WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code

Ithaka ZomerschoolKom gezellig mee op dagkamp om nieuwe dingen te leren, vrienden te maken en vooral een hele hoop lol te hebben! Je kan zelf kiezen wat je graag wilt doen, ga een week lang: 

 • Robots bouwen & programmeren  
 • Een eigen app ontwerpen en maken  
 • Een Virtual Reality Gamewereld bouwen & spelen 
 • Leren koken door een verse lunch te maken  
 • Of word een echte professor op gebied van science 

De kampen worden georganiseerd op de Ithakaschool van maandag 20 – vrijdag 24 juli & maandag 24 – vrijdag 28 augustus. We beginnen elke dag om 09:00 uur en het kamp eindigt om 17:00 uur. Aanvang tussen 8:30 – 9:00 uur & afloop tussen 17:00 – 17:30 uur. 

Een week lang spelenderwijs leren, een hoop fun & lekker in de buurt. Vinea bezorgt jou ook deze zomer een onvergetelijke week! 


 • Leren van nieuwe vaardigheden waar je heel je leven profijt van hebt 
 • Educatieve zomervakantie 
 • Zelf kiezen wat je wil leren 
 • Sociale contacten (op veilige afstand) 
 • Lekker in de buurt 
 • Thuis slapen 
 • Een onvergetelijke week 

Onder leiding van echte programmeurs gaan we een micro:bit programmeren. Deze micro:bit heb je vervolgens ook nodig voor de Macqueen robot. Je bouwt en leert je robot helemaal automatisch een hindernisbaan af te leggen. Naast het programmeren van je eigen robot speel je in de echte wereld ook de leukste buitenspellen met de Vinea reisleiding. Deze combinatie zorgt voor een onvergetelijke week!  

Meld je aan via het formulier op school.  


Creëer je eigen Virtual Reality gamewereld. Zet een 3D bril op kruip in je eigen wereld om de game te spelen.  

Je gaat aan de slag met Virtual Reality en leert programmeren. Met deze combinatie maak jij je eigen virtuele gamewereld die je door het programmeren tot een interactief spel verandert. Nadat jou dit is gelukt zet je een VR bril (o.a. Oculus Quest) op en ga je jouw eigen virtuele gamewereld ontdekken en spelen. The game is on! Naast het bouwen van je eigen spel leer je hoe je 360° foto’s en video’s kunt maken en bewerken met een 360° camera.  

Interesse? Meld je aan via het aanmeldformulier van school.  


Maak het verschil door een app te ontwikkelen voor op je eigen telefoon. Aan het eind van de week heb jij de wereld een stukje verbeterd met jouw handige & gebruiksvriendelijke app.  

Je ontdekt hoe je jouw creativiteit kan gebruiken in het maken van een echte app.  Hiervoor leer je denken als een echte app ontwerper en denk je samen met de instructeurs na over hoe je je app zo leuk mogelijk en gebruikersvriendelijk maakt. Aan het einde van de week neem je je eigen app natuurlijk mee naar huis zodat je die aan iedereen kunt laten zien. 

Meld je aan via het formulier van school. 


Waarom roest je fiets? Is het zwembad nog schoon genoeg om in te zwemmen? Kan jij overleven op een andere planeet? Of lanceer jij liever een raket? Op sciencecamp leer je het allemaal en nog veel meer! Samen met een verstrooide professor ga jij een week lang proefjes doen. Je maakt je eigen chemische muffin, Romeinse boog en test vloeistoffen op lakmoespapier. Lanceer een raket en leer alles over luchtdruk, snelheid en zwaartekracht. Op vrijdag weet jij alles van natuur- en scheikunde en ben je een echte wetenschapper. Daarnaast heb je buiten de leukste Vinea spellen en reisleiding ontdekt. Deze wetenschappelijke week vergeet jij nooit meer! 


De hele week maak jij samen met de groep een lekkere verse lunch voor iedereen op locatie.  

Jij leert alles over seizoengebonden producten, verse ingrediënten, hygiëne en materialen voor het gerecht dat jullie die dag gaat maken samen. Koken doe je samen en kost tijd, dus na enkele uren hebben jullie met zijn allen heel hard gewerkt en staat er een heerlijke verse lunch op tafel. Waar jij als kok, de reisleiders en de andere deelnemers op locatie heerlijk van gaan smullen! 

Meld je aan voor de kookworkshop via het formulier op school.  


Omdat het heel leuk is? Inderdaad! Omdat de ouders moeten werken? Niet per se. Omdat ze iets leren? Soms wel, soms niet. De belangrijkste reden die genoemd wordt: “Ze worden er zelfstandiger van”. Hun zelfredzaamheid wordt groter. Opeens kunnen ze wel hun bed opmaken! Ze worden ook socialer. Ze leren in korte tijd nieuwe mensen kennen en zich aanpassen aan een groep. Mooie dingen dus. Een weekje kamp maakt gewoon een completer mens van ze. Eigenlijk een prima aanvulling op hun opvoeding. En het aller-leukste is, ze vinden het zelf fantastisch! Ze hebben de week van hun leven. Alleen maar leuke dingen met leuke mensen. Dingen ervaren. Aan het eind zijn ze gegroeid door deze vrijheid die ze hebben gekregen.


Lees hier reviews van deelnemers en ouders.

“Onze zoon kwam erg enthousiast thuis na een kart camp bij Vinea. De week was voorbij gevlogen. Hij weet nu al dat hij volgend jaar weer wil gaan, maar dan een science kamp.” (Moeder Ramon uit Reinach)


Neem dan een kijkje bij onze andere kampen via onderstaande zoekbalk. Kies uit Zeilen, Outdoor, Beach of een van de andere mogelijkheden. Tot snel!