WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

VINEA ZEILSTAF STELT ZICH VOOR

Maak kennis met surfinstructrice Myrthe en zeilinstructeur Jelle

Naam: Myrthe
​Leeftijd: 17 
Wat ga je doen deze zomer? Deze zomer ga ik voor het eerst als surfinstructrice aan de slag. Ik ga lesgeven aan de sectie windsurfen op de locaties Us Hiem en op de nieuwe Vinea Telstar surfschool in Horst. Dit jaar heb ik me zo goed mogelijk op het lesgeven voorbereid tijdens de instructeursopleiding in de herfst en het didactisch weekend in juni. Ik heb zelf altijd heel erg veel plezier van het windsurfen en van lekker bezig zijn op het water. Het lijkt me superleuk om dat mogelijk te kunnen maken voor de cursisten. Daarnaast geniet ik ook altijd heel erg van de uitbundige sfeer op de zeilschool en van al het lachen en gekke spelletjes. Ik heb heel veel zin om komende zomer met de rest van de staf en de cursisten twee legendarische kampweken neer te zetten, en nog vele weken daarna!

Naam: Jelle
​Leeftijd: 20
Wat ga je doen deze zomer? Ik ben deze zomer zeilcoach zijn op verschillende locaties van Vinea. Ik zeil als sinds mijn 3e toen mijn ouders mijn eerste optimist kochten. Ik zat dus eerder in een zeilboot als dat ik kon fietsen met zijwieltjes. Toen ik 10 was ben ik voor het eerst op zeilkamp geweest bij Vinea op de Steven in Langweer en vanaf dat moment wist ik dat ik instructeur wilde worden. Vele zeilkampen volgden na dit eerste kamp, met fantastische weken plezier en nieuwe vrienden. 4 jaar geleden ben ik zelf instructeur geworden in de sectie zwaarboot en jeugdzeilen. Ik wilde de zomerweken in Friesland niet missen met alle passie die ik heb voor het zeilen en alles wat hoort bij een super zeilkamp. Dit jaar zal ik zeilcoach zijn wat inhoud dat ik instructeurs op het water zal helpen om jullie zo snel mogelijk goed te leren zeilen volgens het CWO!
Naast dat ik actief ben op de zeilschool als instructeur en zeilcoach zeil ik zelf ook nog wedstrijden in de Tirion 21 en voor team Giesbeek in de Laser en J/70.


Zeilinstructrice Nadine vertelt over haar opleiding

"Een paar jaar geleden ben ik begonnen met zeilen bij Vinea. Elk jaar opnieuw verheugde ik me op de zomer om weer te mogen zeilen. In mijn eerste cursisten jaar kwam ik erachter dat ik zeilen ronduit geweldig vond en wilde ik al instructrice worden. Afgelopen mei heb ik dan ook eindelijk de instructeursopleiding gevolgd, waar ik een van de mooiste weken van mijn leven heb mee mogen maken.

Het moment dat ik aankwam op de accommodatie Us Hiem in Oudega, merkte ik in eerste instantie de leuke sfeer op. Iedereen was enthousiast en iedereen wilde elkaar leren kennen. Hierdoor ontstond al snel een hechte band in de groep en tot hedendaags is deze er nog steeds. 
De eerste dagen die ik op het water heb gezeten met mijn groep waren heftig, maar ontzettend leuk. We begonnen de week met een wat hardere wind. Dit viel tegen voor meerderen onder ons omdat iedereen natuurlijk eerst moest inkomen.

Toen we de uitslag kregen van het selectieweekend en we te horen kregen dat mijn gehele groepje mocht doorgaan met de opleiding, kwam pas de echte motivatie in ons naar boven. Onze trainer Jeroen Muller merkte dit meteen op en ging ons steeds meer uitdagingen geven voor op het water. Zo ontstond er veel vertrouwen in onze groep. Naar elkaar, maar ook naar Jeroen toe.

Op zaterdag, de grote dag van het examen, begonnen de zenuwen pas écht bij mij te komen. Vragen als: ‘Ben ik eigenlijk wel goed genoeg?’ begonnen door mijn hoofd te spoken en mijn focus werd steeds minder. Voor het examen hadden Marloes, mijn bootmaatje, en ik elkaar positieve feedback gegeven en de zenuwen de rug toegekeerd. Het leuke was dat het moment wanneer we het water op gingen, onze zenuwen ook weg waren en we lekker gingen zeilen met de instelling: ‘’We doen ons ding gewoon.’’ 

Op het moment na het examen klaar toen we de uitslag kregen dat iedereen van onze groep geslaagd was, begonnen we te juichen tot we niet meer konden. Blij dat we waren zijn we terug gekeerd richting Us Hiem waar we heerlijk in de zon hebben kunnen genieten van onze overwinning. Eindelijk kon ik mezelf een instructrice noemen!"