SELECTIEPROCEDURE

Als wij aan de hand van je aanmeldformulier denken dat je geschikt bent voor één van onze functies, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor in Utrecht. De kennismakingsgesprekken zullen plaatsvinden met de staf coördinator (Nicky) of met een ervaren locatiecoördinator. 

Net als de deelnemers kan je als (junior) reisleider of locatiecoördinator bij Vinea kiezen uit een groot aantal soorten vakanties (werelden) en leeftijdsgroepen. Om een beter beeld van ons aanbod te krijgen, willen we je aanraden de website goed te bestuderen. Je kunt in het aanmeldformulier aangeven naar welke soort vakanties en leeftijdsgroepen je voorkeur uitgaat. Alle vakanties hebben één ding gemeen: plezier, ontwikkeling en veiligheid van de deelnemers staan altijd op de eerste plaats!

Als wij naar aanleiding van het gesprek denken dat je geschikt bent om reisleider te worden bij Vinea, dan krijg je van ons een uitnodiging voor één van onze (verplichte) opleidingen.


 


De opleiding bestaat uit een losse dag en een weekend. De opleiding is verplicht als je bij Vinea aan de slag wil, aangezien we jullie zo goed mogelijk willen voorbereiden op de kampen. De data voor de opleidingen in 2019 zijn:

Opleiding 1:
Zaterdag 6 april & Vrijdagavond 12 april  t/m zondag 14 april

Opleiding 2:
Zaterdag 15 juni & Vrijdagavond 21 juni t/m zondag 23 juni

De opleidingsdag
Om je voor te bereiden op de opleidingsdag ontvang je van ons een basishandleiding Vinea staf. Deze dien je goed door te lezen voordat je arriveert. Tijdens de dag word je gecoacht door ervaren locatiecoördinatoren en de product managers van het Vinea kantoor. De hele dag krijg je verschillende workshops waarin je handvatten krijgt aangereikt, zodat je aan het einde van de dag weet hoe je de theoretische kennis uit de basishandleiding praktisch kan toepassen. Het is zeker niet zo dat je hierbij alleen mag luisteren. Juist niet! Er wordt deze dag veel eigen inbreng van je verwacht en een actieve houding. Door opdrachten, vraagstellingen en rollenspellen proberen we je te prikkelen. ​Het einde van de dag sluiten we natuurlijk gezellig af!

Het opleidingsweekend
Tijdens het opleidingsweekend draait het voor een deel om het leren van nieuwe tricks and tools. Maar het draait voornamelijk om het geleerde in de praktijk te oefenen. Tijdens het opleidingsweekend nodigen we namelijk kinderen uit voor een leuk weekend vol activiteiten die jij samen met je collegareisleiders in spé gaat organiseren. Hierbij word je bijgestaan en gecoacht, zodat je alles kunt vragen en van je fouten kan leren. Zorg er dus voor dat je goed bent uitgeslapen, want we vragen niet alleen veel pro-activiteit van je, we stoppen je ook vol met alle informatie en je helpt ook nog eens mee met een tof weekend! Aan het einde van het opleidingsweekend ben je als het goed is dan ook helemaal klaargestoomd voor de zomer!  Naast dat het opleidingsweekend heel nuttig en leerzaam is, is het ook nog eens buitengewoon gezellig. Bij Vinea kom je heel veel andere enthousiaste mensen tegen waardoor elke vakantie weer een groot feest wordt! Voor het opleidingsweekend vragen we een eigen bijdrage van 40 euro.


 


Alle reisleiders die voor ons draaien dienen een VOG ( Verklaring Omtrent Gedrag) aan te vragen. Als we je uitnodigen voor het opleidingsweekend krijg je van ons een link waarmee je deze kunt aanvragen. Als je via deze link het VOG aanvraagt, krijg je deze als je aanvraag is goedgekeurd thuisgestuurd. Dit originele document dien je daarna naar ons op te sturen of aan ons te geven op het opleidingsweekend. Wij moeten het VOG binnen hebben, voordat je voor ons aan de slag gaat als reisleider. Het bedrag voor het aanvragen van de VOG schiet je zelf voor. Als je 3 weken of meer voor ons draait, krijg je dit bedrag volledig terug samen met je onkostenvergoeding.