ZEIL-/SURFINSTRUCTEUR WORDEN

Zeilinstructeur word je niet zomaar. De instructeursopleiding van Vinea bestaat uit een opleidingsweek van 8 dagen in het voor- of najaar en een opleidingsweekend in juni. De opleiding start altijd met een kennismakingsdag welke plaatsvindt op de eerste dag van je opleidingsweek. Op deze dag wordt er gekeken naar je zeilniveau en je sociale capaciteiten. Na deze dag vindt er een selectie plaats waarbij op basis van je instapniveau, inzicht, leercurve en sociale vaardigheiden wordt gekeken of jij er klaar voor bent om aan de opleiding te beginnen. De instructeursopleidingen van onze Vinea zeilscholen vinden twee maal per jaar op een centrale accommodatie plaats, zodoende bundelen en delen we alle kwaliteit en kennis die binnenshuis te vinden is.


Gedurende de opleidingsweek train je (acht dagen) samen met een instructeur je eigen vaardigheid, zowel praktisch als theoretisch. In de avonden wordt er geleerd voor het theorie-examen welke je samen met het praktijkexamen moet halen. Het doel van de opleiding is dan ook het behalen van je eigenvaardigheid CWO IV, zowel de praktijk als de theorie. Alle trainingen en theorieblokken worden aangeboden door CWO- gecertificeerde trainers die het hoogste niveau bestrijken.


Na het behalen van je CWO IV eigen vaardigheid krijgt elk instructeur ook een didactische opleiding (2 dagen). In dit weekend staat het leren lesgeven centraal, dit weekend wordt dan ook ‘De lesgeefdagen’ genoemd. Lokale Friese kinderen komen gezellig een weekend zeilen en alle nieuwe instructeurs kunnen zo leren lesgeven onder begeleiding van een persoonlijke begeleider. Als de kinderen ’s avonds naar huis gaan staan er in de avonduren workshops klaar. Oftewel een zeer leerzaam weekend waarin alle facetten en beginselen van de zeilschool aan bod komen.


In de eerste weken dat je les gaat geven word je nog begeleid door een zeer ervaren instructeur, ook wel zeilcoach genoemd. Samen met hem of haar ga je kijken naar het traject dat je moet doorlopen om een doorgewinterde instructeur te worden. Dit alles vindt in een competentiegerichte leeromgeving plaats waarbij er leervraaggerichte begeleiding plaatsvindt. Alle leerprocessen en vorderingen worden digitaal bijgehouden zodat alle vorderingen zichtbaar zijn.


Na het behalen van je instructeursdiploma stopt je leerproces niet, Vinea biedt je doorgroeimogelijkheden. Zo kun je na een tijdje andere instructeurs gaan begeleiden en als je echt goed bent kan je zelfs doorgroeien tot hoofdinstructeur van één van onze zeilscholen.


Enthousiast geworden? En wil je aan de slag als instructeur? Meld je aan voor onze instructeursopleiding.

Als je nog niet voldoende zeilervaring hebt, maar al wel 17 bent, kan je ook kampstaf worden! Klik hier voor meer informatie.

Heb je nog vragen, dan kan je altijd bellen of mailen naar ons op 030 22 70 5680 en info@vinea.nl.