ZEIL-/SURFINSTRUCTEUR WORDEN


Vinea organiseert al bijna 70 jaar zeil- en surfkampen in heel Nederland. Verspreid over Nederland zijn er vijf verschillende zeillocaties en twee surflocaties. Door de jaren heen heeft Vinea een grote eigen vloot opgebouwd vol met verschillende soorten boten. Daarnaast zijn we altijd opzoek naar vernieuwing van de boten en de laatste trends. Naast alleen het lesgeven in de zomer zullen er genoeg momenten zijn waarop je gebruik kan maken van deze vloot om aan je eigen vaardigheden te werken!

De kracht van deze zeilkampen zit in onze geweldige staf. Ze staan bekend om hun enthousiasme en staan dag en nacht klaar en zorgen voor onvergetelijke weken voor de cursisten! Elk jaar zijn wij weer opzoek naar enthousiastelingen die zeilinstructeur of windsurfinstructeur willen worden. Niet alleen tijdens de zomer is onze staf actief, maar het hele jaar door worden er verschillende borrels, evenementen en trainingsweekenden georganiseerd. 

Elke jaar leiden wij onze staf op tijdens de kampstaf- of instructeursopleiding. Onze zeil- en surfinstructeurs zijn CWO-gecertificeerd  Op de opleiding behaal jij je CWO3 of CWO4 waarna je doorgaat naar de lesgeefdagen. Tijdens de lesgeefdagen leer jij alles over het didactische gedeelte van het zeilen. Hierna mag jij je officieel instructeur benoemen! Maar dit betekent niet het einde van je Vinea-traject. Tijdens de zomer krijg je begeleiding door een zeilcoach waardoor jij je altijd kan blijven ontwikkelen.

 


  

 • Ben jij energiek, enthousiast en sportief?
 • Heb jij affectie met zeilen en/of windsurfen?
 • Heb jij een vlotte babbel en ben je makkelijk in de omgang?
 • Wil jij samen met de staf team een onvergetelijke vakantie neerzetten?
 • Ben jij enthousiast en leergierig?
 • Heb jij minimaal je CWO 3?
 • Ben jij deze zomer minimaal drie weken beschikbaar?
 • Word jij dit jaar 17 jaar?

De staf bij Vinea Zeilscholen bestaan uit enthousiaste kampstaf en instructeurs. De kampstaf is verantwoordelijk voor alles wat er op de kant gebeurt. De kampstaf is van groots belang op de zeilscholen. Jullie zijn verantwoordelijk voor alle kamptechnische zaken. Als kampstaf zorg je ervoor dat het kamp er altijd strak bij ligt, houd jij je bezig met de cursistenzorg, bedenk je te gekke avondspellen en maak je de lekkerste avondmaaltijden.


 • Een opleiding tot instructeur door Vinea-trainers
 • Het leukste vrijwilligersbaantje
 • Onkostenvergoeding
 • Goede begeleiding
 • EIndeloos nieuwe ervaringen
 • Onderdeel worden van de Vinea-familie
 • Staffeestjes en borrels het hele jaar door

Enthousiast geworden? Meld je aan voor onze instructeursopleiding! Hier vind je ook meer informatie over de opleidingen. Heb je nog vragen? Dan kan je me (Sjouke) mailen naar zeilen@vinea.nl of bellen naar 030-2270679


Zowel in het voorseizoen als het naseizoen hebben wij een opleiding tot windsurf- en zeilinstructeur. Om instructeur te worden moet je drie stappen doorlopen.

1. PI-weekend

Het PI-weekend is een selectieweekend waarin jij Vinea leert kennen en wij jou. We gaan tijdens dit weekend kijken naar je sociale skills en je zeil-skills. Zo om te zorgen dat jij aan het einde van de week je CWO IV in ontvangst kan nemen. Slaag je voor het PI-weekend? Dan start op de zondagavond meteen de opleiding.

2. De opleiding

Op zondagavond start de opleiding. Overdag krijg je training op CWO IV niveau door onze eigen trainers en 's avonds krijg je theorie. Aan het einde van de week vaar je examen en krijg je een theorie examen. Als je deze hebt gehaald ga je door naar het lesgeefweekend. 

3. De lesgeefdagen

Tijdens de lesgeefdagen leer jij het didactische gedeelte van het instructeur zijn. Dit weekend zal ook weer bestaan uit workshops en ga je onder begeleiding les geven. 

Heb je de opleiding en lesgeefdagen doorstaan dan mag jij je officieel Vinea instructeur noemen en in de zomer les geven!