VOEDING

Vinea onderschrijft het belang van gezonde en lekkere voeding. Zeker als je jong bent en de hele dag actief bezig bent! Wij besteden hier dan ook veel tijd en aandacht aan. Al onze maaltijden (ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes) kennen veel variatie en er wordt gebruik gemaakt van hoofdzakelijk verse producten. Het koken kan je met een gerust hart aan de reisleiding overlaten, want ze zijn allemaal getraind in het koken voor groepen.

 

NIEUW: Vanaf 2017 werkt Vinea samen met de Allerhande van de Albert Heijn. Vinea heeft samen met de culi’s van de Allerhandebox een selectie menu’s samengesteld met lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijden. En natuurlijk hebben we ook rekening gehouden met vegetariërs, speciale diëten en allergieën.


Tijdens het ontbijt en de lunch staat er zowel wit als bruin brood op tafel (bij het ontbijt is er ook muesli of cornflakes). De kinderen kunnen kiezen uit verschillende soorten hartig en zoet beleg. Daarnaast staan er altijd schaaltjes met tomaat en komkommer. Er kan gekozen worden uit verschillende dranken, zodat er voor iedereen wat lekkers tussen zit. Zo is er altijd thee, melk en sinaasappelsap aanwezig. Bij de lunch zorgen we ook voor een extra aanvulling met bijvoorbeeld een soepje of een eitje. 


De reisleiding zorgt elke dag voor een verantwoord hoofdgerecht en een lekker toetje. Pasta-, rijst- en aardappelgerechten worden tijdens de vakantie met elkaar afgewisseld. Natuurlijk is er ook een keer ruimte om friet te eten. Wanneer een kind een bepaalde maaltijd echt niet lust dan kan hij/zij dat altijd aangeven bij de reisleiding, zodat er een vervangende maaltijd kan worden aangeboden.


We zijn op een Vinea vakantie lekker actief bezig, daarom is het extra belangrijk dat iedereen voldoende drinkt. De reisleiding let hier ook goed op en biedt onbeperkt water en limonade aan. Frisdranken worden af en toe aangeboden.

Ook tussendoortjes worden actief aangeboden door onze reisleiding. Wij zorgen op locatie voor genoeg variatie in de tussendoortjes. Denk bijvoorbeeld aan vers fruit of een mueslireep. Natuurlijk is er ook ruimte voor een koekje of snoepje. Wanneer jouw kind zonder zakgeld op vakantie gaat, komt hij of zij niets te kort.


Vinea heeft al veel kinderen mee gehad met een speciaal dieet of een allergie. Wij kunnen bijvoorbeeld goed rekening houden met een lactose- of glutenallergie. Bij de boeking kun je aangeven of jouw kind een speciaal dieet volgt, een bepaalde allergie heeft of vanuit een geloofsovertuiging bepaalde producten niet eet. Voor vragen over de maatregelen die we treffen voor een allergie of dieet, kan je altijd contact met ons opnemen.


We gebruiken op de Vinea vakanties zoveel mogelijk lokale producten. Zo kan je kind genieten van de meest verse producten. Dit is gezond, maar het past ook nog eens in het vakantieplaatje. In Frankrijk eten we bijvoorbeeld stokbrood en in Italië maken we pasta met verse Italiaanse groentes. Soms zijn vleesvervangers in het buitenland moeilijk te verkrijgen, maar we vinden altijd een gezonde en lekkere oplossing.