Wintersportblog

Alles over wintersport

Het wintersportseizoen is begonnen en onze snowcamps komen steeds dichterbij. In deze wintersportblog kun je de nieuwste updates, het leukste nieuws, de handigste tips en tricks en nog veel meer over wintersport en onze snowcamps verwachten! We zullen je wekelijks op de hoogte houden van de weersvoorspellingen in onze skigebieden Zell am See-Kaprun en Saalbach-Hinterglemm en wat dacht je van een lekkere après-ski playlist om samen met je vrienden alvast in de Oostenrijkse sferen te komen!


Oh oh die eeuwige discussie over wat beter is: skiën of snowboarden. Nog geen keuze gemaakt voor dit jaar? Lees hieronder een aantal voor- en nadelen…

-Skiën heb je eerder onder de knie. Na een paar dagen kun je de piste al op. Hier hebben snowboarders meer tijd voor nodig. Maar! als je eenmaal in staat bent om bochten te draaien, zie je er al een stuk ervarener uit dan je vrienden op ski’s, die nog steeds in een pizzapunt naar beneden glijden.

-Je loopt met zijn allen naar de lift… De skiërs grijpen zich overal aan vast om maar niet om te vallen op die a-comfortabele skischoenen. En dan moeten ze ook nog eens een paar ski’s, die de hele tijd uit elkaar vallen, én stokken met zich mee sjouwen. Intussen zijn de snowboarders, die stoer lopen op hun lekkere, zachte snowboots, allang bij de lift en hebben ze hun lichte boards even neergezet om te wachten op die klunzige skiërs. 

-Je kent het wel, die vlakke bospaadjes of stukken waar je veel vaart moet houden. Wanneer je als snowboarder stil komt te staan, is dat zwaar balen. Je kunt gaan kruipen of je achterste been los maken.. kost veel tijd en energie, terwijl je skivrienden zichzelf rustig vooruit prikken.

Maar onthoud! Het is voor iedereen anders. Doe wat je het leukste vindt, dan vergeet je al die nadelen heel snel. 


Het is lang geleden dat er zo vroeg in het jaar al zoveel sneeuw lag in de Alpen. Vorig jaar zat je flink te balen als je met kerst en/of oud en nieuw op wintersport was. Nu zou ik zo snel mogelijk naar de verse poeder happen als ik jou was! Dit jaar lijkt perfect om oud en nieuw in de sneeuw te vieren. Nu hebben we met onze snowcamps al helemaal geluk, want we zitten in sneeuwzekere gebieden. Het skigebied van Kaprun ligt op een gletsjer, dus daar ben je verzekerd van witte pistes. Wil je weten hoe de sneeuwval en het weer in onze gebieden er precies voor staat? Hou dan via de links hieronder de berichten in de gaten.

Kaprun: https://www.wintersporters.nl/skigebieden/kaprun/weersverwachting

Zell am see: https://www.wintersporters.nl/skigebieden/schmitten/weersverwachting

Saalbach-Hinterglemm: https://www.wintersporters.nl/skigebieden/saalbach/weersverwachting

Tip: Download de app en hou de sneeuwval nauw in de gaten en kom helemaal in de stemming.


Natuurlijk is het, net als bij andere vakanties, belangrijk om je goed voor te bereiden op je wintersportvakantie. Gelukkig is het shoppen van een gave skibroek minstens net zo leuk als dat van een een zomerjurkje! Vos Wintersport in Baarn en Sportief Tilburg in Tilburg kunnen je uitstekend helpen bij de voorbereiding van jouw wintersport. Van een vette muts tot goed materiaal. Vos Wintersport is qua materiaal gespecialiceerd in ski's en Sportief Tilburg in snowboards. Zij hebben speciaal voor Vineasten een korting!

De kortingscode bij Vos Wintersport is Vinea. Met deze code krijg je 15% korting in de webshop onlineskishop.nl en in de winkel. De korting is niet geldig met andere aanbiedingen in de winkel. Wel gaat er in de webshop nog 15% extra vanaf.  

Sportief Tilburg heeft een extra speciale korting voor degenen die een snowcamp bij ons hebben geboekt. Jullie krijgen de code allemaal toegestuurd! Deze code is geldig in de webshop boardfun.nl

Voorbereiding zorgt voor veel voorpret! Veel plezier en succes!Vinea gaat weer On Tour! Deze keer krijgt onze caravan een winterse make-over en rijden we naar Heerhugowaard, waar op 18 en 19 november de Pauw Wintersportbeurs plaatsvindt. Op deze beurs kom je nu al in de echte wintersportsfeer. Je kunt bij onze caravan al je vragen stellen over de snowcamps. Daarnaast kun je met je vrienden een gekke foto maken in onze wintersport photobooth, je evenwicht testen met indoboarden (een goede training voor wintersport) en meer... 

Op zaterdag is de beurs van 9.00 tot 17.00 geopend en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie over de beurs kijk hier

Tot dan!