WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Alles wat je wilt weten voor je (kind) op kamp gaat

Informatie 12-15 jaar

Alleen op reis gaan is een geweldige ervaring voor een tiener. Het is een kans om nieuwe vrienden te maken, zelfstandigheid te ontwikkelen en waardevolle herinneringen te creëren. Sommigen gaan samen met een vriend op kamp, terwijl anderen in hun eentje meegaan. In dat laatste geval is het als ouder misschien nog iets lastiger om los te laten. Wij geven je daarom alvast wat praktische info zodat jullie alleen nog maar hoeven te genieten.

 1. Op vakantie zonder ouders
 2. Nieuwe vrienden maken
 3. Supergezellige en ervaren begeleiding
 4. Van actief tot creatief
 5. Variërend programma met leuke activiteiten
None

De eerste dag

Aan het begin van de vakantie wordt er een kennismakingsspel georganiseerd, zodat je iedereen meteen kent. Je bent dus nooit lang alleen. Door de goede sfeer die er is op onze kampen en door samen te gekke activiteiten te beleven, wordt de groep al snel heel hecht. Aan het eind van de vakantie ga je dan ook met een heleboel nieuwe vrienden en leuke vakantieverhalen naar huis.

None

De reisleiding

Speciaal voor jou hebben we de leukste reisleiding uitgekozen. De reisleiders zijn tussen de 17 en 32 jaar, zitten vol energie en houden van gezelligheid.

Bovendien zijn alle reisleiders van Vinea zijn heel aardig en enthousiast. Ze weten precies wat jij leuk vindt. En je kunt altijd bij ze terecht. Mocht er een keer iets zijn wat je niet zo leuk vindt of wat je niet durft dan kun je dit altijd aan ze vertellen. Maar ook als je bijvoorbeeld een leuk idee hebt voor een spel horen ze dit graag.

None

Activiteiten

De meeste activiteiten vinden plaats op loop- of fietsafstand van onze locaties. Op de website kun je bij jouw vakantie onder het kopje ‘Programma’ precies zien welke activiteiten je gaat doen. De activiteiten ondernemen we met de gehele groep en duren meestal een dagdeel. Buiten de grote activiteiten, organiseren de reisleiders een heleboel spellen en kleinere activiteiten. Er is ook altijd voldoende tijd om te chillen met je nieuwe vrienden. En heb je zelf een leuk idee om te ondernemen, dan kan je dat natuurlijk ook altijd aangeven! Mocht je ergens mee zitten tijdens de vakantie dan kan je altijd aan de bel trekken bij de reisleiders.

Vind jouw vakantie en bijhorende programma
None

Eten & drinken

Ben je benieuwd wat je tijdens je vakantie gaat eten? Lees dan in onderstaande blog wat er zoal wordt gegeten op een kamp.

Ben je vegetariër, eet je lactose- of glutenrvij, of volg je een (medisch) dieet dan houden we hier rekening mee. Geef dit duidelijk aan bij de boeking zodat we dit voor kunnen bereiden. Waar nodig hebben we telefonisch nog even contact over wat jouw kind nodig heeft.

Lees de blog
None

Verblijf

Het hangt er vanaf welke vakantie je kiest of je in een accommodatie of op een camping slaapt. Al onze locaties zijn heel geschikt voor het organiseren van kindervakanties. Er is lekker veel ruimte en Vinea zorgt voor bijvoorbeeld kussens en zitzakken. Ook zorgen we voor spelmateriaal zoals ballen, tennisrackets, spelletjes en tijdschriften. Natuurlijk liggen onze locaties ook vlak bij alle activiteiten die je gaat ondernemen. Zo hoef je nooit ver te lopen of fietsen voor je bij het strand, de survivalbaan of de piste bent.

Vind jouw vakantie en bijhorende verblijf
None

Afspraken | Binnenland 12-15 jaar

Natuurlijk kan en mag er een heleboel op een Vinea vakantie, maar om de vakantie voor iedereen leuk te houden, hebben we een aantal afspraken. Hieronder kun je ze lezen:

 • Je gaat samen met de reisleiding met de hele groep of een klein groepje op pad. Af en toe mag je ook met een klein groepje zonder de reisleiding op pad. Dit geldt voor activiteiten rondom het verblijf of bijvoorbeeld in het dorpje vlakbij het verblijf.
 • Als je een mobiele telefoon hebt mag je deze meenemen en gebruiken tijdens de vrije momenten. Tijdens de activiteiten vragen we je om hem weg te stoppen. ’s Nachts nemen we de telefoons in en bewaren deze op een veilige plek. Het meenemen van een telefoon/tablet is op eigen risico. We raden dan ook aan om zo min mogelijk elektronica mee te nemen.
 • Jongens en meiden slapen altijd gescheiden.
 • Doorgaans ligt de bedtijd rond 22:30 uur.
 • Alcoholgebruik, roken en drugs zijn niet toegestaan. 
None

Afspraken | Buitenland 13-15 jaar

 • Met de groep onderneem je de activiteiten die omschreven staan in het programma. Daarbuiten heb je ook de vrijheid om met een klein groepje zonder de reisleiding op pad te gaan. Dit gaat wel altijd in overleg met de reisleiding.
 • Jongens en meiden slapen altijd gescheiden.
 • Veel van onze locaties hebben (beperkt) wifi echter niet allemaal. Soms moet je hier voor betalen.
 • Je mag je mobiele telefoon gebruiken tijdens de vrije momenten, tijdens de activiteiten vragen we je om hem weg te stoppen. Het meenemen van een telefoon/tablet is op eigen risico. We raden dan ook aan om zo min mogelijk elektronica mee te nemen.
 • Ga je ’s avonds niet op stap, dan eindigt de avond meestal rond 23:00 uur.
 • Bij het uitgaan ga je altijd op stap met de hele groep en de reisleiding. De terugkomtijden verschillen per bestemming en worden met de groep afgestemd.
 • Alcoholgebruik is niet toegestaan, de reisleiding ziet hier op toe. Wanneer je met alcohol wordt gezien of als duidelijk is dat je alcohol hebt gebruikt, word je aangesproken door de reisleiding. Als dit een tweede keer gebeurt, nemen we contact op met je ouders.
 • In onze accommodaties, bussen, tenten en tijdens activiteiten is roken niet toegestaan. Aan het begin van de vakantie wordt er geïnventariseerd wie er rookt. Hiermee willen we voorkomen dat jij begint met roken tijdens de vakantie.
 • Drugs zijn niet toegestaan. Vinea hanteert een zero-tolerancebeleid. Dit betekent dat wanneer je drugs in je bezit hebt of hebt gebruikt tijdens een vakantie, jouw vakantie per direct is afgelopen. Er is geen restitutie mogelijk en eventuele extra reiskosten zijn voor jou.
None

Veelgestelde vragen

Blogs

Wat anderen vonden van hun tienervakantie

9
'Het zeilen was ontzettend leuk, ik zat ook in een leuke groep met een fijne instructeur. Verder was het programma goed en het eten was lekker. Als laatste was de staf ook leuk!'

Nadine
Leeftijd: 15

9
'Ik vond het heel gezellig met de andere kinderen, maar ook de begeleiders. Er waren altijd wel mensen die wilden pingpongen of voetballen enzovoort. En ook tijdens de activiteiten was de gezelligheid altijd aanwezig.'

Timo
Leeftijd: 13

8
'Ik vind Outdoor Ardennen echt een aanrader. Misschien ga ik nu ook een ander Vinea-kamp proberen!'

Jesse
Leeftijd: 12