties zijn groepsvakanties dus we eten altijd gezellig met z’n allen. Wil je een keer uit eten? Overleg gerust met de reisleiding, vaak kunnen zij wel wat regelen! Uit eten is wel op eigen kosten.


Natuurlijk kan en mag er een heleboel op een Vinea vakantie, maar om de vakantie voor iedereen leuk te houden, hebben we een aantal afspraken. Hieronder kun je ze lezen:

  • De camping of accommodatie waar jij verblijft, heeft regels. Deze eigenaren zouden het heel erg op prijs stellen als jij je ook hier aan alle regeltjes houdt. En vergeet de andere gasten niet hè: even zwaaien naar de buren mag altijd!
  • Het enige wat wij doen is genieten. Je mag lekker lui zijn en je maakt je geen zorgen over school of je baantje, want hé, daarvoor ben je toch met ons op vakantie?
  • Je bent lief en respectvol tegen iedereen (ook tegen de Vinea Crew, dat vinden ze fijn). Dus: geen ruzie maken, pesten en drama. Maar dat is logisch toch? 
  • Ons materiaal is heilig. Je behandelt het alsof het je bestie is. Je brengt alles weer netjes terug na gebruik. Met je fiets proberen mee te doen aan aquagym in het zwembad is bijvoorbeeld niet zo aardig voor onze fietsen. Ze kunnen namelijk niet zwemmen.
  • Je doet niets dat niet mag volgens de lokale wet- en regelgeving, zoals bijvoorbeeld alcohol drinken onder de minimumleeftijd op ons terrein, iets kapot maken of drugs gebruiken. Vinea hanteert een zero-tolerancebeleid wat betreft drugs, betrappen we je hiermee, dan is de vakantie per direct afgelopen. Eventuele extra reiskosten zijn voor jou.
  • Je hebt inmiddels wel de leeftijd bereikt dat jij jouw eigen grenzen kent. Je weet dat je niet echt kan vliegen van het dak en je weet wanneer je genoeg hebt gedronken en niet meer zo gezellig bent.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor het opruimen van je rommel. Schoonmaakspullen mag je altijd bij ons lenen. Voel je vrij om de tent van je knappe buurvrouw (of -man) te vegen.
  • De Vinea crew helpt je met alles op elk moment van de dag a.k.a. 24/7 als het nodig is, maar ze zijn niet je persoonlijke assistent. Ook zij moeten af en toe hun schoonheidsslaapje houden.

 


Vinea heeft een enorm aanbod aan jongerenreizen. Met de verschillende thema’s is er altijd een vakantie die bij jou past!