WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code

Opleidingen watersportstaf

Word zeilinstructeur, windsurfinstructeur of kampstaf bij Vinea Zeilscholen!

Vinea organiseert al ruim 70 jaar zeil- en surfkampen in Nederland. De kracht van deze kampen zit in onze geweldige staf. Zij staan bekend om hun enthousiasme en bezorgen de cursisten onvergetelijke weken! Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe toppers die kampstaf, zeilinstructeur of windsurfinstructeur willen worden.

groen vinkje​  Opleiding tot instructeur of kampstaf door ervaren trainers

groen vinkje​  Talloze nieuwe ervaringen

groen vinkje​  Word deel van de Vinea-familie

groen vinkje​  Het leukste vrijwilligersbaantje

groen vinkje​  Onkostenvergoeding

groen vinkje​  Toffe staffeestjes en borrels het hele jaar door

Button bekijk opleidingsaanbod


Vinea staf zeilkampenVinea staf zeilkampen


  • Ben je enthousiast, energiek en leergierig?
  • Heb je een vlotte babbel en ben je makkelijk in de omgang?
  • Heb je affiniteit met zeilen en/of windsurfen?
  • Wil je samen met een geweldig team onvergetelijke vakanties neerzetten?
  • Ben jij in de zomer minimaal 3 weken beschikbaar?

In het jaar dat je 16 (of ouder) wordt mag je kampstaf worden. Voor instructeurs is het vanaf 17 jaar. Daarnaast moet je om de instructeursopleiding te kunnen volgen, minimaal je CWO 3 hebben.

Hieronder lees je meer over de functies van en opleidingen voor kampstaf en instructeur. Heb je nog vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar zeilen@vinea.nl of bel 030-2270679. August en Sjouke helpen je graag!


 Op onze zeilscholen in Friesland en Zeeland organiseren we meerdere keren per jaar opleidingen om kampstaf of instructeur te worden. Met onze instructeursopleiding kun je windsurfinstructeur of zeilinstructeur worden. Eerst ga je in 10 dagen je eigen zeil- of windsurfvaardigheden te verbeteren om je CWO 4 certificaat te halen. Daarna volgen de lesgeefdagen waarin je alles leert over het didactische gedeelte, dus hoe jij cursisten kunt leren zeilen of surfen.

Heb je dit succesvol afgerond, dan mag je jezelf gecertificeerd CWO-instructeur noemen! Tijdens de zeilkampen waar je zelf les gaat geven, kun je je verder blijven ontwikkelen dankzij de begeleiding van een zeilcoach.

Meer over de instructeursopleiding, zeilinstructeur worden


Kampstaf zeilkampen surfkampen

Terwijl de instructeurs de cursisten lesgeven op het water, staat de kampstaf klaar om op de kant alles in goede banen te leiden. Want alles om de zeil- en surflessen heen is minstens zo belangrijk!

Als kampstaf bedenk je leuke avondspellen, zorg je ervoor dat alles netjes is op locatie, kook je de lekkerste avondmaaltijden en zorg je dat iedereen het naar zijn zin heeft. Op de kampstafopleiding krijg je allerlei workshops om jou optimaal hierop voor te bereiden. Zo kan jij het beste uit jezelf halen en zetten we met zijn allen de beste en leukste kampen neer!

De skills die je leert, kun je ook buiten Vinea weer goed gebruiken. Je leert bijvoorbeeld EHBO, plannen en HACCP (hygiëne). De kampstafopleiding duurt 6 dagen.

Meer over de kampstafopleiding, staf worden zeilkamp