WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code

VOEDING

Vinea onderschrijft het belang van gezonde en lekkere voeding. Zeker als je jong bent en de hele dag actief bezig bent! Wij besteden hier dan ook veel tijd en aandacht aan, ook tijdens een schoolkamp. Al onze maaltijden (ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes) kennen veel variatie en er wordt gebruik gemaakt van hoofdzakelijk verse producten. Het koken kan je met een gerust hart aan onze staf overlaten, want ze zijn allemaal getraind in het koken voor groepen.

 

NIEUW: Vanaf 2017 werkt Vinea samen met de Allerhande van de Albert Heijn. Vinea heeft samen met de culi’s van de Allerhandebox een selectie menu’s samengesteld met alles wat kinderen nodig hebben. En natuurlijk hebben we ook rekening gehouden met vegetariërs, speciale diëten en allergieën.


Tijdens het ontbijt en de lunch staat er zowel wit als bruin brood op tafel (bij het ontbijt is er ook iets van muesli/cornflakes). De kinderen kunnen kiezen uit verschillende soorten zoet beleg en natuurlijk uit diverse vleeswaren en kaas. Daarnaast staan er altijd schaaltjes met tomaat en komkommer. Er kan gekozen worden uit verschillende dranken, zodat er voor iedereen wat lekkers tussen zit. Zo is er altijd thee, melk en sinaasappelsap aanwezig. Bij de lunch zorgen we ook voor een extra aanvulling met bijvoorbeeld een soepje of een eitje. 


De reisleiding zorgt elke dag voor een verantwoord hoofdgerecht en een lekker toetje. Pasta-, rijst- en aardappelgerechten worden tijdens het kamp met elkaar afgewisseld. Natuurlijk is er ook een keer ruimte om friet te eten. Daar wordt dan altijd een gezonde salade bij geserveerd. Omdat er bij een schoolkamp vaak maar 2 avonden zijn, zal het eten van friet in overleg met school worden gedaan.


We zijn op een Vinea-schoolkamp lekker actief bezig, daarom is het extra belangrijk dat iedereen voldoende drinkt. De reisleiding let hier ook goed op en biedt onbeperkt water en limonade aan. Frisdranken worden af en toe aangeboden.

Ook tussendoortjes worden actief aangeboden door onze reisleiding. Wij zorgen op locatie voor genoeg variatie in de tussendoortjes. Denk bijvoorbeeld aan fruit of een mueslireep. Natuurlijk is er ook ruimte voor een koekje of snoepje. Ook is er altijd vers fruit aanwezig dat de kinderen zelf mogen pakken.


Vinea heeft al veel kinderen mee gehad met een speciaal dieet of een allergie. Wij kunnen bijvoorbeeld goed rekening houden met een lactose- of glutenallergie. Vooraf ontvangt de school een checklist waarin dit kan worden aangegeven.