Zomervakanties ten tijde van corona

Ja, onze zomerkampen gaan door! In overleg met de overheden, OMT en de veiligheidsregio's is bepaald dat zomerkampen mogen doorgaan. Uiteraard zijn er aanvullende maatregelen van toepassing om de risico's op Coronabesmetting tijdens de kampen te minimaliseren. 

Hiervoor hebben wij protocollen ontwikkeld, waarvan u de belangrijksten kunt lezen op de pagina: Coronamaatregelen op de Vinea vakanties. Onze protocollen worden voortdurend bijgewerkt op basis van de nieuwste inzichten en regelgeving. Kort voor de start van de vakantie sturen wij u een samenvatting van onze protocollen en een instructie om u en uw kind goed voorbereid op kamp te laten gaan. 

Voor de vakanties naar het buitenland geldt dat nu stapsgewijs duidelijk wordt naar welke landen wel en niet kan worden gereisd. Zo geven Frankrijk en Oostenrijk aan dat toeristen welkom zijn. Dat betekent dat onze Family reizen naar Oostenrijk en Frankrijk doorgaan. Belgie heeft aangegeven dat zomerkampen door mogen gaan, dus onze outdoorkampen in de Ardennen hebben ook een go.


Onze vakanties gaan door zolang wij de veiligheid van onze deelnemers voldoende kunnen garanderen. Zomerkampen in Nederland mogen doorgaan, op voorwaarde dat aan een aantal regels en voorwaarden wordt voldaan. Uiteraard zorgen wij daarvoor. Op basis van de geldende regelgeving ontwikkelen wij hiervoor protocollen. Deze worden continue aangepast aan veranderingen in regelgeving.  

Vinea volgt ook nadrukkelijk het beleid van de ANVR, HISWA/Recron en het RIVM. Indien een reis toch moet worden geannuleerd door veranderde overheidsmaatregelen of omdat we het programma door veranderde omstandigheden onvoldoende kunnen neerzetten, halen we deze van onze site af en informeren we de mensen die deze reis al hebben geboekt. Samen met hen zoeken wij een passende oplossing.

U kunt er dus vanuit gaan dat alle vakanties op onze site doorgaan.

Indien Vinea een reis annuleert, krijg je je (aan)betaalde reissom terug. Dit zal zijn in de vorm van een voucher die je later kunt inzetten om een andere vakantie te boeken bij Vinea.

Indien je zelf besluit een reis te annuleren gelden de reguliere ANVR-reisvoorwaarden. Waar mogelijk zullen wij coulant zijn bij omboekingen naar een andere reis of andere vertrekdatum. 
 
Vanwege Corona is het aantal reizen naar het buitenland dit jaar beperkt. Alleen de Vinea Family reizen (naar Frankrijk en Oostenrijk) en Outdoor Ardennen gaan deze zomer door. 
 
Lees hier meer over de voorwaarden van Vinea Vakanties voucher die door de SGR wordt gegarandeerd.

Op dit moment staat de telefoon bij ons roodgloeiend en veel kampen zijn vol of bijna vol. Er zijn heel veel kinderen die deze zomer op kamp willen en op sommige locaties is de capaciteit kleiner dan normaal, door de Corona maatregelen. Wij zijn op verschillende locaties aan het onderzoeken of we de capaciteit kunnen vergroten, om meer kinderen te kunnen ontvangen. Is de reis van uw voorkeur vol? Bel of mail ons, dan denken wij graag met u mee voor een alternatief!

 


Ja, het is zeker verstandig nu te boeken. Verschillende kampen zijn inmiddels volgeboekt. En op sommige locaties is de capaciteit lager dan normaal door de Corona maatregelen.