WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Zeilkampen in Friesland of Zeeland

Zeilkampen voor kids en jongeren

Als je denkt aan zeilen, denk je aan Vinea. Want wij organiseren al meer dan 70 jaar de leukste zeilkampen voor kinderen! In slechts één week tijd leer je de beginselen van zeilen, of breid je je skills uit. Je gaat elke dag het water op met leeftijdsgenoten en enthousiaste instructeurs voor een nieuw avontuur. Maar een zeilkamp is meer dan alleen maar zeilen! Denk aan leuke buitenspellen, gezellige feestavonden en nog veel meer.

  1. Zeilkampen voor 7 t/m 18 jaar
  2. In de zomer, herfstvakantie en meivakantie
  3. CWO-diploma halen
  4. Superleuke begeleiding & instructeurs
  5. Volop gezelligheid & gekkigheid
None

Vakanties

Friesland (Langweer) - NL

Zeilkamp De Steven 7-12

Dé jeugdzeilschool van Nederland

Veilig en met plezier kennismaken met de watersport

Zwaardboot, Catamaran en Windsurfen

Vanaf
€ 649,00
Friesland (Langweer) - NL

Zeilkamp de Steven 7-12 - halve week

De leukste jeugdzeilschool van Nederland

Optifun en Zwaardboot

Veilig en met plezier kennismaken met de watersport

Vanaf
€ 375,00
Zeeland (Wolphaartsdijk) - NL

Zeilkamp De Viking 15-18

Zeilschool voor alle leeftijden

Combi van fanatiek zeilen en veel fun

Kielboot, Catamaran en Zwaardboot

Vanaf
€ 685,00
Zeeland (Wolphaartsdijk) - NL

Zeilkamp De Viking 7-12

Zeilschool voor alle leeftijden

Veilig én met veel plezier leren zeilen

Zwaardboot, samen of alleen

Vanaf
€ 675,00
Friesland (Oudega) - NL

Zeilkamp Us Hiem 15-18

Kielboot, Catamaran, Zwaardboot en Windsurfen

Voor de ervaren en gevorderde zeiler

Hard gaan overdag & party in de avond

Vanaf
€ 649,00

Leren zeilen in Friesland of Zeeland

Stel je voor: heerlijk buiten op het water, de wind die door je haren waait, en het zonnetje op je gezicht. Samen met leeftijdsgenoten maak je je wegwijs tussen stuurboord en bakboord, versla je elkaar tijdens een wedstrijdje wie het hardst kan zeilen en geniet je samen van de avonduren in Friesland. Eenmaal begonnen met zeilen, wil je nooit meer iets anders!

Onze instructeurs passen de lessen aan jouw niveau aan, of je nu voor het eerst gaat zeilen of al wat ervaring hebt. Met dagelijkse zeillessen kun je in slechts één week verrassend veel leren. Bovendien zorgen onze stafleden voor de leukste spellen en avondactiviteiten om van jouw zeilkamp één groot feest te maken!

Tussen de 7 - 12 jaar? Wil jij in één week de beginselen van het zeilen leren, maar lekker in je eigen bed slapen? Ga dan mee op onze zeilcursus.

Zeilkamp Friesland

We hebben verschillende zeilscholen in Friesland waar je op zeilkamp kunt. Zeilschool De Steven in Langweer is dé jeugdzeilschool van Nederland. Een perfecte plek voor onze zeilkampen voor kinderen. In de zomervakantie kunnen kinderen van 7 t/m 12 hier op zeilkamp. In de mei- en herfstvakantie zijn de zeilkampen op de Steven voor 7 t/m 16 jaar.

Voor zeilers van 12 t/m 18 jaar hebben we kampen op Zeilschool Us Hiem in Oudega. Ben je tussen de 12 en de 15 jaar? Dan kun je ook nog kiezen voor het zeilkamp op Us Twadde Hiem! Dit is in Nijhuizum. Al onze zeilscholen zijn gunstig gelegen, direct aan het vaarwater. Waar je ook naartoe gaat, je kunt dus zo het water op.

Tot slot is er nog een zeilkamp in Friesland speciaal voor jongeren (15 t/m 18 jaar): de avontuurlijke zeiltrektocht!

Bekijk de zeilkampen in Friesland

Zeilkamp Zeeland

Wil jij op Zeilkamp in Zeeland? Dan moet je bij Zeilschool De Viking zijn. Dit is een zeilschool voor alle leeftijden in Wolphaartsdijk. De zeilschool ligt direct aan het Veerse Meer. Dit meer is rustig en gedeeltelijk ondiep, wat het een handige plek maakt om te leren zeilen.

De Viking heeft een grote vloot met boten voor verschillende niveaus en wensen. Of jij nou beginner bent of gevorderde, iedere zeiler kan hier een superleuk zeilkamp beleven.

