WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

De leukste vakanties zonder ouders

Ga op zomerkamp met Vinea

Van een zomerkamp in Nederland tot jongerenreizen naar Spanje, Frankrijk en andere plekken in Europa. Al 70 jaar organiseert Vinea Vakanties de leukste jeugdvakanties in binnen- en buitenland. We hebben zomerkampen en vakanties voor iedereen tussen de 7 en 18 jaar. Er is héél veel keus, maar alle vakanties hebben één ding gemeen: het wordt de leukste tijd van het jaar!

  1. Zomerkamp voor kinderen en jongeren
  2. Alleen maar leuke dingen doen met leeftijdsgenoten
  3. De gekste avonturen beleven
  4. ​Superleuke reisleiding en instructeurs
  5. Nieuwe vrienden en vriendinnen maken
None

Onze zomerkamp thema's

Bij Vinea vind je veel verschillende soorten vakanties onder één dak. Zo is er voor iedereen een zomerkamp dat past! Je kunt kiezen uit deze thema's:

Voor kinderen die liever zo'n geweldige vakantie willen samen mét hun ouders is er Vinea Family!

None

Op zomerkamp met leeftijdsgenoten

Bij Vinea ga je altijd met leeftijdsgenoten op vakantie. Dat doen we door kampen te organiseren voor verschillende leeftijdsgroepen. Zo kunnen wij zorgen dat de activiteiten zo goed mogelijk passen bij de groep.

Natuurlijk is het ook gewoon heel gezellig als iedereen die meegaat ongeveer net zo oud is als jij. Zo maak je makkelijk vrienden als je in je eentje op zomerkamp gaat. Veel kinderen komen namelijk alleen. Dus daarover geen zorgen, je bent zeker niet de enige!

Dit zijn onze leeftijdsgroepen:

None

Zomerkamp Nederland

Op zoek naar het leukste zomerkamp van Nederland? Wij hebben kamplocaties op diverse plekken in het land. We hebben kampen bij leuke groepsaccommodaties, maar ook kampen waarbij je in een tent slaapt. De locaties zijn zo gekozen dat er veel mogelijkheden zijn voor leuke activiteiten in de buurt.

Wil je op outdoorkamp? Daar hebben we de mooiste plekjes in de natuur voor uitgekozen. Ook hebben we verschillende zomerkampen aan de kust. Strandvakanties natuurlijk, maar ook een surfkamp en ponykamp. Zeilen en windsurfen doen we op rustige meren en goede surfspots in Friesland en Zeeland.

Vind jouw zomerkamp in Nederland
None

Vakantiekampen in het buitenland

Vanaf 12 jaar kun je ook buiten Nederland op zomerkamp. Denk bijvoorbeeld aan een outdoorkamp in de Ardennen, of een taalreis naar Engeland. Voor jongeren vanaf 15 jaar zijn er nog meer opties. Van golfsurfen op surfcamp in Frankrijk tot een outdoor of strandvakantie in Spanje.

Verder hebben we de vetste rondreizen door Europa. Italië, Portugal, Scandinavië... Elke zomer bedenken we weer nieuwe bestemmingen voor jongerenreizen naar het buitenland!

Bekijk onze buitenlandreizen
None

Zomerkamp zonder overnachting

Wist je dat je bij Vinea ook op zomerkamp kunt zonder te blijven slapen? Dit noemen wij de dagkampen. Daarbij ga je vijf dagen achter elkaar overdag leuke dingen doen. Aan het eind van de middag ga je naar huis om thuis te eten en te slapen in je eigen bed.

Vinea heeft dagkampen in allerlei verschillende thema's, zoals Creatief, Sport & Spel, Zeilen en Koken. Naast workshops en activiteiten in het thema gaan we ook met elkaar naar buiten om leuke spellen te doen.

Dagkampen zijn er in verschillende plaatsen: Utrecht, Den Haag, Haarlem, Langweer (Friesland) en Wolphaartsdijk (Zeeland).

Meer over dagkampen
None

Wanneer zijn de zomerkampen?

In de zomervakantie organiseren wij acht weken achter elkaar zomerkampen. In 2023 valt de zomervakantie van 7 juli tot en met 3 september. Dit is de totale zomervakantie van de regio's noord, midden en zuid achter elkaar. Sommige kampen zijn alle acht weken beschikbaar, anderen organiseren we alleen in bepaalde weken.

Tip: als een kamp acht weken beschikbaar is, zijn er vaak dalweken waarin de prijs net iets lager ligt dan in de drukke weken. Dus als het je niet uitmaakt wanneer je op zomerkamp wil kun je kiezen voor een voordeligere prijs.

Bekijk alle zomerkampen
None

Waarom met Vinea op zomerkamp?

Kindervakanties en jeugdkampen organiseren doen wij al héél lang. Al meer dan 70 jaar om precies te zijn. Daardoor weten we precies wat leuk is om te doen voor welke leeftijd. We zoeken zoveel mogelijk activiteiten uit die je niet zomaar elke dag doet. Zo is een Vinea zomerkamp een manier om nieuwe dingen te proberen en (vaak onbewust) wat te leren.

Minstens zo belangrijk: we weten precies hoe we het voor iedereen op vakantie supergezellig maken. Daar spelen onze reisleiders een belangrijke rol in. Wij selecteren hiervoor jonge, enthousiaste mensen die we zelf opleiden. Zo weten we zeker dat iedereen hetzelfde Vinea-gevoel uitstraalt op kamp. In de reisleider opleiding komen veel verschillende dingen aan bod.

Van groepsvorming tot voeding en hygiëne, onze reisleiders worden overal op voorbereid voor ze een zomerkamp gaan begeleiden.

Lees meer over Vinea
None

Dit vonden anderen van hun zomerkamp

8,6
"Ik vond het best spannend, maar toen ik er was wilde ik nog een week blijven. Alle activiteiten en de begeiding waren zo leuk!"

Freek
Leeftijd: 10

9,4
"Ik vond het een super leuk kamp. Je maakt veel nieuwe vrienden en hebt hele leuke leiders. Er zijn heel veel spelletjes en de bonte avond vond ik ook heel leuk."

Fee
Leeftijd: 13

9,1
"Mijn verwachting is helemaal uitgekomen. Het was een topvakantie en ik heb hele leuke mensen ontmoet. Het was net alsof we elkaar al veel langer kenden."

Benjamin
Leeftijd: 15

Veelgestelde vragen