WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

ontdek alle Vinea snowcamps

Hoe kies ik het juiste snowcamp?

Je hebt de knoop doorgehakt: je wilt op snowcamp. Wat tof dat je met ons meegaat! Nu je besloten hebt om mee te gaan, is het wel belangrijk dat je het leukste snowcamp voor jou uitkiest! Maar welke moet je dan precies kiezen?

In deze blog helpen we jou verder bij jouw keuze. We geven je handige tips die het maken van jouw keuze makkelijker maakt. Aan het einde van deze blog weet jij precies met welk snowcamp jij mee wil én mee kan. Dus of je nu tiener of jongvolwassene bent, lees snel verder!

Leeftijd

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de verschillende leeftijden per snowcamp. De minimumleeftijd om met Vinea mee op reis te gaan is 13 jaar en de maximumleeftijd is 25 jaar. Per snowcamp zit een minimumleeftijd én een maximum verbonden. Zo ga je altijd op snowcamp met leeftijdsgenoten. Bekijk hieronder de leeftijden per snowcamp.

  • Snowcamp 13 tot 18 jaar
  • Snowcamp 16 tot 18 jaar
  • Snowcamp 18 tot 25 jaar

Saalbach- 13,18- snowcamp-  Crew-CB_00613

Vakantie en beschikbaarheid

Het is belangrijk rekening te houden met de periodes waarin de snowcamps georganiseerd worden. Er vinden kampen plaats in de kerstvakantie en in de voorjaarsvakantie. Bekijk goed per kamp wanneer deze vertrekken, per vakantie gaan er namelijk meerdere reizen.

Het is dus naast de vakantie waarin je wil reizen ook nog belangrijk te kijken in welke week van de vakantie je wilt gaan. Omdat er meerdere schoolvakantieperiodes in Nederland zijn, biedt Vinea meerdere reizen per vakantie aan. Bekijk even de specifieke pagina van jouw snowcamp om de vertrekdata te zien. Zo kan iedereen uit Nederland een keer mee op reis in zijn of haar vakantie.

Bepaal wat je wilt gaan doen op snowcamp

Bij het kiezen van een snowcamp is het belangrijk om te bedenken wat je graag wilt gaan doen. Wil je graag beter worden in skiën of snowboarden, of een bepaalde plek in Oostenrijk bezoeken, nieuwe vrienden maken of gewoon genieten van een wintersportvakantie?

Als tiener wil je wellicht liever spelletjes spelen en als jongvolwassene de après-ski ontdekken. Ieder snowcamp heeft een andere locatie en dus ook een ander verblijf. Bekijk goed per snowcamp welke activiteiten en welke voorzieningen aanwezig zijn en bedenk welke het beste bij jou passen.

Saalbach- 13,18- snowcamp-  Snowboard- crew en kids-CB_00462

Bekijk de locaties

De snowcamps van Vinea worden op verschillende plekken in Oostenrijk georganiseerd. Bekijk per snowcamp waar de reis heengaat. Wellicht wil jij graag naar een bepaald skigebied of ben je juist ergens al een keer geweest.

Lees reviews en ervaringen van andere deelnemers

Uit de vorige tips kun je waarschijnlijk al een keuze maken, maar als je nog niet overtuigd ben raden we je aan ervaringen van anderen te lezen in de reviews. Zij geven je wellicht een nog beter beeld van de instructeurs, accommodaties, activiteiten en de algehele ervaring. Je vindt de reviews op de reviewpagina van Vinea, maar ook op Facebook, Google en Reisgraag.nl

Conclusie
Bij het kiezen van de juiste snowcamp moet je even wat tijd nemen. Begin bij jouw leeftijd en periode waarin je weg wilt, dan ben je al een heel eind. Bekijk daarna wat jouw doelen zijn, wat je graag wil doen, waar je dit wil doen en met wie je dit graag zou willen doen. Tot slot kunnen reviews jou nog helpen met het maken van de beste keuze. Succes en hopelijk zien we je snel!

Veelgestelde vragen