WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Zeilen in Friesland vanaf 7 jaar

Zeilschool de Steven

Zeilschool De Steven in watersportdorp Langweer is dé jeugdzeilschool van Nederland. Al vanaf 7 jaar kunnen kinderen hier leren zeilen of windsurfen op de Friese meren. In de zomer-, herfst- en meivakantie organiseert Vinea op De Steven superleuke zeilkampen voor de leeftijdsgroep van 7 t/m 14 jaar. Daarnaast zijn er gedurende het jaar ook af en toe zeilkampen 'for 15+ only'. Zo is er voor iedereen hét perfecte zeilkamp!

  1. Dé jeugdzeilschool van Nederland
  2. CWO-gecertificeerd
  3. Keus uit verschillende disciplines en boten
  4. Enthousiaste instructeurs en knotsgekke leiding
  5. Volop gezelligheid & plezier
None

Vakanties

Friesland (Langweer) - NL

Zeilkamp De Steven 7-12

Dé jeugdzeilschool van Nederland

Veilig en met plezier kennismaken met de watersport

Zwaardboot, Catamaran en Windsurfen

Vanaf
€ 649,00
Friesland (Langweer) - NL

Zeilkamp de Steven 7-12 - halve week

De leukste jeugdzeilschool van Nederland

Optifun en Zwaardboot

Veilig en met plezier kennismaken met de watersport

Vanaf
€ 375,00
Zeeland (Wolphaartsdijk) - NL

Zeilkamp De Viking 15-18

Zeilschool voor alle leeftijden

Combi van fanatiek zeilen en veel fun

Kielboot, Catamaran en Zwaardboot

Vanaf
€ 685,00
Zeeland (Wolphaartsdijk) - NL

Zeilkamp De Viking 7-12

Zeilschool voor alle leeftijden

Veilig én met veel plezier leren zeilen

Zwaardboot, samen of alleen

Vanaf
€ 675,00
Friesland (Oudega) - NL

Zeilkamp Us Hiem 15-18

Kielboot, Catamaran, Zwaardboot en Windsurfen

Voor de ervaren en gevorderde zeiler

Hard gaan overdag & party in de avond

Vanaf
€ 649,00

Zeilschool De Steven

Zeilschool De Steven ligt direct aan de oude haven van Langweer in Friesland, zodat je elke dag binnen no-time op het water bent. Deze school is heel geschikt als je voor het eerst gaat zeilen. In de haven van Langweer liggen onze jeugdzeilboten. Deze zijn perfect om de beginselen van het zeilen te leren. Ook als je al wat ervaring hebt, zijn deze boten zeker uitdagend genoeg!

De Steven is een vrijstaand herenhuis met twee recreatieruimtes, een natte ruimte voor zwemvesten, een luxe keuken en comfortabele slaapkamers. De slaapkamers met stapelbedden en wastafel zijn voor 4 tot 8 personen.

Ook is er een zonnig terras waar we lekker buiten kunnen eten met uitzicht op het water en de boten. Op het grasveld achter is er alle ruimte om buitenspellen te doen, of lekker neer te ploffen in een zitzak of hangmat. Alle ruimte voor een week vol zeilplezier dus!

None

Waarom op zeilkamp bij De Steven?

De hele zomervakantie thuiszitten is hartstikke saai. Dus waarom niet een week op zeilkamp om te leren zeilen in Friesland? Op Zeilschool De Steven heeft Vinea heeft een eigen loods met veel verschillende boten, van optimist tot catamaran. Naast verschillende zeildisciplines kun je op De Steven ook kiezen voor windsurfen. We varen hier op de Langweerderwielen, een hele geschikte plek voor een eerste kennismaking met watersport of om beter te leren zeilen.

Tijdens de hele zomervakantie zijn er op de Steven zeilkampen voor kids van 7 t/m 14 jaar. Wie 7 dagen kamp te lang vindt, kan ook 4 dagen komen! De laatste week van de zomervakantie is er ook een zeilkamp voor oudere kinderen van 12-18 jaar.

None

Een zeilkamp kiezen is niet makkelijk...

En daarom zetten wij per kamp, bootsoort en accommodatie op een rijtje wat de voor- en nadelen zijn. Ontdek welk zeilkamp het beste bij jou past met deze keuzehulp blog.

Twijfels of andere vragen? Schroom niet om contact op te nemen, we helpen je graag bij het maken van een keuze.

Raadpleeg de keuzehulp
None

Zeilkampen zonder overnachting

Wie graag wil leren zeilen, maar (nog) niet ergens anders wil of kan slapen, kan kiezen voor een zeilcursus zonder overnachting. Dat betekent een week vol fun op het water, en 's avonds gewoon lekker in je eigen bed slapen. Ideaal voor jonge, beginnende zeilers (7 t/m 12 jaar). Onze enthousiaste zeilinstructeurs staan te springen om te zorgen dat de cursisten hun eerste meters op het water kunnen maken!

Tijdens de zeilcursus op zeilschool De Steven krijg je halve dagen zeilles, in de ochtend of in de middag. Je gaat het water op in een optimist, een klein stabiel bootje waarin veel ervaren zeilers ook ooit zijn begonnen met zeilen. 

Meer info & prijzen
None

CWO

Bij Vinea ben je in goede handen, want je krijgt zeil- en windsurflessen van CWO-gecertificeerde instructeurs. Dit betekent dat aan het einde van jouw zeilkamp een CWO-diploma of vorderingenstaat op je wacht. Deze certificaten geven aan op welk niveau jij je bevindt binnen de gekozen discipline.

Als je aan alle eisen van een bepaald niveau hebt voldaan, ontvang je een officieel diploma. Als je nog niet aan alle eisen voldoet, krijg je een vorderingenstaat. Hierop staat vermeld welke technieken je al beheerst op dat niveau en waar je nog aan kunt werken.

Dankzij jouw behaalde CWO-diploma's en vorderingenstaten kunnen onze instructeurs zien wat jij al onder de knie hebt. Hierdoor kunnen ze deelnemers op basis van hun niveau indelen, zodat je lessen krijgt die precies uitdagend genoeg zijn voor jouw vaardigheden. Zo ben je altijd verzekerd van gepersonaliseerde en leerzame zeil- en windsurfervaringen!

Lees meer
None

Instructeur worden?

Ben jij helemaal into zeilen of windsurfen, en zou je daar het liefst de hele zomer wel mee bezig willen zijn? Dan is het begeleiden van zeil- en surfkampen misschien wat voor jou! Zo kun je op onze zeilkampen lesgeven als zeilinstructeur of windsurfinstructeur. Of je gaat als kampstaf aan de slag met alles om het zeilen en surfen heen, van het eten tot de gekste avondspellen. Onze instructeurs en kampstaf leiden we zelf op. Hiervoor organiseren we meerdere keren per jaar opleidingen op onze zeilscholen.

Bekijk de opleidingen
None

Veelgestelde vragen

Blogs

Wat anderen zeggen over zeilen bij Zeilschool De Steven

8,2
euk zeilkamp, met leuke staf! De staf zorgt goed voor de kinderen en dat elk kind het naar zijn zin heeft.

Karlijn
Leeftijd: 14

8,9
"Het watersportkamp van mijn zoon was zijn eerste keer alleen op pad. Zeer leuke en gezellige crew. Oog voor watersport en je kind! Iedereen wordt betrokken."

Liedewij
Leeftijd: 8

7,9
"Ik heb veel geleerd en mijn diploma's gehaald. Ook was het gezellig met mensen, er zitten altijd wel een paar aardige kinderen bij."

Fred
Leeftijd: 15