WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe oud moet ik zijn?
Tussen de 17 en de 32 jaar. Vanaf 17 kan je starten als Junior Reisleider, vanaf 19 als reisleider en vanaf 21 mag je naar het buitenland.

Wat voor mensen zijn binnen Vinea werkzaam als staf?
We hebben een team van heel veel verschillende mensen. Wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal jong en een ‘beetje gek’ zijn en er graag een feestje van maken voor de deelnemers. Ze houden van veel gezelligheid binnen en buiten de vakanties en hard werken. Reisleiders volgen vaak een sociale studie, een studie binnen toerisme of sportopleiding.

Word je betaald als (junior) reisleider of LC’er bij Vinea Vakanties?
Het begeleiden van vakanties bij Vinea is vrijwilligerswerk. Je krijgt een onkostenvergoeding van 10 euro per dag en een losse reiskostenvergoeding. Verblijf en maaltijden zijn op onze kosten, vaak kun je ook meedoen aan de activiteiten. Het is natuurlijk heel goed voor je karma (en CV) en je mag ons altijd opgeven als referentie.

Hoe ziet een dag er voor de reisleiding uit?
Je begint 's ochtends met het ontbijt klaarzetten. Na het ontbijt ruim je op en zorg je dat alle deelnemers zich klaar maken voor de activiteiten van die dag. Dit kan bijvoorbeeld een spel, een stadsbezoek, een activiteit, taalles of een dagje strand zijn. Als er geen vaste onderdelen in het programma zijn bedenk je samen met je team een programma. Hierin is veel ruimte voor eigen inbreng. Ook 's avonds verzorg je een leuk spel of activiteit of ga je met de oudere deelnemers mee stappen.

Met hoeveel reisleiders begeleid je een vakantie?
De begeleiding is ongeveer 1 reisleider op 6-8 kinderen. Per locatie staan er minimaal 2 en maximaal ongeveer 15 reisleiders op een locatie. Heel gezellig dus!  

Kan ik ook bij jullie stage lopen als junior reisleider of reisleider?
Dat kan! Wij hebben voor de functie van (junior) reisleider, een SBB-erkenning voor de volgende opleidingen: Sport- en bewegingsleider, Leidinggevende leisure & hospitality, Leidinggevende travel & hospitality, Zelfstandig medewerker travel & hospitality. Je kan bij ons als stagiaire aan de slag in de periode van eind april t/m half oktober op onze school- en reguliere kampen. Als stagiair heb je dezelfde taken als de andere reisleiders. Uiteraard ontvang je van ons goede begeleiding en een vergoeding. Meer informatie? Meld je aan en vermeld daarbij je stage-eisen, of stuur een mailtje naar staf@vinea.nl.

Hoe lang moet ik beschikbaar zijn om te kunnen reisleiden?
We vragen een minimale beschikbaarheid van 3 weken in je eerste seizoen. Deze weken hoeven niet aaneengesloten zijn, maar mogen verdeeld binnen de periode van eind april t/m half oktober. Wel vragen we je om bij je beschikbaarheid om rekening te houden met onze vakantie weken, onze kampen zijn meestal van zaterdag t/m zaterdag en voor schoolkampen (buiten de schoolvakanties) van woe t/m vrij. 

Worden de specialistische activiteiten ook begeleid door de reisleiding?
De activiteiten waar specialistische kennis voor nodig is, zoals bijvoorbeeld duiken, kitesurfen, paardrijden of klimmen worden begeleid door gediplomeerde instructeurs. Jij bent er wel gewoon bij aanwezig en mag vaak ook meedoen.

Kan ik mij samen met een vriend/vriendin opgeven?
Ja dit kan, wij kunnen alleen niet verzekeren of jullie ook samen worden ingedeeld op één vakantie of locatie. Maar bij Vinea werken ontzettend veel gezellige mensen, dus laat je hier vooral niet door tegenhouden!