SELECTIEPROCEDURE

Als wij aan de hand van je aanmeldformulier denken dat je geschikt bent voor één van onze functies, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor in Utrecht. De kennismakingsgesprekken zullen plaatsvinden met de staf coördinator (Nicky) of met een ervaren locatiecoördinator. De kennismakingsgesprekken duren ongeveer 1,5 uur, zodat we een goed beeld kunnen krijgen van wie je bent, wat je doet, waarom je reisleider bij Vinea wil worden en hoe je zal reageren op bepaalde situaties.

Net als de deelnemers kan je als (junior) reisleider of locatiecoördinator bij Vinea kiezen uit een groot aantal soorten jeugdkampen en jongerenvakanties, leeftijdsgroepen en activiteiten. Deze zijn onderverdeeld in verschillende werelden. Om een beter beeld van ons aanbod te krijgen, willen we je aanraden de website goed te bestuderen. Je kunt in het aanmeldformulier aangeven naar welke wereld je voorkeur uitgaat. Het verschilt per wereld en leeftijd hoe een dag eruit ziet. Elke wereld heeft haar eigen kenmerken. Bij de strandvakanties staan relaxen op het strand en wateractiviteiten centraal, terwijl de deelnemers bij een talenreis een vreemde taal leren en de omgeving ontdekken. Alle vakanties hebben één ding gemeen: plezier, ontwikkeling en veiligheid van de deelnemers staan altijd op de eerste plaats!

Als wij naar aanleiding van het gesprek denken dat je helemaal past bij het beeld wat we hebben van onze staf (en die hebben we in alle soorten en maten) dan nodigen we je binnen een week per e-mail uit voor onze (verplichte) opleidingen.


 


Je opleiding bestaat uit één opleidingsdag en één -weekend en vormen nog een onderdeel van de selectieprocedure. Je kunt je voorkeur uitspreken voor verschillende data.

De opleidingen vinden plaats in maart en juni, data en locatie zullen binnenkort bekend gemaakt worden. 

 

De opleidingsdag
Om je voor te bereiden op de opleidingsdag ontvang je van ons een basishandleiding Vinea staf. Deze dien je goed door te lezen voordat je arriveert. Tijdens de dag word je gecoacht door ervaren locatiecoördinatoren en de product managers van het Vinea kantoor. De hele dag krijg je verschillende workshops waarin je handvatten krijgt aangereikt, zodat je aan het einde van de dag weet hoe je de theoretische kennis uit de basishandleiding praktisch kan toepassen. Het is zeker niet zo dat je hierbij alleen mag luisteren. Juist niet! Er wordt deze dag veel eigen inbreng van je verwacht en een actieve houding. Door opdrachten, vraagstellingen en rollenspellen proberen we je te prikkelen. ​Het einde van de dag sluiten we natuurlijk gezellig af!

Het opleidingsweekend
Tijdens het opleidingsweekend draait het voor een deel om het leren van nieuwe tricks and tools. Maar het draait voornamelijk om het geleerde in de praktijk te oefenen. Tijdens het opleidingsweekend nodigen we namelijk kinderen uit voor een leuk weekend vol activiteiten die jij samen met je collega staf in spé gaat organiseren. Hierbij word je bijgestaan en gecoacht, zodat je alles kunt vragen en van je fouten kan leren. Zorg er dus voor dat je goed bent uitgeslapen, want we vragen niet alleen veel pro-activiteit van je, we stoppen je ook vol met alle informatie en je helpt ook nog eens mee met een tof weekend! Aan het einde van het opleidingsweekend ben je als het goed is dan ook helemaal klaargestoomd voor de zomer! Op basis van jouw voorkeuren qua leeftijd/vakantie en op basis van wat je ons hebt laten zien tijdens het opleidingsweekend delen we je in als junior reisleider, reisleider of locatiecoördinator. Naast dat het opleidingsweekend heel nuttig en leerzaam is, is het ook nog eens buitengewoon gezellig. Bij Vinea kom je heel veel andere enthousiaste mensen tegen waardoor elke vakantie weer een groot feest wordt! Voor het opleidingsweekend vragen we een eigen bijdrage van 40 euro.

Als locatiecoördinator volg je nog een extra training, waarbij je verschillende workshops volgt die je voorbereiden op je taak als locatiecoördinator. 


 


Als locatiecoördinator krijg je eind mei het voorlopige rooster te horen, zodat je je goed voor kan bereiden op jouw locatie. Het rooster voor de (junior) reisleiders maken wij half juni bekend. Het heeft onze voorkeur om je op één locatie te laten draaien. Dit is voor jou zelf ook het prettigste. Op deze locatie is het echter wel mogelijk de verschillende vakanties/leeftijden te begeleiden. Omdat onze deelnemers heel erg laat boeken kan het zijn dat de vakantie waar je op staat ingedeeld onverhoopt toch minder of geen reisleiders nodig heeft. We proberen dan altijd een andere (vergelijkbare) vakantie voor je te zoeken. We vragen je om hier heel flexibel in te zijn.

Als staflid heb je je eigen persoonlijke pagina op de ‘mijnvinea’ omgeving. De link hiervoor ontvang je tegelijkertijd met je rooster. Hier zie je de vakanties waar je bent ingedeeld. Onder deze vakanties kan je een hoop nuttige informatie vinden over de bestemming, de reisleiders met wie je draait, de deelnemers en of er nog bijzonderheden zijn waar je rekening mee moet houden.


Alle reisleiders die voor ons draaien dienen een VOG ( Verklaring Omtrent Gedrag) aan te vragen. Als we je uitnodigen voor het opleidingsweekend krijg je van ons een link waarmee je deze kunt aanvragen. Als je via deze link het VOG aanvraagt, krijg je deze als je aanvraag is goedgekeurd thuisgestuurd. Dit originele document dien je daarna naar ons op te sturen of aan ons te geven op het opleidingsweekend. Wij moeten het VOG binnen hebben, voordat je voor ons aan de slag gaat als reisleider. Het bedrag voor het aanvragen van de VOG schiet je zelf voor. Als je 3 weken of meer voor ons draait, krijg je dit bedrag volledig terug samen met je onkostenvergoeding.