WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Wie is Vinea?

Meer dan 70 jaar ervaring

We go way back! Vinea bestaat al sinds 1951. Toen werden er voor het eerst zomerkampen en reizen voor volwassenen georganiseerd. In 1959 is Vinea met zeilkampen voor kinderen gestart in Friesland. Dat was destijds uniek! De vraag naar zomerkampen groeide snel en Vinea specialiseerde zich hierin. Honderdduizenden kinderen en jongeren zijn sindsdien met Vinea op vakantie gegaan.

Vinea is uitgegroeid tot een professionele reisorganisatie met ruim 500 reisleiders en instructeurs. Je hebt bij ons keuze uit heel veel soorten zomerkampen, jongerenreizen en actieve familievakanties. We hebben het breedste aanbod in binnen- én buitenland. Watersporten, strandvakanties, talen leren, paardrijden, outdoorvakanties, meidenkamp, noem maar op! Met allemaal één gemene deler: het wordt de allerleukste week van het jaar!


Kwaliteit voorop

Wij zijn trots op onze roots en willen als oude rot in het vak onze naam eer aan doen. Daarom stoppen wij veel tijd en energie in het vergroten van de kwaliteit op alle vlakken. Zo werken wij samen met gerenommeerde partners zoals het Watersportverbond en Albert Heijn. Wij beheren al ons materiaal zelf, van mountainbike tot zeilkleding, zodat we zeker weten wat we onze deelnemers aanbieden. Ook leiden we onze reisleiding en instructeurs nog steeds zelf op zodat het Vinea-gevoel gewaarborgd blijft. Tot slot is er de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in mooi, nieuw en up-to-date materiaal.

En al die inzet wordt gewaardeerd: sinds 2018 mogen we het Keurmerk Kindervakanties voeren. Wat inhoudt dat wij aantoonbaar voldoen aan strenge criteria rondom veiligheid, hygiëne en kwaliteit. Daarnaast hebben wij op Reisgraag.nl een gemiddelde beoordeling van 8,9. Wij zijn dus best wel een beetje trots op Vinea!


Vinea is...

Vineastisch

Heimwee in de auto op weg naar huis, thuis een oorverdovende stilte ervaren en vervolgens een jaar lang uitkijken naar dat moment dat je weer terug mag. Een Vinea-kamp of -reis is een combinatie van actief bezig zijn, samen met leeftijdsgenoten plezier en gekkigheid beleven onder leiding van jonge, supertoffe staf. De sfeer die ontstaat tijdens zo’n kampbubbel is zo bijzonder dat je het lastig uit kan leggen aan anderen, die moet je gewoon meemaken. Het is een gevoel dat je later als je groot bent omschrijft als ‘de tijd van mijn leven’.

‘Je moet het meemaken… ’

Vertrouwd

Vinea bestaat al sinds 1952. En weet je? De mensen die toen meegingen zijn en voelen zich nog steeds verbonden. Dat is Vinea: mensen vinden en ontmoeten waarbij je je thuis voelt, al ben je weg van huis. Dat vertrouwde gevoel zit in meer dan de vrienden die je ontmoet. Het zit ook in de kwaliteit, het weten als ouder dat je kind in goede handen is en dat wij altijd voor je klaarstaan. Het vertrouwen dat Vinea erop gefocust is dat iedereen erbij hoort en we er alles aan doen om iedere deelnemer een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

'Waar de reis heen gaat? Maakt niet uit, want het is met Vinea.'

Verrijkend

Je eerste zeildiploma halen, je hoogtevrees overwinnen, nieuwe vrienden maken, van alles en nog wat ontdekken. We creëren een omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn en kan groeien. Waarin je jezelf leert kennen en gestimuleerd wordt dingen te doen die je daarvoor misschien te spannend vond. En je hebt er nog plezier in ook.

'Bij Vinea blijf je je ontplooien'

Verbindend

​De beste herinneringen maak je samen. Vooral als je allemaal in dezelfde leeftijdsfase bent en bezig bent met activiteiten die jullie leuk vinden. Je komt misschien alleen, maar je beleeft het met elkaar. Samen overwin je angsten en beleef je de gekste avonturen. Samen is ook met de staf, die jong is en begrijpt wat jij leuk vindt. De staf doet dit voor de lol, jouw lol, die van zichzelf en de lol van de kampbubbel. Zo ga je helemaal op in je eigen kamp. Tot de week ineens voorbij is en het voelt het alsof jullie al jaren vrienden zijn.

‘Zelfs afwassen wordt leuk als je het samen doet.’

Volgend jaar weer? ...is dat een retorische vraag?