WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Je eerste zomerkampavontuur

6 Tips voor op de eerste keer zomerkamp

De zomer komt eraan! En dat betekent dat het weer tijd is voor de leukste zomerkampen. Of het nu de eerste keer wordt of niet, een zomerkamp is altijd een onvergetelijke ervaring vol plezier, nieuwe vrienden en avonturen. Maar als het de allereerste keer is, kan het ook best spannend zijn. Geen zorgen! We hebben een aantal handige tips voor op kamp, die helpen bij je eerste zomerkamp avontuur.


Kies een zomerkamp dat bij je past

Dit lijkt misschien logisch, maar is te belangrijk om niet in deze blog te noemen. Het soort zomerkamp kan de eerste kampervaring echt maken of breken. Al kan het op kamp nog zo gezellig zijn met de andere deelnemers, als je het programma niks vindt heb je het toch minder naar je zin. Zonde en helemaal niet nodig! Bedenk van tevoren goed wat voor soort activiteiten je leuk lijken en kies een kamp dat daarbij aansluit.

kano op zomerkamp

Ga eerst voor een halve week zomerkamp

De meeste zomerkampen duren een week of langer. Bij sommige kampen is het ook mogelijk om in eerste instantie alleen voor de eerste helft van de week te boeken. Als het dan na die paar dagen bevalt, kun je (indien er plek is) verlengen voor de rest van de week. Een ideale manier om eerst even uit te proberen of zomerkamp wat voor je is. Ook kan een dagkamp een goed opstapje zijn naar de eerste keer ‘echt’ op kamp. Bij een dagkamp ben je namelijk alleen overdag op kamp, en slaap je ’s avonds thuis. Heel handig ook voor kinderen die last hebben van heimwee.

Pak slim in

Heb je je favoriete kamp gevonden en is het moment bijna daar? Dan is het tijd om in te pakken! Met een goede voorbereiding hoef jij je op zomerkamp geen zorgen te maken dat je iets vergeten bent of de verkeerde spullen mee hebt. Gebruik daarvoor de paklijst van de kamporganisatie. Daar staat alles op wat je nodig hebt. In deze blog geven we nog meer tips voor het inpakken voor je zomerkamp.

Meiden kletsen op zomerkamp

Last van heimwee? Praat erover!

Het is heel normaal om heimwee te hebben als je voor het eerst weg bent van huis. Maar je wil natuurlijk niet dat heimwee je zomerkamp verpest. Als je je verdrietig of een beetje eenzaam voelt, geef dat dan gewoon aan bij de reisleiding. Zij zijn er om je te helpen en zullen er alles aan doen om je op te vrolijken. Vaak zul je merken dat je al snel weer zoveel lol hebt dat je de heimwee helemaal vergeet.

Wees niet bang om jezelf te zijn

Ga je alleen op kamp? Dan ben je vast benieuwd wie er nog meer mee gaan. Zullen ze wel aardig en gezellig zijn? De beste manier om vrienden te maken op zomerkamp is door je hier juist niet druk om te maken. Wees gewoon lekker jezelf, en de mensen die bij je passen weten je vanzelf te vinden! Al helpt het natuurlijk wel als je zelf ook met anderen kletst en interesse toont. Voor je het weet heb je er een heleboel nieuwe vrienden bij.

zomerkamp, kinderen, klimmen op actiekamp

Wees avontuurlijk

Zomerkamp is de perfecte plek om je avontuurlijke kant te laten zien. Je zult allerlei dingen gaan doen die je nog nooit eerder gedaan hebt, of het nou gaat om klimmen of een gek optreden tijdens de bonte avond. Doe lekker mee aan alle activiteiten en geniet van elk moment. Zo beleef je het meest plezier aan je kamp en maak je de mooiste herinneringen. En dat is natuurlijk waar zomerkamp allemaal om gaat!

Nu is het tijd om te kiezen naar welk zomervakantie kamp je gaat. Kom je er zelf niet helemaal uit kan je altijd je ouders vragen voor hulp over het kiezen van een geschikt zomerkamp voor jou. Heel veel plezier op je eerste zomerkamp!