Zomervakanties ten tijde van corona

Ja, wij gaan er vanuit dat onze vakanties in de zomer door mogen gaan. De scholen zijn weer open en contactsporten zijn weer toegestaan voor kinderen tot en met 18 jaar. Vanuit de overheid is aangegeven dat vanaf 1 juli groepen van meer dan 30 personen weer mogen en gemeenschappelijk sanitair weer gebruikt mag worden. Met deze uitgangspunten kunnen wij in ieder geval onze vakanties uitvoeren. Daarbij vindt tevens goed overleg plaats met de overheid en veiligheidsregio's voor heldere richtlijnen op maat voor zomerkampen. Op zeer korte termijn verwachten wij daar uitsluitel over. 

Uiteraard zorgen wij voor heldere maatregelen ter behoeve van ieders gezondheid en veiligheid. Hiervoor hebben wij protocollen ontwikkeld, waarvan u de belangrijksten kunt lezen op de pagina: Coronamaatregelen op de Vinea vakanties. Onze protocollen worden voortdurend bijgewerkt op basis van de nieuwste inzichten en regelgeving. Kort voor de start van de vakantie sturen wij u een samenvatting van onze protocollen en een instructie om u en uw kind goed voorbereid op kamp te laten gaan. 

Voor de vakanties naar het buitenland geldt dat nu duidelijk wordt naar welke landen wel en niet kan worden gereisd. Zo geven Frankrijk en Oostenrijk aan dat toeristen welkom zijn en heeft ook Belgie aangegeven dat zomerkampen mogen doorgaan. Dat betekent dat onze Family reizen naar Oostenrijk en Frankrijk door zullen gaan. En ook onze outdoorkampen in de Ardennen.  


Wij gaan er vanuit dat de vakanties op onze site doorgaan. Uiteraard volgt Vinea volgt de situatie op de voet en volgen wij nadrukkelijk het beleid van de ANVR, HISWA/Recron en het RIVM. Indien een reis toch moet worden geannuleerd door overheidsmaatregelen of omdat we het programma onvoldoende kunnen neerzetten, halen we deze van onze site af en informeren we de mensen die deze reis al hebben geboekt. Samen met hen zoeken wij een passende oplossing.

 
Onze vakanties worden natuurlijk wel aangepast op basis van de geldende Corona maatregelen. Bijvoorbeeld voor wat betreft groepsgrootte, hygiene, gebruik van sanitair en ook het inhoudelijke programma wordt tegen het licht gehouden. Meer informatie over de maatregelen die wij nemen tijdens de vakanties vindt u hier

Indien Vinea een reis annuleert, krijg je je (aan)betaalde reissom terug. Dit zal zijn in de vorm van een voucher die je later kunt inzetten om een andere vakantie te boeken bij Vinea.

Indien je zelf besluit een reis te annuleren gelden de reguliere ANVR-reisvoorwaarden. Waar mogelijk zullen wij coulant zijn bij omboekingen naar een andere reis of andere vertrekdatum. 
 
Onze Outdoor en Beach Action & Fun reizen naar Spanje, Kroatië en Italië gaan dit jaar niet door. Deze worden ook niet meer aangeboden op onze site. 
 
Lees hier meer over de voorwaarden van Vinea Vakanties voucher die door de SGR wordt gegarandeerd.

Gelukkig staat de telefoon bij ons weer roodgloeiend met ouders die een zomerkamp willen boeken voor hun kinderen. Wij kunnen niet wachten tot we van start kunnen. Alle voorbereidingen zijn in volle gang!

Door de drukte en doordat er op sommige locaties minder capaciteit is vanwege de Corona-maatregelen, lopen onze kampen snel vol. Wij raden u aan om snel het plekje van uw voorkeur vast te leggen.


Ja, het is zeker verstandig nu te boeken. Verschillende kampen zijn inmiddels volgeboekt. En op sommige locaties is de capaciteit lager dan normaal door de Corona maatregelen. 

Tijdelijk hoef je maar €50 aan te betalen bij je boeking. Het restant bedrag hoeft pas betaald te worden als er volledige duidelijkheid is over de voorwaarden waaronder de kampen mogen doorgaan. En mocht een vakantie toch niet doorgaan, dan krijg je je reissom of aanbetaling gewoon terug in de vorm van een voucher.


Tot 8 juni hanteren wij een beperkte aanbetaling van €50 bij een boeking. Wij zullen daarna laten weten wanneer de rest van de reissom moet worden voldaan. Alle reden dus om nu alvast je jouw vakantieplekje vast te leggen! 

Let op! Wij zullen pas bij zekerheid een zomerkamp factureren. Een boeking is echter wel een bindende overeenkomst en geen vrijblijvende optie. Als je nu boekt en de vakanties gaan door, dan kan je deze boeking niet eenzijdig kosteloos annuleren.