In de zomer hebben we op De Viking zeilkampen voor de leeftijdsgroepen van 7-12 en 12-18 jaar. In de mei- en herfstvakantie zijn er zeilkampen voor 7-16 jaar.

Vind jouw Zeilkamp Zeeland
None

Surfkamp Friesland

Lijkt windsurfen jou helemaal te gek? Ook dan zit je goed bij de Vinea zeilscholen! Er zijn twee mogelijkheden voor een surfkamp in Friesland. Zo kun je op Zeilkamp Us Hiem in Oudega ook kiezen voor windsurfen.

Daarnaast is er op Us Twadde Hiem in Nijhuizum een gaaf surfkamp speciaal voor 12-15 jaar. Op dit kamp ga je leren windsurfen én kitesurfen. Het windsurfen doen we op de Flakke Brekken. De haven van de zeilschool mondt uit in dit meer. Voor het kitesurfen gaan we naar Workum, twee kilometer verderop. Dankzij de ideale omstandigheden is dit namelijk dé kitespot van Friesland!

Kies jouw Surfkamp Friesland
None

Wanneer kun je op Vinea zeilkamp?

Bij Vinea kun je het hele jaar door genieten van onze zeilkampen! We bieden zeilkampen aan in de meivakantie, herfstvakantie en natuurlijk de zomervakantie. Tijdens de zomervakantie hebben we kampen voor iedereen van 7 t/m 18 jaar. Dit is het moment waarop je de meeste keuze hebt uit verschillende zeilscholen en programma's.

Soms hebben we specifieke weken die exclusief zijn voor een bepaalde leeftijdsgroep, zoals 'voor 15-18 only'. Dit kan handig zijn als je het leuk vindt om samen te zijn met deelnemers van jouw leeftijdsgroep zonder jongere of oudere deelnemers op locatie.

In de mei- en herfstvakantie organiseren we ook zeilkampen die speciaal zijn bedoeld voor zeilers van 10 t/m 16 jaar. Wat je voorkeur ook is, er is altijd wel een geschikte periode en locatie voor jou om deel te nemen aan onze zeilkampen!

None

CWO

Bij Vinea ben je in goede handen, want je krijgt zeil- en windsurflessen van CWO-gecertificeerde instructeurs. Dit betekent dat aan het einde van jouw zeilkamp een CWO-diploma of vorderingenstaat op je wacht. Deze certificaten geven aan op welk niveau jij je bevindt binnen de gekozen discipline.

Als je aan alle eisen van een bepaald niveau hebt voldaan, ontvang je een officieel diploma. Als je nog niet aan alle eisen voldoet, krijg je een vorderingenstaat. Hierop staat vermeld welke technieken je al beheerst op dat niveau en waar je nog aan kunt werken.

Dankzij jouw behaalde CWO-diploma's en vorderingenstaten kunnen onze instructeurs zien wat jij al onder de knie hebt. Hierdoor kunnen ze deelnemers op basis van hun niveau indelen, zodat je lessen krijgt die precies uitdagend genoeg zijn voor jouw vaardigheden. Zo ben je altijd verzekerd van gepersonaliseerde en leerzame zeil- en windsurfervaringen!

None

Disciplines en bootsoorten

Op onze zeilscholen kun je kiezen uit verschillende disciplines. Elk discipline (soort zeilboot) heeft zo zijn kwaliteiten en het is aan jou om een keuze te maken en te kijken welke het beste bij jou past! Heb je bijvoorbeeld de voorkeur om met meerdere mensen in een boot te zeilen? Kies dan voor een zwaard- of kielboot. Heeft snelheid bij jou de voorkeur? Dan is de catamaran perfect, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bekijk de bootsoorten om te kijken wat het huidige aanbod is en welke boot jouw voorkeur zou hebben. Je kunt natuurlijk ook altijd even bellen met een van onze watersport specialisten – die geven je graag advies.

Op Zeilschool Us Hiem bieden we naast zeilen ook windsurfen aan. Dit kan ook op Zeilschool De Steven, maar daar wordt het gecombineerd met optimist zeilen. Een geweldige kans om te ontdekken wat jou het meest aanspreekt en waar je het meeste plezier aan beleeft!

None

Veelgestelde vragen

Blogs

Wat anderen zeggen over onze zeilkampen

9,0
Gezellige staf

Isabelle
Leeftijd: 12

9,2
Ik had nog geen ervaring maar dankzij de enthousiaste zeilinstructeurs heb ik veel geleerd.

Sophie
Leeftijd: 43

8,9
Super leuk zeilkamp! We hebben een gezellige tijd beleefd met elkaar maar ook veel geleerd.

Karlijn
Leeftijd: 39