Zomervakanties ten tijde van corona

Gelukkig konden de Nederlandse vakanties deze zomer doorgaan. Uiteraard hebben we daar zorgvuldige maaatregelen voor genomen voor de veiligheid van onze deelnemers en staf. 

Hiervoor hebben wij protocollen ontwikkeld, waarvan u de belangrijksten kunt lezen op de pagina: Coronamaatregelen op de Vinea vakanties. Onze protocollen worden voortdurend bijgewerkt op basis van de nieuwste inzichten en regelgeving. Kort voor de start van de vakantie sturen wij u een samenvatting van onze protocollen en een instructie om u en uw kind goed voorbereid op kamp te laten gaan. 


Wij houden ons voor alle vakanties aan de maatregelen die gelden in het land waarin de vakantie plaatsvindt. Mocht er voor het afreizen van het land van jouw vakantie een negatieve COVID-test nodig zijn dan ben je zelf verantwoordelijk om deze tijdig te regelen. De kosten voor deze test zijn voor eigen rekening. Dit geldt ook voor deelnemers die in het buitenland wonen en deelnemen aan een Vinea-vakantie in Nederland. Verder hebben wij voor onze vakanties protocollen opgesteld in samenspraak met het OMT. Deze kun je hier lezen.


Onze vakanties gaan door zolang wij de veiligheid van onze deelnemers voldoende kunnen garanderen. Kampen in Nederland mogen doorgaan, op voorwaarde dat aan een aantal regels en voorwaarden wordt voldaan. Uiteraard zorgen wij daarvoor. Op basis van de geldende regelgeving ontwikkelen wij hiervoor protocollen. Deze worden continue aangepast aan veranderingen in regelgeving.  

Vinea volgt ook nadrukkelijk het beleid van de ANVR, HISWA/Recron en het RIVM. Indien een reis toch moet worden geannuleerd door veranderde overheidsmaatregelen of omdat we het programma door veranderde omstandigheden onvoldoende kunnen neerzetten, halen we deze van onze site af en informeren we de mensen die deze reis al hebben geboekt. Samen met hen zoeken wij een passende oplossing.

 

Indien Vinea een reis in 2021 annuleert vanwege Corona, krijg je je (aan)betaalde reissom terug. We werken dit jaar niet meer met vouchers.  

Indien je zelf besluit een reis te annuleren gelden de reguliere ANVR-reisvoorwaarden. Waar mogelijk zullen wij coulant zijn bij omboekingen naar een andere reis of andere vertrekdatum. 
 
Heb je nog een voucher? Dan lees je hier meer over de voorwaarden van de door Vinea Vakanties uitgegeven vouchers die door de SGR worden gegarandeerd.

Wij hebben de afgelopen zomer geevalueerd en inmiddels ook het programma voor 2021 op de website gezet. Er staat voor komend seizoen een mooi programma met veel bestaande succesvolle reizen en ook diverse nieuwe en vernieuwde bestemmingen. De eerste reizen zullen in de meivakantie plaatsvinden.


Het is verstandig om zo vroeg mogelijk te boeken. Daarmee bent u gegarandeerd van uw plekje op de reis van uw keuze. Voorlopig hanteren wij een aanbetaling van slechts 10%. Het restant bedrag hoeft pas betaald te worden als voldoende zeker is dat uw reis doorgaat. 


Als je bij Vinea een annuleringsverzekering afsluit en jij of iemand in de 1e of 2de graad van je familie of in je huishouden krijgt Corona, waardoor je niet mee op vakantie kan of je vakantie eerder moet afbreken, dan vergoedt de verzekering je annuleringskosten.

Krijg je op vakantie Corona en moet je hierdoor extra kosten maken voor bijvoorbeeld langer verblijf omdat je in quarantaine moet? Dan vergoedt de reisverzekering van Vinea dit niet en zijn deze kosten voor jezelf.

Heb je zelf een (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering dan raden we je aan om goed te checken of eventuele schade door Corona gedekt is.