WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Telefoongebruik

Telefoongebruik bij Vinea

Wil jouw kind graag zijn of haar telefoon meenemen op kamp, dan mag dat. Wel hebben we bij de verschillende leeftijdsgroepen afspraken wat betreft telefoongebruik. Deze afspraken kun je hieronder vinden.

Het meenemen van een telefoon/tablet is op eigen risico. We raden dan ook aan om zo min mogelijk elektronica mee te nemen.

Voor de leeftijd van 7 tot 12 jaar in Nederland

Bij aanvang van het kamp nemen we de telefoon van de deelnemers in en bewaren deze in ons beveiligde mobieltjeshotel. We hebben gekozen voor deze maatregel om er voor te zorgen dat kinderen niet te veel met hun telefoon bezig zijn en hierdoor optimaal kunnen genieten van het kamp.

De kinderen hebben regelmatig de mogelijkheid om naar huis te bellen. Dit gebeurt veelal vlak voor of na het avondeten. De kinderen zullen hier aan herinnerd worden, maar het initiatief ligt bij de kinderen of ze wel of niet willen bellen of een berichtje willen sturen. Het kan dus zijn dat er niet dagelijks contact is. Daarom zeggen wij: “Geen bericht is goed bericht”. Hebben kinderen niet zelf een telefoon bij zich dan is er de mogelijkheid om met een Vinea-telefoon te bellen.

Deze maatregel geldt voor de locaties Beekse bergen, Eerbeek, Kamperland 7-12, Zeewolde 7-10 en 10-12, Austerlitz en Langweer. Let op: op locatie Egmond gelden de maatregelen van 12-15 (Nederland).

Voor de leeftijd van 12 tot 15 jaar in Nederland en van 10 tot 13 jaar in België en 13-16 in Engeland

Tijdens het kamp nemen we ’s nachts de telefoon van de deelnemers in en bewaren deze in ons beveiligde mobieltjeshotel. We hebben gekozen voor deze maatregel om er voor te zorgen dat kinderen ‘s nachts niet te veel met hun telefoon bezig zijn en hierdoor een betere nachtrust hebben en optimaal kunnen genieten van het kamp.

Overdag beschikken de deelnemers wel over hun telefoon. Tijdens de activiteiten, het eten en andere gezamenlijke momenten vragen we wel om de telefoon weg te stoppen. Bij de zeilkampen en windsurfkampen adviseren we de deelnemers om de telefoons vooral op de wal te laten om verlies en waterschade zoveel mogelijk te voorkomen.

Deze maatregel geldt voor de locaties Texel, Egmond, ´s-Gravenzande 12-15, Kamperland 12-15, Nijhuizum, Ardennen 10-13 jaar en Canterbury. Let op: op locatie Oudega en Strand Horst gelden de maatregelen van 15+ (Nederland).


Voor de leeftijd van 13 tot 15 jaar in buitenland & 15+ (Nederland en buitenland)

Voor de 13-15 groep in het buitenland (m.u.v. Canterbury) en de 15+ groep op alle locaties gelden geen specifieke afspraken wat betreft telefoongebruik. Wel vragen we je de telefoon weg te stoppen tijdens de activiteiten, het eten en andere gezamenlijke momenten.

Deze maatregel geldt voor de locaties Oudega, Strand horst, Vrouwenpolder en alle buitenlandlocaties incl. Ardennen (13-18 jaar) m.u.v.  Canterbury. 

Voor de zeilkampen op De Viking (alle leeftijden) 

Op Zeilschool de Viking zitten we met verschillende leeftijdsgroepen bij elkaar en gelden iets andere regels. Voor de jonge deelnemers van 7 tot 12 jaar geldt dat zij hun telefoon overdag inleveren bij de reisleiding. Na het avondeten krijgen ze hun telefoon weer terug. Ze hebben dan tot ongeveer 20.00 uur de mogelijkheid om bijvoorbeeld even naar huis te bellen.

12+ deelnemers mogen hun telefoon overdag bij zich hebben. Wel leveren ze hun telefoons, net als de rest, om 20.00 uur in bij de reisleiding. De reden hiervoor is dat we dan met zijn allen een avondspel gan doen en niemand een telefoon nodig heeft. De volgende ochtend krijg je je telefoon bij het ontbijt weer terug.