De nieuwe vloot van Vinea

De Hobie 16, de Hobie T1, de Learling en de Valk. Dit zijn de nieuwe boten dit jaar bij Vinea. Zoals elk jaar vindt Vinea het belangrijk om te investeren in nieuwe boten. Met twee nieuwe soorten catamarans, nieuwe valken met spinnaker en de laerling hebben we dit jaar meer nieuwe boten dan ooit. Met al deze nieuwe boten staat jou niks in de weg om dit jaar weer nieuwe hoogtepunten te ontdekken bij het zeilen.


Vol trots presenteren wij aan jullie de nieuwe catamaran Hobie T1

De Hobie T1 is het grotere broertje van de Hobie Catsy. Uitgerust met trapezes en grotere zeilen staat je niks in de weg hoge snelheden te bereiken. Het is een ideale boot om alle facetten van de catamaran te leren kennen. Samen met iemand anders vaar je deze boot. De Hobie T1 staat dus garant voor snelheid en veel actie. Vers vanuit de fabriek worden deze boten bij ons geleverd.

Kijk hier voor een filmpje van de Hobie T1.


Leeftijd: 12-14 jaar
Zeilschool Us Hiem - Oudega
Te behalen CWO's Catamaran CWO I,II en III
Cursisten per boot: 2
Lengte: 5.04 m
Zeiloppervlakte 10,60 m2

Als oude bekende van Vinea hebben wij de Laerling weer toegevoegd aan onze vloot. De laerling is dé perfecte boot voor jonge zeilers om te ervaren hoe het is om te varen in een kielboot.

De Laerling is de kleinste kielboot ter wereld. Het is dan ook echt het kleine broertje van de Valk. In deze jeugdboot kan je ook zonder ervaring snel leren zeilen. Je zit met z’n 2-en in de boot wat natuurlijk erg gezellig is, maar je leert hierdoor ook goed samenwerken.

Zodra je meer ervaren bent in de Laerling kan je misschien wel de spinnaker! hijsen en merk je dat ook deze boot flink hard kan gaan.

Kijk hier om te zien hoe er bij Vinea in de Laerling wordt gevaren.


Leeftijd: 10-12 jaar
Zeilschool De Steven - Langweer
Te behalen CWO's Jeugdkielboot CWO I,II en III
Cursisten per boot: 2
Lengte: 3,57 m
Zeiloppervlakte 6,40 m2

Heb jij je CWO 2 catamaran of vergelijkbare ervaring? Ben jij op zoek naar nog meer snelheid? De Hobie 16 is de catamaran om de fijne kneepjes van het vak te leren. Met zijn dubbele trapeze en grootzeil oppervlakte ben jij gegarandeerd de snelste op het water! Als je goed kan zeilen op een Hobie 16 kun jij met elke catamaran overweg.

Dit is de catamaran die je ook veel ziet op de Franse en Spaanse stranden. Op zeilschool Us Hiem leren we je alles met deze boot.

Kijk hier voor een filmpje van een wel hele snelle Hobie 16.


Leeftijd: 15-19 jaar
Zeilschool Us Hiem - Oudega
Te behalen CWO's Catamaran CWO II en III
Cursisten per boot: 2
Lengte: 5.05 m
Zeiloppervlakte 20,00 m2

De Valk is zonder twijfel de bekendste kielboot van Nederland. In deze polyester boot kan je op een actieve manier leren zeilen vanaf 12 jaar. De Valk is geschikt voor alle niveaus en wordt ook gebruikt voor instructeursopleidingen. Omdat je met 3 andere cursisten en je instructeur aan boord zit, is de Valk een gezellige boot waarin je op een leuke manier kan leren zeilen.

Ben je een gevorderde zeiler? Dan kunnen wij vanaf dit jaar de uitdaging nog groter maken door de spinnaker er bij te pakken!

Kijk hier voor een filmpje van de Valk.


Leeftijd: 12-19 jaar
Zeilschool Us Hiem - Oudega
Te behalen CWO's Kielboot CWO I, II en III
Cursisten per boot: 4
Lengte: 6,50 m
Zeiloppervlakte 16,00 m2
Spinnaker: 14,50 m2

Op het surfmekka van Nederland zijn niet alleen de omstandigheden en de accommodatie perfect, er wordt hier ook alleen maar gevaren met het nieuwste materiaal. Elk jaar in maart komen de nieuwe spullen binnen die met veel zorg zijn uitgekozen.

De zeilen en boards zijn ook allemaal van de echte grote merken. Wij varen daar met zeilen van North Sails, Neilpryde en Gaastra. De boards waar wij op varen zijn van Fanatic, Starboard en JP.

Bekijk hier hoe een dag op ons surfcamp op Strand Horst er uit zou kunnen zien.


Leeftijd: 12-19 jaar
Zeilschool Telstar - Strand Horst
Te behalen CWO's Windsurfen CWO I,II en III
Zeiloppervlakte van 2,3 m2 t/m 8,8 m2