Reisvoorwaarden Corona-voucher

Je hebt bij Vinea Vakanties een reis geboekt. Naar aanleiding van de uitzonderlijke situatie die is ontstaan als gevolg van het coronavirus/COVID-19 is jouw reis geannuleerd en heb je een ‘Corona- voucher’ ontvangen. Zo hoef je niet meteen te beslissen voor welke nieuwe vakantie je kiest. Je kunt de voucher bij Vinea Vakanties inwisselen onder de hierna te noemen voorwaarden.

 1. Je hebt van Vinea Vakanties B.V., gevestigd aan de Ontariodreef 14, 3565BD in Utrecht, KvK-nummer 64208184 (hierna: ‘Vinea’) een voucher ontvangen omdat jouw reis is geannuleerd wegens onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het coronavirus/COVID-19.
 2. Onderstaande informatie staat specifiek op jouw voucher vermeld:
  • De naam ‘Corona-voucher’;
  • De uitgiftedatum van de Corona-voucher;
  • De geldigheidsduur van de Corona-voucher;
  • De waarde van de Corona-voucher;
  • De mededeling dat de garantieregeling van de SGR van toepassing is.
  • Geldigheid van de Corona-voucher.
 3. Alleen door Vinea uitgegeven Corona-vouchers met de bovenstaande informatie zijn geldig.
 4. De Corona-voucher kan uitsluitend worden ingewisseld voor een reis welke wordt aangeboden door Vinea via de website www.vinea.nl
 5. Je kunt kiezen uit het gehele aanbod aan reizen op www.vinea.nl; het hoeft niet dezelfde vakantie of dezelfde locatie te zijn. Wanneer de reissom van de nieuwe reis hoger uitvalt, betaal je de meerkosten. Wanneer de nieuwe vakantie goedkoper is, betalen wij jou het verschil terug.
 6. Nadat je de nieuwe boeking hebt gemaakt, laat je dat aan Vinea weten door bij jouw nieuwe boeking de kortingscode ‘corona-voucher’ in te vullen.
 7. Met het tegoed van jouw geannuleerde reis kun je tot uiterlijk één (1) jaar na uitgifte van de voucher een nieuwe boeking maken. De voucher geldt voor alle type vakanties. De vertrekdatum van jouw nieuwe vakantie moet uiterlijk plaatsvinden op 31 oktober 2021.
 8. Dekking SGR: Vinea is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Naar aanleiding van de uitzonderlijke situatie die is ontstaan als gevolg van het coronavirus is door de SGR besloten dat de ‘Corona-voucher’ onder de dekking van de SGR valt. Dit betekent dat in het geval een reisorganisatie bijvoorbeeld failliet gaat en je nog een ongebruikte Corona- voucher hebt, dit wordt vergoed door de SGR. De specifieke voorwaarden om aanspraak te maken op deze regeling kun je nalezen op www.sgr.nl. Hiermee blijf je de zekerheid houden dat jouw reeds betaalde reissom veilig is gesteld. Aanspraken die voortvloeien uit een geannuleerde reis anders dan een voucher vallen niet onder de garantieregeling van SGR.
 9. Nadat je jouw Corona-voucher hebt ingewisseld en een nieuwe boeking hebt gemaakt, zijn op de nieuwe boeking de reguliere Vinea Algemene reisvoorwaarden en ANVR- Reizigersvoorwaarden van toepassing. Hiermee ga je akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.
 10. Alleen de hoofdboeker van de reis kan de voucher inwisselen.
 11. Aan druk- en/of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.
 12. De Corona-voucher is niet inwisselbaar voor contanten.
 13. De Corona-voucher is niet overdraagbaar.

Heeft u nog meer vragen over de corona-voucher? Lees dan onze FAQ over de corona virus.