WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code

Zeilschool Us Hiem

Stel je eens voor: Het is 25 graden en je vaart met volle snelheid over de Oudegaasterbrekken in Friesland. Een strakblauwe lucht boven je en de wind door je haren. Je denkt terug aan het feest van gisteravond en een lach verschijnt op je gezicht. En nu hang je alweer in de trapeze en leer je de vetste technieken en manoeuvres. Vinea zeilschool Us Hiem is één en al beleving. Een combinatie tussen fanatiek zeilen, de beste avondprogramma’s en goed feesten. Je kunt hier terecht voor alle niveaus zeilinstructie op de mooiste bootsoorten. Dit wordt helemaal te gek en aan het eind van de week wil je echt niet meer naar huis!


Op Us Hiem hebben wij in de zomer tegelijkertijd zeilkampen voor 12-15 en 15-18 jaar. Je hebt je eigen Vineastaf, maar je zult een aantal activiteiten ook gezellig samen ondernemen. Alle zeillessen worden in boottypes gegeven die passen bij de leeftijdsgroep. In augustus zijn er ook exclusieve 15+ weken (vertrekdata 11 en 18 augustus).


  • Ultieme combinatie tussen zeilen, surfen en feesten.
  • Keuze uit Catamaran (Hobie T1, Dart 16/Hobie 16), Zwaardboot (Laser Vago, Topaz Tres, RS Feva), Valk of Windsurf.
  • Professionele instructeurs met een passie voor watersport.
  • CWO-gecertificeerd
  • Iedereen, beginner of gevorderd, is welkom.

 ​


Lees hier reviews van deelnemers en ouders.
“Het was mijn eerste keer zeilen en het was echt supergezellig met jongeren die ik nog niet eens kende!!” (Lucas uit Hilversum)


Zeilschool Us Hiem bevindt zich in het hart van Friesland in het watersportdorpje Oudega. De accommodatie ligt aan het water, waardoor je zo op het water bent om te varen. Het vaarwater is uniek doordat het nog niet ontdekt is door het watersporttoerisme, hierdoor heb je hier alle ruimte om te trainen in jouw favoriete boot.

 Een week lang gekheid en grootse avondprogramma’s
Veel verschillende soorten boten
Dagtocht door Friesland


Deze week wordt begeleid door instructeurs die al jarenlang bij Vinea komen. Hierdoor weten zij precies wat jij zoekt in een vakantie. De instructeurs zijn allemaal CWO-gecertificeerd en hebben een passie voor watersport. Ze hebben veel ervaring met lesgeven, zodat ze jou naar een hoog zeil niveau kunnen brengen. Ook zijn ze bijna allemaal studenten met een passie voor feesten. En heb je zelf een goed idee, bring it on! Zo wordt dit ook echt jouw vakantie!

Hard zeilen, veel relaxen en de vetste feesten
Hoog zeilniveau,de  beste ViNEA instructeurs
Dagtocht door Friesland


Je de tijd van je leven hebt met nieuwe vrienden en vriendinnen
Je iets nieuws leert en dat veel leuker is dan thuiszitten voor de TV
De reisleiders professioneel én lekker gek zijn
Je alleen maar je koffer hoeft mee te nemen, het is all inclusive
Je les krijgt van CWO gecertificeerde instructeurs​
Je tegen je ouders kan zeggen dat we lid zijn van de ANVR, SGR en Steunpunt Kindervakanties en dat het gewoon goed geregeld is!