WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Reis- en Annuleringsverzekering

Goed verzekerd op reis

Fijn en onbezorgd op vakantie met Vinea en Unigarant
Je wilt natuurlijk fijn en onbezorgd op vakantie gaan. Daarom hebben Vinea en Unigarant Verzekeringen speciaal voor jou een reis- en annuleringsverzekering op maat gemaakt. Hieronder vertellen we de belangrijkste redenen om deze verzekeringen af te sluiten.

Reisverzekering verplicht
Vinea stelt het in het bezit hebben van een goede reisverzekering voor onze buitenlandse reizen verplicht, voor alle reizen in Nederland bevelen we dit sterk aan. Hiermee voorkom je veel problemen als er iets voorvalt of wanneer je bijvoorbeeld ziek wordt. We verwijzen hiermee naar de ANVR-consumentenvoorwaarden art. 2.2. Voor aanvang van je buitenlandse vakantie kan Vinea om een bewijs vragen van jouw reisverzekering. Mocht je nog niet in het bezit zijn van een (doorlopende) reisverzekering, dan kun je deze bij Vinea afsluiten. Zeker weten dat je dan voor alle activiteiten verzekerd bent. Ben je al in het bezit van een reisverzekering, dan adviseren wij je goed na te kijken of alle activiteiten die je tijdens de vakantie gaat ondernemen meeverzekerd zijn (denk bijvoorbeeld aan het ondernemen van bijzondere (berg-/water-)sporten. Hieronder lees je meer over de reisverzekering van Vinea.

Unigarant Aflopende Reisverzekering
De reisverzekering biedt de nodige vergoedingen in geval van ongevallen, geneeskundige kosten en extra kosten van reis en verblijf. De ANWB Alarmcentrale staat je bij in geval van nood en schakelt zo nodig extra hulp in. Deze is dag en nacht bereikbaar. Je sluit bij Vinea een kortlopende reisverzekering met uitgebreide dekking af. Hiermee ben je goed verzekerd tijdens je vakantie.
Medische kosten, bagage, ongevallen en rechtsbijstand zijn standaard meeverzekerd. Diefstal, verlies of beschadiging van bagage is verzekerd tot maximaal € 3.500. Onder bagage vallen ook paspoorten, tickets, fototoestellen en apparatuur zoals een spelcomputer of Iphone. Sommige bagageonderdelen zijn verzekerd tot een bepaald maximum. Er is een eigen risico van €50,- van toepassing. Deze reisverzekering dekt alle bijzondere Vinea-activiteiten zoals duiken en mountainbiken. Voor sommige vakanties moet je een ‘Wintersport en bijzondere sporten’ dekking bijboeken hiervoor geldt een kleine toeslag. Als dit van toepassing is op jouw vakantie dan zal dit automatisch worden aangepast tijdens je boeking.

In het kort

  • premie uitgebreide reisverzekering in Nederland en Europa inclusief dekking van de meeste Vinea-activiteiten € 2,57 per persoon per dag;
  • premie met bijzondere sporten in Europa inclusief dekking van alle Vinea-activiteiten € 3,68 per persoon per dag;
  • premie vakanties buiten Europa inclusief dekking van de meeste Vinea-activiteiten € 3,69 per persoon per dag;
  • premie wintersportvakanties inclusief dekking voor hobby- en sportuitrusting €4,24 per persoon per dag;
  • eigen risico van € 50,- bij schade aan bagage of door diefstal of verlies van bagage;
  • uitgebreide dekking voor bagage als smartphones en camera's;
  • deze verzekering is af te sluiten tot één dag voor vertrek.

Unigarant kortlopende Annuleringsverzekering
​Bij het boeken van een vakantie ga je er vanuit dat je een fijne tijd tegemoet gaat en meestal is dat ook zo. Maar er kunnen zich omstandigheden voordoen, waardoor je jouw vakantie moet afzeggen. Of het kan noodzakelijk zijn dat je later vertrekt of eerder terugkeert. In die gevallen heb je geld betaald voor een vakantie, waarvan je niet of niet volledig kunt genieten. Wij raden je daarom aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Deze verzekering geeft je bij annulering voor vertrek de annuleringskosten terug. Moet je tijdens je vakantie eerder naar huis dan krijg je de niet genoten reisdagen terug. De annuleringsverzekering heeft een uitgebreide dekking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (ernstige)ziekte van de deelnemer of familie in de 1e of 2e graad of een herexamen. De exacte voorwaarden kun je nalezen in de polisvoorwaarden.

In het kort

  • De kosten zijn 7,26% van de reissom (incl. assurantiebelasting)
  • deze verzekering kun je afsluiten tot 7 dagen na de reserveringsdatum, we raden je echter aan dit direct bij boeking te doen.

Poliskosten 
De poliskosten bedragen € 5,- per afgegeven polis. Bij gelijktijdig afsluiten van meerdere van bovenstaande verzekeringen, betaal je maar één keer poliskosten.

Extra informatie
De informatie hierboven is een samenvatting van de verzekeringsvoorwaarden van Unigarant Verzekeringen. Deze voorwaarden worden na afsluiting van de verzekering bij de boekingsbevestiging meegestuurd. Ben je benieuwd naar de volledige polisvoorwaarden? Klik dan hieronder op de juiste polisvoorwaarden: (Uiteraard kun je ook contact opnemen met Vinea.)

Voorwaarden Unigarant Reis- en annuleringsverzekering