WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Voor het eerst op kinderkamp?

5 redenen om je kind op kamp te laten gaan

Je kind voor het eerst op een onvergetelijk kinderkamp laten gaan kan best een spannende beslissing zijn. Wat als hij of zij het kinderkamp niet leuk gaat vinden? Heimwee krijgt? Geen aansluiting kan vinden? We snappen heel goed dat er van alles is om je als ouder zorgen over te maken. Gelukkig weten wij uit ervaring dat al deze dingen in de praktijk vaak helemaal geen probleem blijken te zijn. En dat een kamp voor kinderen juist een hele positieve, vaak zelfs onvergetelijke ervaring is. Dus twijfel je nog of het wat voor jouw kind is, bekijk deze 5 redenen waarom wij onvergetelijke kinderkampen organiseren en wat er zo leuk aan is!

onvergetelijke kinderkampen, kindervakantie, zomerkamp, dagkamp

#1 Eén en al plezier op onvergetelijke kinderkampen

Of je nou kiest voor een kamp in de zomer, herfst- of meivakantie: op kinderkamp met Vinea betekent een week vol plezier samen met leeftijdsgenoten. Lol maken, alleen maar leuke dingen doen en samen lachen en gek doen is namelijk waar het op kamp om draait. Zo raakt de week van begin tot eind vanzelf gevuld met avonturen en leuke momenten. Al deze momenten en avonturen samen maken het onvergetelijke kinderkampen. Het is een wereld die even zó anders is dan thuis, dat kinderen weken na thuiskomst nog verhalen vertellen over wat ze hebben meegemaakt. 

kinderkamp, onvergetelijke kinderkampen, zomerkamp, dagkamp

#2 Nieuwe dingen uitproberen

Dankzij een programma vol actieve, afwisselende activiteiten hoeft je kind zich op kamp geen moment te vervelen. Je kind krijgt de kans om activiteiten te ondernemen die je normaal niet zomaar doet. Denk aan bijvoorbeeld sportieve activiteiten als mountainbiken en boogschieten, tot leren zeilen op zeilkampen of surfen. Zo zijn de kinderen lekker veel in beweging en worden ze uitgedaagd om nieuwe dingen te proberen. Vinea biedt heel veel verschillende soorten kinderkampen in Nederland én daarbuiten. Zo is er altijd wel een kamp te vinden dat past bij de interesses van jouw kind. De originele groepsspellen die de reisleiding zelf bedenkt, maken het helemaal af. Die maken vaak nog meer indruk dan de activiteiten uit het ‘vaste’ programma! Hierdoor worden het echte onvergetelijke kinderkampen.

kinderkamp, kindervakantie, onvergetelijke kinderkampen, dagkamp

#3 Zelfstandig worden

De combinatie van een nieuwe omgeving, met nieuwe mensen en zónder de eigen ouders erbij maakt dat kinderen als vanzelf een stukje zelfstandiger worden. Ze moeten zich aanpassen aan de groep, de anderen leren kennen, op hun eigen spullen letten en er zelf aan denken dat ze een schone onderbroek aan moeten trekken, om maar wat te noemen. Natuurlijk zijn onze kampbegeleiders er de hele tijd bij, maar dat is toch heel anders dan thuis bij je eigen ouders. Zo worden de kinderen zelfstandiger en nemen ze dingen mee die ze altijd blijven doen. Ook op deze manier zijn de kinderkampen onvergetelijk.

kinderkamp, kindervakantie, zomerkamp, onvergetelijke kinderkampen

#4 Sociale vaardigheden ontwikkelen

Op kamp gaan is ook goed voor de sociale vaardigheden van je kind. Veel kinderen gaan alleen op kamp, waardoor ze wel contact móéten zoeken met de rest. In het begin best spannend, maar vaak worden er al binnen een paar dagen vrienden gemaakt. Dat geldt net zo goed voor de meer verlegen kinderen: dankzij de saamhorigheid op kamp ontstaan vriendschappen als vanzelf. Ook het maken van goede vrienden kan ervoor zorgen dat het onvergetelijke kinderkampen worden. Daarna kan je met je nieuwe vrienden bijvoorbeeld een TikTok maken! Dit doen we ook tijdens een aantal kinderkampen. Er is namelijk genoeg tijd voor het maken van een TikTok op vakantie en deze goed te oefenen.

#5 Zelfvertrouwen krijgen

Ouders merken vaak op dat hun kind aan het eind van een kampweek een stuk zelfverzekerder is dan daarvoor. Dat is een resultaat van de vorige genoemde punten bij elkaar. Zo zoeken ze tijdens de activiteiten van de onvergetelijke kinderkampen hun eigen grenzen op, waardoor ze daarna meer durven. Omdat ze een week zonder ouders doorbrengen, krijgen ze de kans om te ontdekken hoeveel ze eigenlijk al zelfstandig kunnen. Daarnaast is vakantievrienden maken natuurlijk ook goed voor het zelfvertrouwen van je kind.

onvergetelijke kinderkampen, zomerkamp, dagkamp, ponykamp, paardenkamp

Waarom met Vinea op kinderkamp?

Er zijn verschillende organisaties die kinderkampen in Nederland en daarbuiten aanbieden. Wie is Vinea en wat heeft Vinea wat anderen niet hebben? Om te beginnen is dat ruim 70 jaar ervaring. Daardoor weten we bij Vinea precies welke activiteiten passen bij welke leeftijd, en hoe we de kampweek voor iedereen zo leuk mogelijk maken zodat het voor iedereen een onvergetelijk kinderkamp wordt. 

Daarnaast is onze reisleiding echt ‘one-of-a-kind’, zo horen we vaak van deelnemers (en hun ouders). Vinea-reisleiders zijn lekker gek, creatief én tegelijkertijd professioneel. Zij maken van elk kamp een feestje en weten hoe je een fijne groepssfeer creëert. Zo voelen kinderen zich al gauw op hun gemak, en wint de gezelligheid en het plezier het al snel van de spanning. Je kunt je kind dus met een gerust hart naar een onvergetelijk vakantiekamp met Vinea laten gaan: veel kinderen kunnen na afloop niet wachten tot ze wéér mogen!