Instructeursopleiding

Instructeursopleiding

​Doe jij niks liever dan zeilen en heb je al een aantal jaren zeilervaring? Ben jij een 'Vineast' in hart en nieren en lijkt het je leuk om zelf les te geven aan kinderen? Bij ons kun je de stap maken tot instructeur! Op deze manier kan jij je enthousiasme en zeilkennis aan kinderen tussen de 7 en 19 jaar overbrengen. Als instructeur op de Vinea zeilscholen ga je zeker weten een geweldige tijd tegemoet. Samen met een vaste stafgroep zet je week in week uit fantastische en onvergetelijke kampen neer. Je maakt vrienden voor het leven en je leert samen te werken met een groot team. Ook buiten het seizoen beleef je met de stafgroep geweldige tijden. En uit ervaring weten we dat instructeur of staflid zijn bij Vinea een basis is voor vriendschappen voor het leven!

De instructeursopleiding van Vinea bestaat uit een aantal weekenden, het gehele paasweekend en uit 3 lesgeefdagen in de meivakantie. Voor de praktijkopleiding staan in totaal 8 dagen training, verdeelt over meerdere weekenden, waarbij er op de laatste dag examen gevaren wordt. De opleiding start altijd met een kennismakingsweekend. Tijdens dit weekend wordt er gekeken naar je zeilniveau en je sociale capaciteiten. Hier vindt een selectie plaats, waarbij op basis van jouw instapniveau, inzicht, leercurve en sociale vaardigheden wordt gekeken of jij klaar voor bent om aan de opleiding te beginnen.  

De staf van de Vinea zeilscholen is 1 groep. Alle opleidingen doen wij daarom ook bij elkaar, dit jaar zijn de opleidingen bij Us Hiem in Oudega. In de zomer geven wij les bij al onze zeilscholen (De Steven, Us Hiem, Vinea Regatta Center, Vinea Telstar Surfschool, Watersportkamp Zeewolde).

Beschikbaarheid
Goed opgeleide instructeurs zijn de belangrijkste basis voor het succes van onze zeilscholen en het plezier dat onze deelnemers beleven. Een goede opleiding voor onze instructeurs vinden wij daarom erg belangrijk. Wij investeren daarom graag in de kwaliteit van onze instructeurs en nemen het grootste deel van de opleidingkosten voor onze rekening. Wij vragen daarvoor terug dat je de eerste 2 jaren minimaal 3 weken per jaar beschikbaar bent. Dit kan bijvoorbeeld een week in het najaar zijn en twee weken in de zomer. Of 3 hele weken in de zomer: hoe het jou uitkomt! We vragen dit omdat op deze manier niet alleen jij als instructeur enorm kan groeien door de ervaring die je opbouwt, maar ook wij samen als zeilschool. Mocht dit voor jou het komende jaar een probleem zijn, neem dan contact met ons op, zodat wij voor jou persoonlijk kunnen bekijken hoe we goede afspraken kunnen maken. Meer weken draaien is natuurlijk altijd mogelijk en daarmee kan je nog sneller ontwikkelen als instructeur.

Kosten
De kosten voor een opleiding zijn aanzienlijk. Bij Vinea vinden wij het erg belangrijk dat onze staf goed is opgeleid, daarom investeren wij graag in de opleiding en betalen wij driekwart zelf. De bijdrage die wij van jullie vragen is € 350,-. Daarvoor krijg je van ons 8 dagen training, een examen en 3 dagen oefening in lesgeven tijdens de meivakantie. In die dagen zit ook de theorieopleiding en het afronden van jouw instructeursbevoegdheid.

Mocht het zo zijn dat je het selectieweekend niet doorkomt, dan krijg je van ons € 200,- terug.

Data 2017
Bij de boeking geef je gelijk aan bij welk trainingsweekend jij wilt komen. Het selectieweekend en Paasweekeinde staat vast.
(Als het voor jou niet mogelijk is om met deze data te varen, neem dan even contact op zodat wij een persoonlijk plan kunnen maken).

(Elke weekend vangt de avond van te voren aan om 20.00)

 • 18-19 maart   
Selectieweekend
 • 25-26 maart of 8-9 april  
Trainingsweekenden. Het is de bedoeling dat jij bij 1 van de 2 weekenden aanwezig bent. Je kan dus kiezen welk weekend voor jou het beste uitkomt.
 • 14-17 april     
Paasweekend, examen varen op 17 april
 • 22-30 april    
Meivakantie. Het is de bedoeling dat jij 3 dagen van deze week aanwezig bent voor de workshops en het oefenen met lesgeven. Dat kan zijn van zondag t/m dinsdag of van woensdag t/m vrijdag. Die dagen plannen wij later met elkaar in.

 

 

 

Lees meer
Vanaf € 350,-

In het kort

 • Instructeursopleiding
 • Zeilschool Us Hiem
 • 8 dagen zeilen en 3 dagen oefenen lesgeven
 • Prakrijk en theorie examen
 • Het behalen van je CWO IV
 • Begeleiding van zeer ervaren instructeurs
 • Een ervaring voor het leven
 • Beschikbaarheid van 2 keer 3 weken

 

 • CWO opleiding
 • Al meer dan 65 jaar ervaring
 • Gespecialiseerde opleiding voor elk bootsoort