WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Zeilkampen in Friesland of Zeeland

Zeilkampen

None

Zeilkampen voor kids en jongeren

Zeilen is super tof! Daarom organiseert Vinea nu al 70 jaar de leukste zeilkampen voor kinderen en jongeren. Een zeilkamp is een superleuke manier om te leren zeilen: lekker elke dag het water op, samen met leeftijdsgenoten en onze enthousiaste instructeurs. Daarnaast doe je op kamp allerlei andere activiteiten, van leuke buitenspellen tot feestavonden. ​

  • Zeilkampen voor 7 t/m 18 jaar
  • In de zomer, herfstvakantie en meivakantie
  • CWO-diploma halen
  • Superleuke begeleiding & instructeurs
  • Volop gezelligheid & gekkigheid

Direct jouw zeilkamp kiezen

Ben je op zoek naar een surfkamp? Klik dan hier.


Leren zeilen in Friesland of Zeeland

Wil jij leren zeilen bij de leukste zeilkampen? Lekker buiten op het water, de wind door je haren en de zon op je gezicht. Nieuwe vrienden maken terwijl je samen de boot bestuurt, en de adrenaline voelen stromen tijdens een wedstrijdje wie het snelste kan varen. Als je eenmaal begint met zeilen wil je niet meer anders!

Wij kunnen het weten.. ;-)

Op onze zeilscholen in Friesland en Zeeland hebben we elke zomer-, herfst- en meivakantie zeilkampen voor verschillende leeftijden. Of je al ervaring hebt of voor het eerst gaat zeilen maakt niet uit, de lessen worden aangepast op jouw niveau. Omdat je elke dag zeilles krijgt kun je in één week veel leren. Tegelijkertijd draaien de zeilkampen om zoveel mogelijk FUN met elkaar!


Zeilkampen De Steven

Zeilschool De Steven is dé jeugdzeilschool van Nederland en tevens onze thuisbasis. Vinea heeft hier een eigen loods met veel verschillende boten, van optimist tot catamaran. De school ligt direct aan de oude haven van Langweer, een van de bekendste watersportdorpen van Friesland. We varen hier op de Langweerderwielen. Naast verschillende zeildisciplines kun je op De Steven ook kiezen voor windsurfen.

De hele zomer hebben we hier zeilkampen voor kids van 7 t/m 12 jaar. De laatste week van de zomervakantie kunnen ook oudere kinderen van 12-18 jaar hier op zeilkamp. In de mei- en herfstvakantie zijn er zeilkampen voor 7-16 jaar.

Meer info & prijzen


Zeilkampen De Viking

Zeilschool De Viking is een CWO-erkende zeilschool voor alle leeftijden in Wolphaartsdijk, Zeeland. De zeilschool ligt direct aan het Veerse Meer. Je stapt dus zo de boot in om het water op te gaan! Het Veerse Meer is rustig en gedeeltelijk ondiep, wat het een veilige plek maakt om te leren zeilen. De Viking heeft een grote vloot met boten voor verschillende niveaus en wensen. Kies je voor een zwaardboot, kielboot of wordt het toch een catamaran? Binnen elke discipline hebben we verschillende boten klaarliggen.

In de zomer hebben we op De Viking zeilkampen voor de leeftijdsgroepen van 7-12 en 12-18 jaar. In de mei- en herfstvakantie zijn er zeilkampen voor 7-16 jaar.

Meer info & prijzen


Zeilkampen Us Twadde Hiem

Zeilkampen op Us Twadde Hiem zijn speciaal voor de leeftijd 12 tot 15 jaar. Je bent hier dus met alleen maar leeftijdsgenoten, supergezellig! Oja, en natuurlijk zijn onze CWO-gecertificeerde instructeurs en kampstaf er ook bij, wel zo handig.

Us Twadde Hiem ligt in het Friese dorpje Nijhuizum. Vanuit ons eigen haventje vaar je zo de Flakke Brekken op. Dit rustige meer is een perfecte plek om keihard te racen met je zeilboot, maar ook om de beginselen van het zeilen te leren. Op Us Twadde Hiem liggen zwaardboten, kielboten en catamarans klaar. Wil je wat meer zien van Friesland? Dat kan met een mooie dagtocht langs verschillende watersportdorpjes. Zeilmogelijkheden genoeg hier!

Meer info & prijzen


Zeil- & surfkamp Us Hiem

In het Friese watersportdorp Oudega vind je de CWO-erkende zeilschool Us Hiem. Dit is onze zeillocatie voor kinderen vanaf 12 jaar. De zeilschool ligt aan de Oudegaasterbrekken en is the place to be als je echt verder wil met zeilen of windsurfen. Maar ook als je voor het eerst gaat leren zeilen is dit een topplek!

De zeilschool heeft binnen en buiten veel ruimte. Ideaal om een balletje te trappen, met elkaar te feesten 's avonds en te chillen bij het kampvuur. Zo krijg je het ultieme vakantiegevoel na een dag op het water! Zeilkampen op Us Hiem zijn voor de leeftijdsgroepen 12-15 en 15-18 jaar. Je kunt hier varen in een zwaardboot, catamaran of kielboot, of leren windsurfen.

Meer info & prijzen


Zeiltrektocht Friesland

De meest bijzondere van onze zeilkampen is toch wel de Trektocht met valken door Friesland. Bij dit kamp blijf je niet op één plek, maar vaar je rond door Friesland en slaap je elke dag ergens anders. De route bepalen we samen on the go, afhankelijk van de wind. Omdat je slaapt op de boot, zijn we vrij om te gaan waar we willen. Een superavontuurlijke manier om te leren zeilen dus!

Zowel ervaren als beginnende zeilers kunnen mee. Naast het leren zeilen op een valk staat tijdens deze week ook vooral gezelligheid centraal. Denk aan samen stappen, leuke stadjes bezoeken, chillen bij het kampvuur en nachtzeilen. Dit zeilkamp is voor 15 t/m 18 jaar.

Meer info & prijzen


Wat anderen zeggen over onze zeilkampen

"Goed verzorgd, leuke leiding, prima eten en vooral heerlijk kunnen zeilen!"

- Isabelle

"Mijn dochter heeft leren zeilen en een waanzinnige vakantie gehad. Ik heb haar zelden zo blij terug gezien!"

- Sophie

"Super leuk zeilkamp, met leuke staf! De staf zorgt goed voor de kinderen en dat elk kind het naar zijn zin heeft."

- Karlijn


Is een van deze zeilkampen wat voor jou?

Ja, ik wil boeken


Veelgestelde vragen