WIE IS VINEA

Vinea organiseert al meer dan 65 jaar de leukste vakanties in binnen- en buitenland voor kinderen en jongeren van 7 t/m 19 jaar. Vinea heeft het breedste aanbod aan vakantiekampen voor kinderen tussen de 7 en 19 jaar; met uiteenlopende kampen in de volgende thema's: Zeil- en Surfkampen, Strand, Actie, Smart, Taal, Dieren, Snowcamps en 15+ jongerenreizen

Vinea is Serious Fun, het is een combinatie van iets leuks: zoals nieuwe vrienden maken en samen de leukste activiteiten ondernemen, én iets leerzaams: door iets nieuws te leren of je persoonlijk te ontwikkelen. 

Ons doel is om kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Dat doen we door kinderen in een veilige omgeving uit hun comfortzone te laten komen. In kleine leeftijdsgroepen ondernemen ze gezamenlijke activiteiten, waardoor ze zichzelf ontwikkelen. Doordat ze deze activiteiten samen met hun leeftijdsgenoten beleven, ontstaan er vriendschappen voor het leven en wordt hun Vinea-kamp onvergetelijk!

De kracht van Vinea zit in onze geweldige reisleiding. Zij staan dag en nacht voor elk kind klaar en zorgen ervoor dat geen kamp hetzelfde is. Ze halen hiervoor alles uit de kast: niets is te gek! Ze zijn er op getraind om te zorgen voor een gezellige groepssfeer en een veilige omgeving voor ieder kind. Elke dag organiseren ze de leukste spellen en activiteiten, daardoor beleeft de groep een onvergetelijke tijd! De meeste kinderen hebben meer heimwee naar het Vinea-kamp dan naar huis.  Daarom komt 70 procent terug, en dat al meer dan 65 jaar lang.


 


  • Verbondenheid: Al na een paar dagen is er een hecht groepsgevoel op de vakantiekampen. Iedereen is vergeten wie er alleen kwam of samen met een ander. Je wereld wordt groter, na het kamp heb je vrienden door het hele land. Je maakt deel uit van iets bijzonders, dat niet stopt als het kamp is afgelopen. Er ontstaat een soort clubgevoel. Daarom komt 70 procent van de kinderen terug, worden ze een paar jaar later zelf leider van een kamp en sturen ze hun kinderen ook naar de Vinea vakantiekampen. Wie een Vinea-vakantiekamp heeft bezocht weet: je maakt er vrienden voor het leven.
  • Ontwikkeling: Je leert een nieuwe taal of sport, kunt hiervoor een diploma halen, je verlegt je grenzen en houdt je staande in een nieuwe groep, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. En dat allemaal in één week!
  • Plezier: Bij een vakantie draait het natuurlijk om plezier maken. En dat is nou net waar onze reisleiders bekend om staan. Zij bedenken de gekste spellen, gooien over alle activiteiten het speciale Vinea-sausje en doen zelf graag mee! Daarbij spelen ze in op de samenstelling van de groep, het moment en de locatie. Zo maken ze  van elk vakantiekamp een unieke ervaring. Het resultaat: een onvergetelijke vakantie. 

Vinea onderzocht in samenwerking met familytravelblog Kidseropuit wat voor ouders én kinderen belangrijke redenen zijn om te kiezen voor een zomerkamp. Hieruit blijkt dat de positieve bijdrage aan de ontwikkeling van het kind als belangrijkste reden wordt aangegeven voor het kiezen van een zomerkamp. En dat kunnen we bij Vinea alleen maar beamen. 

De 7 belangrijkste redenen om voor een (zomer)kamp te kiezen zijn:

1. Even in een andere omgeving zijn
2. Nieuwe vrienden maken
3. Elkaar helpen en samenwerken
4. Actief en veel in de buitenlucht bezig zijn
5. Het opdoen van een stukje zelfstandigheid
6. Zelfvertrouwen opbouwen
7. Het leren van een nieuwe vaardigheid of activiteit

Lees hierover meer informatie op deze pagina.