WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Groen moet je doen

Duurzaam op vakantie met Vinea

Als dé reisorganisatie voor kinderen, tieners, jongeren en gezinnen vinden we duurzaamheid ontzettend belangrijk. Want we willen niet alleen dat jij een bijzondere vakantie hebt, maar ook je kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Dat lukt niet met woorden, maar wel met daden. Want groen moet je doen! En dat doen we bij Vinea al bijna 75 jaar.

Mens, dier, milieu, natuur en cultuur

Bij Vinea houden we bij het samenstellen van onze actieve vakanties in Nederland en de rest van Europa zoveel mogelijk rekening met mens, dier, milieu, natuur en cultuur. Zo zijn we zuinig op onze mooie bestemmingen, gebruiken we zo min mogelijk energie en gaan we voedselverspilling tegen. Of je nu met ons op zeilavontuur, strandreis, wintersport of outdoorkamp gaat.

Eerbeek_VineaVakanties_Zomerkampen_2023_86 kopie

We blijven bewust binnen Europa

Natuurlijk is thuisblijven het allerbeste voor onze aardbol, maar als je toch op vakantie gaat doe dat dan zo dichtbij en verantwoord mogelijk. Daarom bieden we bij Vinea geen verre bestemmingen buiten Europa aan. Sterker nog, we blijven zelfs vaak binnen Nederland. Zin in zo’n kidskamp of familiereis dichtbij huis? Kijk dan hier.

Bus en trein in plaats van vliegtuig

Omdat we bij Vinea geen verre bestemmingen hebben, kunnen we bijna uitsluitend met de bus en trein in plaats van het vliegtuig reizen. Zo verbruiken we zo min mogelijk fossiele brandstoffen en zorgen we voor minimale uitstoot van CO₂ en andere broeikasgassen. Wil je bijvoorbeeld weten waarom een rondreizen met de trein duurzamer is dan je denkt? Lees dan dit blog.

Ponykamp

Compenseer CO₂ met Trees for All

Je kan bij Vinea zelfs de CO₂-uitstoot van je vakantie compenseren. Want voor elke € 6,25 aan CO₂-compensatie planten we samen met Trees for All een boom in Costa Rica. Deze CBF-erkende stichting zet zich in voor een beter klimaat, herstel van ecosystemen en biodiversiteit en armoedebestrijding in de wereld. Zo investeren we samen in de toekomst en leefbaarheid van onze planeet door wereldwijd bos te planten en te herstellen.

Gezonde voeding van Albert Heijn

Veel van onze vakanties en kampen zijn inclusief eten en drinken. Dus lekkere, gezonde en gevarieerde voeding is voor ons letterlijk van levensbelang. Zeker als je jong en actief bezig bent. Daarom werken we samen met Albert Heijn. Zo weten we zeker dat je ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes zoveel mogelijk bestaan uit verse en lokale producten die beter zijn voor mens, dier en natuur. Albert Heijn doet trouwens nog veel meer om de meest duurzame supermarkt te blijven.

Rondreis-jongeren

Eten en drinken zonder verspilling

Albert Heijn bezorgt onze boodschappen ook op onze kampen, zodat we zelf niet meer op en neer hoeven te rijden. Onze eigen reisleiding is goed getraind in het koken voor groepen, zodat we voedselverspilling zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Bovendien hebben we veel ervaring met vegetarisch, lactosevrij en glutenvrij koken. Ben je allergisch voor bijvoorbeeld noten? Meld het ons zodat we daar ook rekening mee kunnen houden. In dit blog lees je wat je allemaal te eten en drinken krijgt als je met Vinea op kamp gaat.

Samen met het Wereld Natuur Fonds

​We willen alle kinderen in Nederland de liefde voor natuur bijbrengen. Want als we van de natuur houden, dan zorgen we er ook goed voor. Daarom organiseren we al jaren kampen, samen met de Rangers van het Wereld Natuur Fonds. Zo komen we samen in actie voor de bescherming van bedreigde planten en dieren.

Meer inspiratie voor een duurzame vakantie?

Zin om in je vakantie verantwoord te gaan zeilen in Friesland? Of groen op outdoorkamp te gaan in de Ardennen? Of misschien een bewuste rondreis te maken door Scandinavië? Het kan allemaal met Vinea. Zo maken we samen de wereld een stukje duurzamer en mooier.