WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Zeilinstructeur worden

None

Kampstaf, surf- of zeilinstructeur worden

Vinea organiseert al ruim 70 jaar zeil- en surfkampen in Nederland. De kracht van deze kampen zit in onze geweldige staf. Zij staan bekend om hun enthousiasme en bezorgen de cursisten onvergetelijke weken! Wil jij zeilinstructeur worden? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe toppers die kampstaf, zeilinstructeur of windsurfinstructeur willen worden. Daarvoor organiseren we meerdere keren per jaar opleidingen op onze zeilscholen.

 • ​ Opleiding tot instructeur of kampstaf door ervaren trainers
 • ​ Talloze nieuwe ervaringen
 • ​ Word deel van de Vinea-familie
 • ​ De leukste zomerbaan
 • ​ Onkostenvergoeding
 • ​ Toffe staffeestjes en borrels het hele jaar door


Pas jij bij de Vinea-familie?

 • Ben je enthousiast, energiek en leergierig?
 • Heb je een vlotte babbel en ben je makkelijk in de omgang?
 • Heb je affiniteit met zeilen en/of windsurfen?
 • Wil je samen met een geweldig team onvergetelijke vakanties neerzetten?
 • Ben jij in de zomer minimaal 3 weken beschikbaar?

In het jaar dat je 16 (of ouder) wordt mag je kampstaf worden. Voor instructeurs is het vanaf 17 jaar. Daarnaast moet je om de instructeursopleiding te kunnen volgen, minimaal je CWO III hebben.

Hieronder lees je meer over de functies van en opleidingen voor kampstaf en instructeur. Heb je nog vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar zeilen@vinea.nl of bel 030-2270679. Hidde en August helpen je graag!


Zeilinstructeur of surfinstructeur worden

Op onze zeilscholen in Friesland en Zeeland organiseren we meerdere keren per jaar opleidingen om instructeur te worden. Hiermee kun je windsurfinstructeur of zeilinstructeur worden en les gaan geven op de Vinea zeil- en surfkampen. De opleiding begint met 10 dagen waarin je je eigen zeil- of surfvaardigheden verbetert om je CWO IV certificaat te halen. Daarna volgen de lesgeefdagen waarin je alles leert over het didactische gedeelte, dus hoe jij cursisten kunt leren zeilen of surfen.

Heb je dit succesvol afgerond, dan mag je jezelf gecertificeerd CWO-instructeur noemen en kun je je eerste weken kampen als instructeur gaan draaien!


Kampstafopleiding

Terwijl de instructeurs lesgeven op het water, regelt de kampstaf alles op de kant en zorgen zij dat iedereen een week vol plezier beleeft. Want alles om de zeil- en surflessen heen is minstens zo belangrijk!

Als kampstaf bedenk je leuke avondspellen, zorg je ervoor dat alles netjes is op locatie, kook je de lekkerste avondmaaltijden en zorg je dat iedereen het naar zijn zin heeft. Tijdens de kampstafopleiding krijg je allerlei workshops om jou optimaal hierop voor te bereiden. Zo kan jij het beste uit jezelf halen en zetten we met zijn allen de beste en leukste kampen neer!

De skills die je leert, kun je ook buiten Vinea weer goed gebruiken. Je leert bijvoorbeeld EHBO, plannen en HACCP (hygiëne). De kampstafopleiding duurt 6 dagen.


Doorgroeimogelijkheden

Vanaf het moment dat je staf bent bij Vinea zijn er genoeg mogelijkheden om te groeien binnen de zeilschool of juist te verbreden. Zo kun je als instructeur doorgroeien naar schipper of zeilcoach. Dit zijn de eindverantwoordelijken op het kamp. Heb je dit ook helemaal onder de knie, dan kun je nog begeleider worden van de schipper en zeilcoach.

Als kampstaf kun je, als je wil, trainingsweekenden volgen om je eigen vaarskills te verbeteren zodat je ook instructeur kunt worden. Andersom kan ook, als je als instructeur ook kampstaf wil worden. We vinden het ontzettend tof als jij gemotiveerd bent om te groeien en jezelf te blijven ontwikkelen, dus dat zullen we ook altijd stimuleren.