DE EERSTE VINEA VAKANTIE

Na lang wachten begint de vakantie met Vinea dan echt! Waarschijnlijk vinden je kinderen het wel wat spannend wanneer je richting de busopstapplaats of naar de accommodatie rijdt. “Hoe zijn de andere kinderen? Zijn de reisleiders wel leuk? Hoe ziet de locatie er nou precies uit?” Misschien heb jij als ouder ook wel dezelfde vragen. Vaak is het voor de ouders namelijk net zo spannend als voor het kind. Je legt ineens toch wel heel veel vertrouwen in de handen van een organisatie. Of je kind nu alleen komt of samen, bijna iedereen vindt zijn/ haar eerste kamp een beetje spannend! Juist omdat we dit weten, zorgt onze reisleiding ervoor dat de kinderen zich meteen helemaal thuis voelen. Er is alle tijd voor kennismaken op een leuke manier. In het binnenland wordt altijd een welkomstpraatje gehouden waarna er verschillende kennismakingsspelletjes volgen. Bij een buitenlandreis is er veel aandacht voor de kennismaking in de bus. Door in het begin van een vakantie direct samen als groep activiteiten en avonturen te beleven, ontstaat al snel een hechte groep.

Wanneer kinderen vragen hebben of ergens mee zitten tijdens hun vakantie kan dit altijd worden besproken met de reisleiders. Ook betrekt de reisleiding kinderen die misschien wel wat verlegen zijn extra bij de groep en wordt er altijd actief op gelet dat iedereen het naar zijn zin heeft.

Ben jij heel nieuwsgierig hoe het met je kind gaat tijdens de vakantie? Je kunt ons volgen en altijd contact opnemen met kantoor of bellen / sms’en met de locatiecoördinator/schipper (de eindverantwoordelijke op de locatie) ter plaatse. Laat die vakantie dus maar beginnen!


Travelblog Kidseropuit interviewde Elin (11 jr) en Roos (10 jr), die voor het eerst met Vinea op kamp zijn gegaan. Bekijk hieronder het filmpje: