WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Wij helpen jou!

Tips om je ouders te overtuigen jou op jongerenvakantie laten gaan

Alleen op vakantie. Dat kan best spannend zijn. Voor jou én voor je ouders. Maar hoe leuk is het om op rondreis, talenreis, surfkamp of wintersport te gaan met een groep mensen van jouw leeftijd? Heel belangrijk: overtuig je je ouders dat jij zonder hen op vakantie kan? In deze blog geven we je een aantal tips hoe je ouders te overtuigen om alleen op jongerenvakantie te gaan.

outdoor, rondreis, jongerenreis

Tip 1 - Bereid je voor!

Bereid voor waarom dit voor jezelf het beste is. Zorg ervoor dat je goed hebt nagedacht over waarom je op vakantie of zomerkamp wilt. Maar ook waarom het belangrijk is voor jouw persoonlijke ontwikkelingen, wat haal je hier uit voor jezelf en wat zijn de voordelen voor je ouders. Denk aan de ontwikkeling van je sociale vaardigheden, nieuwe vrienden maken, unieke ervaringen opdoen of het verbeteren van je taalvaardigheden. Schrijf de redenen op zodat je ze niet vergeet en een duidelijke standpunt kan neerzetten.

Laat ook zien dat je verantwoordelijkheid kunt nemen. Als ouders iets van je willen is dat je als tiener verantwoordelijkheid neemt. Ze willen weten dat je veilig en verantwoordelijk bent en kan zijn. Wanneer kan je dit nou beter laten zien, als jij zelf met een groep op vakantie of kamp gaat. Laat dan zien dat je dit kunt zijn, door het kieskeurig uitzoeken en regelen van de reis. Dit zal je helpen met het overtuigen van jouw ouders.

rondreis, jongerenreis, outdoor

Tip 2 - Geduld & begrip

Wees geduldig en begripvol naar hun en hun vertrouwen. Geef aan dat je het begrijpt waarom het moeilijk kan zijn voor ze, om hun kind op vakantie te laten gaan. Maar vraag ze wel om dit vertrouwen te geven ook al kan het even duren. Laat ook zien dat je het vertrouwen waard bent, door afspraken na te komen, open te zijn naar hun ideeën voor je vakantie, zelf te vertellen wat je allemaal gaat doen op vakantie en hoe ze op de hoogte van jou kunnen blijven.

Ouders zijn vaak bezorgd en kan het tijd duren voor dat je hun vertrouwen hebt gewonnen. Het overtuigen van jouw ouders om te gaan kan veel tijd kosten. Maar wees geduldig en begripvol. Luister naar waar ze zich zorgen om maken en zorg dat je samen tot een oplossing komt. Dit zorgt voor meer vertrouwen en kan ervoor zorgen dat ze je eerder op vakantie laten gaan.

rondreis, outdoor, jongerenreis

Tip 3 - Zoek een bijbaantje

Laat zien dat je bereid bent om er zelf voor te werken. Ouders kunnen zich ook zorgen maken over de kosten. Het kan duurder zijn dan dat je met hun op vakantie mee gaat. Bied dan aan om een baantje te zoeken en te werken. Met je eigen geld stel je voor om de reis te betalen. Hiermee laat je zien dat je eigen initiatief toont. En een vakantie waar je zelf voor hebt gespaard en hard voor hebt gewerkt is nog bijzonderder en specialer dan dat je ouders het voor je financieren.

Ook kun je er afspraken over maken. Ga samen zitten en kijk hoeveel je nu kan verdienen voor de vakantie als je een baantje neemt. Schijf op welk bedrag je dan nog mist. Maak met je ouders duidelijke afspraken over het later terug betalen, hoe je dit gaat doen en hoelang dat gaat duren. Hiermee geen je aan dat je verantwoordelijkheid neemt en dat kan voor vertrouwen zorgen bij je ouders. Het kan voorkomen dat ze zo veel vertrouwen in je hebben gekregen, ze een x bedrag willen mee betalen.

outdoor, rondreis, scandinavie, ijsland

Tip 4 - Ga samen met een vriend of vriendin

Ga samen met een vriend of vriendin die je ouders vertrouwen. Soms kan het zo zijn dat je ouders met de zorgen zitten om jou alleen op vakantie of kamp te laten gaan met vreemden. Jij bent tenslotte wel het meest dierbaar wat ze hebben en niet kwijt willen. Ze willen niet dat je wat kan of gaat overkomen. Stel daarom voor om een vriend of vriendin mee tee nemen die je ouders vertrouwen. Zodat ze weten dat jullie samen zijn, voor elkaar zorgen en op elkaar letten. Dit is vaak meer geruststellend voor ouders.

Ook kun je aangeven dat bij elke reis van Vinea reisbegeleiding is. Hier wordt constant op iedereen gelet, zodat er niemand iets kan overkomen. Dit kan ook nog helpen bij het ouders overtuigen. De reisleiding of kampbegeleider is in opleiding hier voor gegaan en weet precies wat ze moeten doen in bepaalde situaties. Het kan helpen om dit aan te geven bij je ouders zodat ze er bewust van zijn dat je altijd in veilige handen bent.

outdoor, rondreis, scandinavie, ijsland

Tip 5 - Luister naar elkaar

Onthoud dat het heel belangrijk is om respectvol te blijven en begrip te tonen wanneer je met je ouders over de vakantie praat. Laat zien dat je serieus bent en dat je het echt heel graag wilt. Verder is het belangrijk om te laten zien dat je verantwoordelijkheid wilt en kunt nemen die hierbij hoort. En natuurlijk ook de financiële verantwoordelijkheid, zodat dit geen zorgen voor ze kan zijn.

Plan samen de vakantie, kijk naar de reizen die je aanspreken. Laat je ouders meekijken naar de activiteiten en het programma dat de reis zit. Geef je ouders de kans om naar de regels, informatie en privacy te kijken. Zodat ze er zeker van zijn dat je in veilige handen bent en de kans is dan is veel groter dat je van ze mag gaan.