WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Leer surfen op windsurfkamp

Windsurfen

Wil jij deze zomer leren windsurfen? Dan is een windsurfkamp een topidee! Elke dag windsurfles van ervaren instructeurs, leuke andere activiteiten en dat allemaal samen met leeftijdsgenoten. Vinea biedt windsurfkampen op de beste surfspots in Nederland.

  1. Leren windsurfen op de beste surfspots
  2. Zomervakantie vol chille surfvibes
  3. Windsurfkamp geschikt voor beginners en gevorderden
  4. Les op jouw eigen niveau
  5. Toffe activiteiten naast het surfen
None

Als een speer leren windsurfen

Wist je dat windsurfen best makkelijk is om te leren? Je zult zien dat je al heel snel je eerste meters op het water kunt maken. Dat maakt een windsurfkamp ook zo leuk. Omdat je elke dag les krijgt, kun je in één week gelijk heel veel vooruit gaan! Het maakt niet uit of je voor het eerst gaat windsurfen of al ervaring hebt. De lessen worden altijd afgestemd op jouw niveau. Onze windsurfinstructeurs zijn trouwens CWO-gecertificeerd, wat betekent dat je tijdens je kamp een CWO-diploma of vorderingenstaat kunt halen.

Ga je dan alléén maar windsurfen op kamp? Nee, daarnaast staan er ook nog andere leuke dingen op het programma. Denk bijvoorbeeld aan vette groepsspellen en hilarische avondactiviteiten. Dat maakt jouw windsurfkamp een nog leukere ervaring!

None

Windsurfen in Friesland

Wist je dat de Friese meren heel erg geschikt zijn om te leren windsurfen? Dankzij de ondiepe delen kun je hier namelijk heel makkelijk op je plank klimmen. Zeker in het begin zul je nog regelmatig in het water vallen, dus dan is dat wel zo handig! Verder hangt er in de dorpen rond de meren een echte watersportsfeer. Dit gebied is populair onder zeilers en surfers, maar gelukkig nog niet zó populair dat het heel druk is op het water. Over het algemeen is er ruimte genoeg voor iedereen.

Op onze CWO-gecertificeerde zeilscholen in Friesland hebben we verschillende kampen waar je kunt leren windsurfen. Elke zeilschool of surflocatie is gericht op een andere leeftijdsgroep. Zo zit je altijd samen met leeftijdsgenoten op windsurfkamp, wel zo gezellig!

None

Windsurfen voor 10-12 jaar op De Steven

De jongste surfers vanaf 10 jaar kunnen voor windsurfen terecht op Zeilschool de Steven. Dit is dé jeugdzeilschool van Friesland. We varen hier op de Langweerderwielen. Op Zeilkamp de Steven combineer je het surfen met zeilen in een optimist. Als je zo jong bent, is heel lang achter elkaar windsurfen namelijk nog te zwaar. Deze combinatie is ook ideaal als je nog niet goed weet of windsurfen je het leukst lijkt, of misschien toch zeilen. Doordat je het allebei uitprobeert kom je er vanzelf achter wat het beste bij jou past.

Je kunt op De Steven ook kiezen voor een kamp van vier dagen. Hier bieden we 'Optifun' aan, waarbij je verschillende bootsoorten kunt uitproberen. Grote kans dat je ook een keer op een surfplank stapt!

Bekijk Zeilkamp de Steven
None

Windsurfen voor 12-18 jaar Us Hiem

Op Zeilschool Us Hiem in Oudega organiseren we Surf- en zeilkampen voor de leeftijdsgroepen van 12-15 en 15-18 jaar. Dit zijn dé kampen voor wie echt vol voor het windsurfen wil gaan, want hier combineer je het windsurfen niet met zeilen of kiten zoals bij bovenstaande kampen. Wel organiseert de staf natuurlijk nog toffe avondactiviteiten en groepsspellen voor tussen het surfen door. Us Hiem staat bovendien bekend als de zeilschool met de beste feestjes!

We varen hier op de Oudegaasterbrekken. Us Hiem heeft een eigen haven direct aan dit mooie, rustige meer. Een hele fijne plek om te leren windsurfen. Bovendien heeft de zeilschool een groot buitenterrein met terras. 's Avonds kunnen we hier ook lekker chillen bij het kampvuur. Zo krijg je het ultieme vakantiegevoel na een dag op het water.

Bekijk Surf- en zeilkamp Us Hiem
None

Surfkamp Workum voor 12-15 jaar

Dit Surfkamp in Friesland is een hele bijzondere. Je gaat hier namelijk niet alleen leren windsurfen, maar ook leren kitesurfen! Reken dus op een vakantie vol actie, adrenaline en snelheid. We wisselen tijdens deze vakantie het kiten en windsurfen we af, afhankelijk van de wind. Waait het hard, dan pakken we de kites erbij. Is de wind wat rustiger, dan is dat perfect voor het windsurfen.

Windsurfen doen we op het rustige meer de Flakke Brekken. Voor het kitesurfen gaan we naar het IJsselmeer bij Workum, dé kitespot van Friesland. Beide surfspots zijn dankzij het ondiepe water en de windomstandigheden ideaal om te leren surfen. Je verblijft tijdens dit surfkamp bij de Vinea zeilschool Us Twadde Hiem in Nijhuizum. Deze grote Friese woonboerderij is kort geleden helemaal opgeknapt en vernieuwd. Een fijne plek dus voor alle activiteiten en gezelligheid naast het surfen!

Bekijk Surfkamp Workum
None

Een surfkamp voor elk niveau

Misschien lijkt surfen jou superleuk, maar heb je het nog nooit gedaan. Dat is helemaal geen probleem. Iedereen is welkom op de Vinea Surfkampen. Je hoeft nog geen surfervaring te hebben.

Heb jij al wel eerder gesurft? Kun je het misschien zelfs al behoorlijk goed? Ook dan kan je op surfkamp. Je hoeft niet bang te zijn dat je niks nieuws zal leren, want de instructeurs houden altijd rekening met jouw niveau. Ze passen de lessen aan op wat je al kan en nog wil leren.

None

Dit zeggen anderen over onze surfkampen

9,1
"Het was supergezellig en we hebben heel veel plezier gehad, maar natuurlijk ook veel geleerd. Ik kan nu best wel goed surfen en heb veel vrienden gemaakt."

Isabelle
Leeftijd: 12

8,6
"Ik heb heel erg van mijn vakantie genoten en het was goed geregeld!"

Valéry
Leeftijd: 16

8,4
"Gezellige ontvangst, goede begeleiding en super sfeer. Leuk om elke keer terug te komen en je watersportvrienden te zien!"

Rogier
Leeftijd: 17

Veelgestelde vragen