Kampstafopleiding

Ga naar:
Algemeen
ˇ
ˆ
 • Algemeen
 • Locatie
 • Reisinformatie
 • FAQ
 • Programma
 • Data & prijzen

Kampstafopleiding

Waarom kampstaf worden?

Als kampstaf ben je verantwoordelijk voor alles wat er op de kant moet gebeuren tijdens een zeilkamp. De belangrijkste taken zijn het organiseren van de avondprogramma's, het verzorgen van de maaltijden en het waarborgen van de hygiëne op de accommodatie. Samen met je mede-kampstaf en schipper zorg je ervoor dat alles soepel loopt. Daarnaast zorg je ervoor dat iedereen een onvergetelijke week heeft door je bijvoorbeeld ook bezig te houden met groepsdynamiek en de sfeer op het kamp. Je wordt elke week begeleid door je schipper, om ervoor te zorgen dat je niet alleen een leuke week hebt, maar ook heel veel leert! De skills die je leert tijdens het kampstaffen zal je ook buiten Vinea goed kunnen gebruiken. Ben je creatief, een beetje (of heel erg) gek, kan je hard werken en heb je een groot Vinea-hart? Meld je dan snel aan voor het PI-weekend en de kampstafopleiding! 

Kampstafopleiding

Heb je het PI weekend succesvol doorlopen? Dan ben je van harte welkom bij onze kampstafopleiding. Tijdens de kampstaf opleiding leiden we jou op tot Vinea zeilscholen kampstaf. De opleiding bestaat uit een aantal workshops. Deze workshops gaan in op allerlei facetten van het kampstaffen. Zo zijn er onder andere workshops over food & beverage, hygiëne en cursistenzorg. Daarnaast proberen we je wegwijs te maken in het verloop van een week en de beste manieren om een activiteit te organiseren. Nieuw dit jaar bij de kampstafopleiding is een stukje lesgeven en mediamannen. Hiermee kun jij tijdens de zomer alle mooie momenten vast leggen en als je het leuk vindt, les geven bij het watersportkamp.

De kampstafopleiding is tegelijkertijd met de instructeursopleiding, dit houdt in dat je een groep vormt met de nieuwe instructeurs waarmee je tijdens de zomer zal gaan draaien!

Potentieel instructeurs weekend
Om mee te mogen doen aan de kampstafopleiding is het een vereiste dat je doorgelaten bent tijdens het PI weekend. Tijdens dit weekend kunnen we elkaar beter leren kennen en leggen we uit wat de rol kampstaf inhoudt. Bij Vinea moet je 17 zijn om staflid bij een kamp te mogen zijn. Ben je nu dus al 16 jaar of ouder dan mag je naar dit weekend komen.

Dus:

·         Ben jij 17 tijdens de zomer van 2019?

·         Heb je een groot Vinea hart?

Ga dan naar ons PI-weekend!

Beschikbaarheid
Goed opgeleide kampstaf is de belangrijkste basis voor het succes van onze zeilscholen en het plezier dat onze deelnemers beleven. Een goede opleiding voor onze kampstaf vinden wij daarom erg belangrijk. Wij investeren daarom graag in de kwaliteit van onze kampstaf en nemen het grootste deel van de opleidingskosten voor onze rekening. Wij vragen daarvoor terug dat je de eerste 2 jaren minimaal 3 weken per jaar beschikbaar bent. Dit kan bijvoorbeeld een week in het najaar zijn en twee weken in de zomer. Of 3 hele weken in de zomer: hoe het jou uitkomt! We vragen dit omdat op deze manier niet alleen jij als kampstaf enorm kan groeien door de ervaring die je opbouwt, maar ook wij samen als zeilschool. Mocht dit voor jou het komende jaar een probleem zijn, neem dan contact met ons op, zodat wij voor jou persoonlijk kunnen bekijken hoe we goede afspraken kunnen maken. Meer weken draaien is natuurlijk altijd mogelijk en daarmee kan je nog sneller ontwikkelen als kampstaf.

Lees meer
Vanaf 40,- 5 & 6 dagen

Highlights

  

 • Kampstaf worden
 • Een groep met de instructeurs in opleiding
 • Persoonlijke begeleiding
 • Na een week Vinea staflid
 • Praktijk ervaring
 • Kampstaf worden
 • Een uniek weekend
 • Leerzame workshops