WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Slim je tas inpakken voor vakantie

Koffer inpakken voor je zomerkamp: 8 tips

Tips voor het koffer inpakken voor je vakantie

YES, je zomerkamp komt steeds dichterbij! Tijd om te beginnen met de voorbereidingen. Of stel jij je koffer of tas inpakken altijd uit tot laatste moment? En raak je dan stiekem een beetje in de stress vlak voor je vakantie begint? No worries, deze keer ga je het anders aanpakken en wij gaan je daarbij helpen. Met deze inpaktips van echte vakantie-experts komt het helemaal goed!


Begin op tijd

Jup, zo simpel kan het zijn. Als je ruim op tijd begint met bedenken wat je wil meenemen en vast wat spullen verzamelt, wordt inpakken een stuk relaxter. Ook kom je er dan op tijd achter als je iets misschien nog niet hebt en nog even naar de winkel moet. Check natuurlijk ook vast de inpaklijst kamp die je van Vinea krijgt. Daar vind je alles terug wat wij aanraden om mee te nemen naar jouw zomerkamp. Vooral belangrijk en handig wanneer jij voor het eerst op zeilkamp of ponykamp gaat bijvoorbeeld.

Nooit vergeten

Een aantal dingen zijn echt onmisbaar. Het maakt niet uit naar welk land je gaat, want deze dingen moet je altijd bij je hebben: je ID-kaart/paspoort, (zak)geld, je telefoon+oplader en natuurlijk je Vinea-spullen van als je al eerder met ons mee bent geweest! Tover die zonnebril, kleding of die hippe sokken maar snel tevoorschijn. Vind jij het spannend om op kamp te gaan? Neem dan iets mee wat je aan thuis doet denken, zoals foto's van je familie/hond/muis, knuffels of iets anders.

Kies gericht

Denk goed na over waar je heen gaat, voor hoe lang, wat je daar gaat doen en wat voor weer het wordt. Een outdoorkamp in de Ardennen is natuurlijk wat anders dan een rondreis door Scandinavië. Pas de kleding en andere spullen die je meeneemt hierop aan. De inpaklijst kamp helpt je daar ook bij. Wij hebben namelijk ook alvast nagedacht welke spullen jij nodig gaat hebben op jouw zomerkamp.

Maak je eigen inpaklijstje

Ga je niet met Vinea op vakantie? Zorg dan zelf voor een inpaklijstje of checklist van de dingen die je echt nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat je bewust moet nadenken over wat je meeneemt. Je kan dit natuurlijk opschrijven, maar tegenwoordig bestaan er ook allemaal handige sites en apps waar je dit kan doen. Kijk bijvoorbeeld eens op www.meenemen.nl. Bonustip: kom je er op vakantie achter dat je tóch iets mist? Schrijf dat dan direct op voor de volgende keer!

Laat waardevolle spullen thuis

Laat waardevolle spullen waar je aan gehecht bent of sieraden, zoals ringen, horloges en kettingen thuis. Dan kan je ze ook niet kwijtraken.

Rol je kleding op

Deze ouderwetse truc bestaat al jaren! Rol je kleding op voordat je begint met het tas inpakken voor je vakantie. Zo komt er minder lucht tussen en neemt je kleding veel minder ruimte in. Met als resultaat dat je extra veel mee kan nemen, chill! Ook komen je kleren zo minder gekreukt uit je koffer.

Stop toiletartikelen in reisflesjes

Hoezo een hele fles shampoo meenemen als je maar één weekje weggaat? Zoveel shampoo heb je echt niet nodig. En dat geldt voor nog veel meer toiletspullen. Doe van alles een beetje in een klein reisflesje, dit neemt veel minder ruimte in. Vraag je vader of moeder hiernaar, zij hebben vast nog wel een voorraadje liggen. Nog een tip: stop de reisflesjes in je schoenen. Zo nemen ze helemaal geen ruimte in!

Maak het leuk

Inpakken stressvol en vervelend? Niet als je het leuk maakt voor jezelf! Zet een lekker muziekje op, pak je koffer of tas erbij en droom alvast lekker weg bij alle leuke dingen die je op zomerkamp of vakantie gaat doen! Op die manier geniet je tijdens het tas of koffer inpakken al van de voorpret van jouw vakantie. Veel succes en plezier!

Andere blogs