WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

(Leer) kiten op kitesurfkamp

Kitesurfen

Heeft kitesurfen altijd op jouw bucketlist gestaan? Of wil je jouw kitesurfskills verbeteren deze zomer? Dan zijn onze kitesurfkampen perfect voor jou! Deze zomer organiseren wij kitesurfkampen op één van de beste surfspots van ons land: Monster. Elke dag kitesurfles van ervaren instructeurs, maar je doet ook andere leuke surfgerelateerde activiteiten. Allemaal samen met leeftijdsgenoten dus vrienden heb je zo gemaakt. Ga je ook mee?!

  1. (Leer) kitesurfen op de allerbeste surfspot van Nederland
  2. Een onvergetelijke zomer vol surf en nieuwe vrienden
  3. Zowel geschikt voor beginners als gevorderden
  4. Les op jouw eigen niveau
  5. Elke dag toffe activiteiten zoals bodyboarden en longboarden
None

Stap voor stap leren kitesurfen

Bij kitesurfen komt best wel wat kijken. Op een kitesurfkamp leer je de basisvaardigheden van het kitesurfen en ontwikkel je je techniek en vaardigheden. Wij vertellen je stap voor stap hoe dat precies gaat. Je kunt altijd bij ons kitesurfcamp terecht, als je begint met kitesurfen, maar ook als je al gevorderd bent in kitesurfen.

Veiligheid tijdens het kitesurfen
Veiligheid is onze prioriteit. Eerst krijg je een stukje theorie. Je leert hoe je de juiste veiligheidsmaatregelen kunt nemen en hoe je omgaat met noodsituaties. Maar ook hoe je de wind- en watercondities moet beoordelen en hoe je daarop moet inspelen om zo goed mogelijk te kunnen kitesurfen.

Kite control
Je leert hoe je de kite moet besturen en hoe je hem in de juiste positie kunt houden.

None

Wat leer ik tijdens het kitesurfen?

Board control
Je leert hoe je het board moet besturen en hoe je moet sturen terwijl je over het water glijdt.

Waterstart
Je leert hoe je vanuit het water kunt starten en hoe je de kite kunt gebruiken om jezelf omhoog te trekken.

Oefenen, oefenen, oefenen!
Kitesurfen is vooral veel oefenen! Elke dag krijg je een paar uur les, zodat jij aan het einde van de week op je board kunt staan en waarschijnlijk al een stukje kunt surfen.

None

Kitesurfen, what else?

Ga je dan alléén maar kitesurfen op kamp? Zeker niet! Er staan allerlei actieve activiteiten in het water op het programma. Zo gaan we bodyboarden, een vorm van surfen op de golven met een verkorte plank en indoboarden. Bij indoboarden probeer je je balans te vinden op een kleine plank die balanceert op een roller. Profsurfers doen deze oefening vaak als warming-up. Het werkt goed om je evenwicht te verbeteren.

Daarnaast kun je er ook trucjes mee doen, zoals de cross-step en een 180°. Ook leer je longboarden, hét ding voor surfers op het droge. Sturen met je longboard lijkt een beetje op de stuurbewegingen tijdens het golfsurfen. De gladde geasfalteerde paden rondom de camping zijn perfect om op je longboard te rijden. Daarnaast betekent een kitesurfkamp met Vinea ook heel veel gezelligheid!

None

Kitesurfkamp voor jongeren van 13 t/m 16 jaar

Ga deze zomer op een avontuurlijke kitesurfvakantie! Ontdek de adrenaline van het vliegen over de golven en het ultieme gevoel van vrijheid dat je krijgt van kitesurfen op één van de beste surfspots van ons land: Monster. Of je nu wil leren kitesurfen of je vaardigheden wil verbeteren, dit surfkamp zal jouw zomer onvergetelijk maken. Je maakt ook nog eens nieuwe vrienden tijdens het kitesurfen!
Tijdens dit kitesurfkamp verblijf je in ’s-Gravenzande op een camping net achter de duinen, zo ben je altijd dicht bij de zee. Je slaapt in een 5-persoons tent met veldbedden. Met hangmatten en zitzakken maken we op het veld een relaxte chillspot om met vrienden de dag te bespreken. Verder is er op de camping een tafeltennistafel en een groot veld waar we buitenspellen kunnen doen.​ Camping Vlugtenburg is een kwartiertje fietsen van onze kitesurfspot in Monster. Elke dag krijg je 2,5 uur kitesurfles van de beste instructeurs, daarna worden er allerlei toffe activiteiten georganiseerd door onze reisleiding.

Bekijk dit kitesurfkamp
None

Een surfkamp voor elk niveau

Misschien lijkt kitesurfen jou superleuk, maar heb je het nog nooit gedaan. Dat is helemaal geen probleem. Iedereen is welkom op de Vinea Surfkampen. Je hoeft nog geen surfervaring te hebben.

Heb jij al wel eerder gesurft? Kun je het misschien zelfs al behoorlijk goed? Ook dan kan je op surfkamp. Je hoeft niet bang te zijn dat je niks nieuws zal leren, want de instructeurs houden altijd rekening met jouw niveau. Ze passen de lessen aan op wat je al kan en nog wil leren. Zo kan je altijd aan je kitesurfskills werken. Leer nieuwe kitesurf-technieken en tricks.

None

Dit zeggen anderen over onze surfkampen

9,1

Isabelle
Leeftijd: 12

8,6

Valéry
Leeftijd: 16

8,4

Rogier
Leeftijd: 17

Veelgestelde vragen