WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Tips voor het tas inpakken voor je vakantie

De paklijst voor op zomerkamp: wat neem je mee?

Het is bijna zover! Je gaat op zomerkamp! Maar voordat het avontuur kan beginnen, moet je nog wel je tas inpakken. Geen zorgen, met deze handige paklijst voor jouw zomerkamp wordt het tas inpakken een fluitje van een cent.


1. Pak de inpaklijst kamp erbij

Omdat we je graag een handje helpen, heeft Vinea alvast nagedacht over de spullen die jij nodig gaat hebben op zomerkamp. Hier hebben we een handige ‘Inpaklijst Kamp’ van gemaakt, speciaal voor jouw vakantie. Want op een outdoorkamp heb je nou eenmaal andere dingen nodig dan op zeilkamp. Hou de lijst erbij en vink af wat je al hebt ingepakt. Zo kan je niks vergeten.

zeilkamp, inpaklijst kamp

2. Check het weerbericht

Hoeveel lange broeken heb je nodig en hoeveel korte? Is één vest genoeg of misschien toch een paar extra? Check het weerbericht voordat je begint met het tas inpakken voor je vakantie. Zo weet je welke kledingstukken je nodig hebt en voorkom je dat je te veel of te weinig kleding meeneemt. Houd er rekening mee dat het weer tijdens je zomerkamp kan veranderen en neem dus ook een regenjas of poncho mee

3. Pak niet je allernieuwste kleding in

Op zomerkamp draait het om plezier maken en avontuur beleven. Het laatste wat je wil is je druk maken en voorzichtig zijn omdat je nieuwe kleren, schoenen of tas niet vies mogen worden. Ook zal je met anderen op een kamer slapen en kunnen jullie spullen door elkaar raken.

Kortom: neem niet je mooiste, duurste, nieuwste spullen mee op zomerkamp. Dan kan er ook niks mee gebeuren. Vergeet ook niet om een extra set kleding mee te nemen voor het geval je vies of nat wordt tijdens leuke buitenactiviteiten.

mountainbiken op zomerkamp of outdoorkamp

4. Maak je spullen herkenbaar

Wil jij er zeker van zijn dat je aan het eind weer met al jouw eigen spullen terug naar huis gaat? Dan is het slim om je spullen te labelen. Van je tas tot je kleding, je handdoeken en zelfs je kussensloop. Je zal zien dat mensen vaak spullen meenemen die op elkaar lijken. Zet je naam erin zodat je altijd goed kunt zien wat van jou is. Of gebruik bijvoorbeeld leuke stickers of lintjes om jouw spullen herkenbaar te maken.

5. Stop wat entertainment in je tas

Zomerkamp draait niet alleen om avontuur en nieuwe vrienden maken, maar ook om ontspanning. Stop daarom bij het tas inpakken voor vakantie ook wat entertainment in je tas. Denk aan een boek, tijdschrift, muziek of kaartspel. Zo heb je ook tijdens rustmomenten iets te doen.

rustmomentje tijdens zomerkamp

6. Laat waardevolle spullen thuis

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je favoriete game, mooie ketting of andere waardevolle spullen mee te nemen, is het beter om deze thuis te laten. Op zomerkamp kunnen spullen makkelijk kwijtraken of beschadigd raken. Het is verstandig om alleen de essentiële en minder kostbare items mee te nemen

7. Maak je tas overzichtelijk

Om het vinden van spullen in je tas makkelijk te maken, is het handig om je tas overzichtelijk in te pakken. Gebruik bijvoorbeeld kleine tasjes of plastic zakjes om spullen bij elkaar te houden. Denk aan een apart zakje voor je sokken, ondergoed of elektronica. Op die manier kun je snel vinden wat je nodig hebt zonder je hele tas overhoop te halen.

koffer inpakken voor zomerkamp, tas inpakken vakantie

8. Word de ster van jouw kamp

Wil jij jouw kampgenoten en de leiding verrassen? Denk dan bij het tas inpakken voor je vakantie ook aan speciale items, zoals versiering voor jullie kamer. Of een gekke verkleedoutfit voor tijdens de bonte avond. Zo maak jij van jouw zomerkamp een echt feestje!

Lonneke (11) deed dat ook: “De groep op het kamp was gezellig, de leiding leuk en we hadden een leuke tent. Ik had lampjes meegenomen en onze tent versierd, iedereen kwam buurten bij ons.”

Met deze tips ga jij met precies de juiste spullen in je tas op kamp. Wil je weten hoe jij zoveel mogelijk meekrijgt in je tas of koffer? Dat lees je in onze blog over slim inpakken. Heb je nog geen kamp uitgekozen? Bekijk dan snel al onze zomerkampen!