Praktische informatie

Als je met ons mee wilt op vakantie, dan heb je vast een heleboel vragen. Hoe ziet de locatie eruit, is de reisleiding wel aardig, mag ik zelf mijn kamer of tent uitkiezen, ben ik dan niet alleen? We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk van deze vragen te beantwoorden.

Hieronder kun je per onderwerp meer informatie vinden en voor je ouders/verzorgers hebben we ook nog een mooi briefje geschreven


Beste mama- en/of papa, verzorgers,

Zomerkamp?! Misschien ken je het nog van vroeger? Of misschien is het helemaal nieuw voor je. Er zijn verschillende waarom kinderen op kamp gaan, maar allemaal  met dezelfde insteek: de kinderen hebben een superleuke tijd en jij laat ze met een gerust hart achter.

Bij Vinea snappen we dit. Wij organiseren kampen waar kinderen enthousiast van worden en waar veiligheid voorop staat. Zowel fysiek als sociaal. Kinderen komen altijd bij leeftijdsgenoten in de groep en komen ze alleen, dan is dat geen probleem. Dat doen een heleboel anderen ook.

Wij willen kwaliteit leveren, zodat onze deelnemers elk jaar met liefde terugkomen. Hiervoor investeren we in goede accommodaties en materiaal. We bieden gezond eten & drinken aan. En onze reisleiding en instructeurs leiden we zelf op, zodat we zeker weten dat iedereen hetzelfde Vinea gevoel uitstraalt.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat het best spannend is om je kind alleen weg te laten gaan. En dat je misschien duizend-en-één vragen hebt. In het blokje bovenaan deze pagina vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen die ons gesteld worden.

Wil je ons graag persoonlijk bereiken of heb je een andere vraag? Dan kan dat ook!

  • Bel (030-2270680), mail (info@vinea.nl), gebruik onze chat op de website of stuur ons een bericht via social media;
  • Of neem een voorproefje van een vakantie tijdens de Vinea on-tourdagen 

Tot snel!

Het Vinea-team


  • Je de tijd van je leven hebt met nieuwe vrienden en vriendinnen
  • Je iets nieuws leert en dat dat veel leuker is dan thuiszitten voor de TV
  • De reisleiders professioneel én lekker gek zijn
  • Je alleen maar je koffer hoeft mee te nemen, het is all-inclusive
  • Je aan je ouders kan zeggen dat we lid zijn van de ANVR, SGR, CWO en Steunpunt Kindervakanties en dat het gewoon goed geregeld is!

Samantha uit Hollandscheveld - Tina Zomerkamp Strand 12-15 jaar
"Je kind gaat met een vertrouwde organisatie mee die alles in het werk stelt om kinderen een prachtige ervaring mee te geven waar ze nog lang over na zullen praten. Onze dochter gaf bijna licht van geluk toen de verhalen los kwamen!"

Dorothee uit Ede - Ponykamp Bos 7-10 jaar
"Het was een leuk kamp en goed georganiseerd. Als ouder laat ik mijn kind met een gerust hart achter en mijn dochter leert veel."

Igor uit Leidschendam – Taalreis Engels in Canterbury 13-16 jaar
"Ik vind het fijn dat mijn zoon deze vakantie heel erg leuk vond en ik ben dankbaar aan de organisatoren voor een leuke en leerzame tijd voor mijn kind."

Manja uit Den Haag - Brunotti Surfcamp 12-15 jaar
"Geweldig team. Professioneel en tegelijkertijd precies goed weten hoe je van een stel voor elkaar vreemde pubers een hechte groep maakt. Mijn dochter heeft nog steeds vriendschappen van die vakantie."

George - Zeil- en surfkamp Us Hiem 15-19 jaar
"Onze zoon is naar Vinea zeilkamp gegaan. We hebben genoten van zijn verhalen en avonturen. Heerlijk leren zeilen en leuke mensen ontmoet. De mensen van Vinea hebben het goed georganiseerd en begeleid."